Ylittämätön este

LIIGA / Ennakko
JYP on ollut TPS:lle mahdoton vastustaja. Vain yhden maalin JYPin verkkoon tällä kaudella tehneet turkulaiset isännöivät hurrikaanipaitoja tiistaina yrittäessään jatkaa positiivisia otteitaan.

Kuntokäyrät

TPS siirtyi maajoukkuetauolle kaadettuaan ensin Ilveksen Turussa ja päivää myöhemmin Pelicansin Lahdessa. Viiden ottelun kuntopuntarissa TPS on seitsemäntenä kahdeksan pisteen saaliilla, sarjataulukossa sijoitus on yhdeksäs.

JYP jakaa viiden ottelun kuntopuntarin kakkossijaa Ässien kanssa otettuaan taistoista 11 sarjapistettä. Runkosarjan viidenneksi paras joukkue käy HIFK:n, Jokereiden ja Kärppien kanssa kovaa taistelua sijoista 4-7 ja on pelannut yhden ottelun pääkilpailijoitaan vähemmän.


TPS on ollut vaikeuksissa JYPiä vastaan.

Ratkaisun paikat

Kahden hyvän ottelun jälkeen maajoukkuetauon aloittanut TPS yrittää tiistaina kaataa vaikeaksi vastustajaksi osoittautunutta JYPiä. Hurrikaanipaidat ovat voittaneet kaikki kolme kuluvan kauden kohtaamista ja Palloseura on saanut kiekon JYP-maaliin vain kerran.

Ennen taukoa TPS otti kahdesta viimeisestä ottelustaan viisi pistettä. Joukkue kaatoi vaisun Ilveksen helposti maalein 4-0. Ilves-voiton jälkeen TPS taisteli vielä kahden pisteen saaliin Lahdesta kukistamalla Pelicansin voittomaalikilpailussa. Palloseuran vaarallisimmaksi aseeksi on osoittautunut ykkössentteri Juraj Mikus, jolla on viiden ottelun jälkeen koossa 4+1-tehot. Maajoukkuetauolla Mikus pelasi Slovakian paidassa kaksi ottelua ja teki viisi (3+2) tehopistettä, sekä valittiin Minskissä järjestetyn turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

JYP päätti sarjaohjelman edellisen pätkän kahden pisteen SaiPa-voittoon. Jyrki Ahon miehistö pelasi mainion tammikuun voittamalla 12:sta ottelustaan kahdeksan varsinaisella peliajalla ja yhden voittomaalikilpailussa. Kakkossentteri Eric Perrin oli joukkueen tehokkainta joukkoa ja kanadalaisen saldo kymmenestä viimeisimmästä ottelusta on viisi maalia ja seitsemän syöttöä.

Turkulaiset kävivät kovan kamppailun Pelicans-pisteiden eteen, mutta helpolla eivät irronneet JYPinkään voitot. Sekä SaiPa että Blues laittoivat joukkueen koville juuri ennen taukoa onnistuneella puolustuspelillä. TPS voi hyvinkin haastaa tiistaisen vieraansa onnistumalla kiekottelussaan taukoa edeltäneeseen tapaan ja A-maajoukkuedebyyttinsä sunnuntaina tehneen Joni Ortion torjuntavireen jatkuessa. Joukkueiden viime aikojen otteet viittaisivat vähämaaliseen otteluun ja hyvävireisten maalivahtien kaksintaisteluun.

Kokoonpanot

TPS:n osalta toipilaiden listaan ei ole tehty lisäyksiä, vaan pitkäaikaispotilaat Miika Huczkowski, Joni Tuominen ja Janne Hauhtonen ovat tutusti sairastuvan puolella. Viimeisen taukoa edeltäneen ottelun huilannut Tomas Plihal palaa kokoonpanoon.

Muutama Palloseuran mies oli maajoukkuetauolla maajoukkueiden mukana. Mikusia lukuun ottamatta kaikki palailivat maajoukkuepesteiltään maanantai-iltapäivään mennessä ja slovakkihyökkääjääkin palasi vahvuuteen vielä saman päivän aikana.

– Maanantai-illan treeneissä tiedetään taas paljon enemmän. Joitakin muutoksia voi edelliseen peliin tulla, TPS:n apuvalmentaja Mika Strömberg kertoi turkulaisten kokoonpanosta.

– Luulen että Ortio jatkaa maalissa, jos sieltä päin ei ole mitään huonoa uutista tulossa, mihin en usko. Ihan kohtuullisen pelin pelasi taas sunnuntaina, Strömberg valotti.

JYP saa tiistain kokoonpanoonsa tärkeän lisämausteen, kun toista kuukautta sairauslomalla ollut Sami Vatanen nähdään jälleen hurrikaanipaitojen takalinjoilla. Sivussa sen sijaan on Pavel Skrbek, jonka paluuajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 1 5 6
2.Juraj Mikus 5 1 6
3.Marko Anttila 1 3 4
4.Tomas Mojzis 1 3 4
5.Artturi Lehkonen 1 1 2
JYP M S P
1.Éric Perrin 3 5 8
2.Juha-Pekka Hytönen 2 2 4
3.Kristian Näkyvä 1 3 4
4.Jani Tuppurainen 1 3 4
5.Petr Hubacek 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle