Toinen etappi

LIIGA / Ennakko
TPS ja JYP aloittavat kauden toisen osan tiistaina Turkuhallissa. Joukkueet siirtyivät tauolle hyvin erilaisista asetelmista, sillä TPS kärsi kolme peräkkäistä tappiota, kun taas JYP on viiden ottelun voittoputkessa.

Kuntokäyrät

Turun Palloseura lähti maajoukkuetauolle kahden kotitappion jälkeen. TPS hävisi viimeisessä ottelussaan sarjajumbo Ilvekselle numeroin 0-3 kärsittyään aiemmin samalla viikolla 0-5-tappion Pelicansille. Sarjataulukossa turkulaiset ovat 8. sijalla.

JYP pääsi taukoa edeltävissä otteluissaan huippuvireeseen. Lokakuun 25. päivä käynnistyneen pisteputken aikana alle jäivät TPS, Ässät, Ilves, HIFK sekä Pelicans jatkoajan jälkeen. Hurrikaanipaidat ovatkin Jyrki Ahon alaisuudessa kivunneet jo viidensiksi.

Kuntopuntarissa joukkueet ovat taulukon ääripäät. JYP on ollut viiden viime ottelun tehokkain joukkue keräten keskimäärin 2,80 pistettä ottelua kohden vakuuttavalla yhteismaalierolla 16-3. TPS puolestaan on samalla aikavälillä SM-liigan hännänhuippu. Palloseuran maaliero on kymmenen osumaa pakkasella, pisteitä on tullut vain 0,60 per ottelu ja suoria tappioita on neljä.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran JYPin voittoputken aloittaneessa taistossa Jyväskylässä. Tuolloin kotijoukkue vei selkeän hallinnan jälkeen voiton numeroin 2-0.


Jatkuvatko JYPin juhlat tiistaina?
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

TPS ja JYP jäivät ennen taukoa kovin erilaisiin tilanteisiin. JYP sai hanat auki lokakuun lopussa, eikä pysäyttäjää löytynyt nimivahvasta HIFK:sta, sarjakärki Pelicansista tai joukkueen tiistaisesta isännästäkään.

JYPin valttikortti on viime otteluissa ollut tiivistynyt puolustus ja loistava maalivahtipeli. Riku Helenius oli maalillaan lähes ohittamaton ja suuri syyllinen tähän löytyy Heleniuksen edestä. Puolustus ei päästä vastustajiaan maalinedustalle lyömään kiekkoja sisään, joten kahdesti tauon alla nollattujen turkulaisten tehtävä ei ole tälläkään kertaa helppo.

TPS ei taukoa edeltäneissä tappioissaan jäänyt varsinaisesti jyrän alle, vaan se enemmänkin antoi vastustajilleen voiton avaimet hukkaamalla omat tilanteensa. Viimeistelytehokkuuden puuttuminen oli merkittävä tekijä etenkin Ilvestä vastaan. Aikainen maali olisi erityisen arvokas henkisen lukon välttämiseksi.

JYP päätti kauden ensimmäisen rupeaman vierasotteluiden osalta voittoon Pelicansista ja tuolloin hurrikaanit aloittivat ottelun poikkeuksellisen rohkealla vieraspelillä. Silloin osasyynä rynnistykseen oli Pelicansin tiivis pelitahti, mutta vastaavalla painostuksella JYPillä on mahdollisuus ottaa tiistainakin hallinta käsiinsä jo aikaisessa vaiheessa.

Kokoonpanot

TPS:n sairastuvalla jatkavat parin viikon päästä palaavaksi odotettu puolustaja Miika Huczkowski, olkapäävammainen Timo Salo sekä melko pitkässä loukkaantomiskierteessä oleva Joni Tuominen. Hyökkääjä Tapio Laakso sen sijaan nähdään TPS:n kokoonpanossa muutaman ottelun poissaolon jälkeen. Tauon aikana Palloseura karsi rivejään kahden hyökkääjän verran, kun Toni Mäkiaho jäi ilman sopimusta ja Janne Hauhtonen lähti kuukaudeksi Sveitsiin.

JYPin ainoa varma toipilas on tähtipakki Arto Laatikainen, poissa ovat mahdollisesti myös Yohann Auvitu, puolustaja Antti Jaatinen ja Tuomas Pihlman. Maajoukkuetauolla joukkue menetti Antti Pihlströmin Venäjälle, Harri Ilvosen Espooseen ja jatkoi puolustaja Mikko Viitasen sopimusta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 2 1 3
2.Marko Anttila 0 2 2
3.Michal Birner 1 1 2
4.Marko Virtala 1 1 2
5.Ryan Stone 0 2 2
JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 3 5 8
2.Éric Perrin 1 7 8
3.Juha-Pekka Hytönen 2 4 6
4.Olli Sipiläinen 1 3 4
5.Sami Vatanen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle