Onko TPS hurrikaanin seuraava uhri?

LIIGA / Ennakko
Aiheuttaako JYP jälleen pettymyksen TPS:lle?
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Jyväskyläläisten viimeaikainen tahti on ollut huima. Liigan tasauskierroksella JYP korjasi täydet kuusi pistettä Lukolta, ja seilaa sen myötä jo kuuden ottelun voittoputkessa. Molemmat aiemmat kohtaamiset TPS:n kanssa ovat myös päättyneet JYPin voittoon.

Vaikka kotijoukkue TPS:n otteissa onkin viime aikoina ollut havaittavissa piristymisen merkkejä, saattaa JYP osoittautua liian väkeväksi. JYPin verkkoon on viimeisessä kuudessa ottelussa livahtanut ainoastaan kuusi kiekkoa. Samassa ottelurupeamassa joukkue on iskenyt 19 maalia.

Edes loukkaantumiset eivät tunnu JYPiä juuri hetkauttavan. Vaikka joukkueen rivistöstä puuttuu liuta pelimiehiä, on kiekonliikuttelu viime otteluissa ollut itsevarman näköistä. Etenkin hyökkäyspään energisyys sekä ratkaisijoiden laaja rintama ovat olleet voiton avaimia viime peleissä.

JYPin vahvin syömähammas löytyy kuitenkin siniviivojen välistä. Tiivis keskialueen viisikkopuolustus aiheuttaa monelle vastustajalle harmaita hiuksia. Ottelun kannalta ratkaisevassa roolissa onkin se, kuinka hyvin TPS onnistuu läpäisemään JYPin keskialueen sumpun.

TPS etenee päivä kerrallaan

Turkulaiset ovat hiljattain päässeet jyvälle puolustamisen suhteen. TPS pelasi reilussa viikossa viisi ottelua, joissa se päästi ainoastaan kuusi maalia. Etenkin viisikon uhrautuminen puolustettaessa on saanut kiitosta TPS-valmennukselta.

- Puolustukseen on löytynyt nöyryyttä. Vielä on paljon parannettavaa, mutta tunnistamme paremmin milloin kiekosta on syytä luopua ja siirtää se keskialueelle. Puolustajat avaavat nopeammin hyökkääjille, mikä on tärkeää, pohti TPS-valmennusryhmän Miika Elomo.

Puolustuspään piristyneet otteet eivät kuitenkaan ole tarttuneet hyökkäykseen. TPS:n hyökkäys kaipaisi kipeästi suoraviivaisuutta. Vaikka kirkkaimmat tähdet ovatkin jo siirtyneet KHL:ään, on hyökkäyksen konsepti hyvin pitkälti sama kuin ennen. Yksilösuoritukset ovat keskeisessä roolissa ja selkeää yhtenäistä linjaa on vaikea havaita. Tästä ongelmasta kielii myös se, että viidessä edellisessä ottelussa TPS on tehnyt ainoastaan viisi maalia.

Loukkaantumiset ovat myös yksi TPS:n murheenkryyni. Loukkaantuneiden listalta löytyvät muun muassa ulkomaalaisvahvistukset Tadas Kumeliauskas sekä Derek Famulare. Molempia tarvittaisiin varmasti vahvistamaan TPS:n ontuvaa hyökkäystä.

Fredrik Norrena on viime otteluissaan esittänyt erinomaisia otteita. JYPin tulittaessa tulee Norrena kuitenkin tarvitsemaan joukkuetovereiltaan kaiken mahdollisen avun. Kaukalon toiselta laidalta löytyvä virkaveli Tuomas Tarkki on myös esiintynyt edukseen viime aikoina. Vaikka näiden herrojen motivaatio sarjataulukkoa ajatellen saattaa kummuta eri lähteistä, tahtovat molemmat poistua kaukalosta voittajana. Luvassa on hikinen ilta, ainakin yhdelle heistä.

Seuraa Heitä

Shaone Morrisonn #82 | Medveščak

Puolustaja

Morrisonn tulee pelaamaan johtavana pakkina jälleen isot minuutit. TPS joutunee puolustuskannalle, joten kanukkijärkäleen on näytettävä esimerkkiä ja putsattava maalinedustaa armottomasti.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Kultakypärä, kapteeni ja hyökkäyspelin sielu, joka tuoreen tiedon mukaan jatkaa JYPissä myös ensi kaudella. Takonut jo monta vuotta suuria pistemääriä hurrikaaninutussa. JYP-kippari on avainasemassa kun joukkue lähtee tavoittelemaan seitsemättä voittoa putkeen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Brian Willsie 2 3 5
2.Niclas Lucenius 3 0 3
3.Camilo Miettinen 1 1 2
4.Matias Sointu 1 1 2
5.Steven Seigo 0 1 1
JYP M S P
1.Éric Perrin 1 4 5
2.Jani Tuppurainen 1 4 5
3.Brian Salcido 1 4 5
4.Ossi Louhivaara 3 0 3
5.Jyrki Välivaara 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle