Wanhan ajan klassikko

LIIGA / Ennakko
Kahden peräkkäisen voiton jälkeen vajaamiehisenä maan pinnalle pudonneella TPS:llä on kiivettävänään SM-liigan korkein vuori, kun Turkuhallissa vierailee Jokerit. Jokerien kuuden ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona, mutta lauantaina helsinkiläisseura on silti ennakkosuosikki TPS:n viime viikon voitoista huolimatta.

Kuntokäyrät

Viime viikon jälkeen SM-liigan kuntopuntarin viidenneltä paikalta löytynyt TPS jäi tiistaina Oulussa jyrän alle. Turkulaisten kauden heikoimpiin kuulunut kamppailu päättyi 2-5 -tappioon, joten kenraaliharjoitus ei luvannut TPS:n kannalta hyvää. 11 ottelun jälkeen Palloseura löytyy liigan tasaisesta alaosasta.

Helsingin Jokerit on ollut odotetun kova ja Erkka Westerlundin miljoonamiehistö on pysynyt sarjataulukon kärkipaikoilla koko alkukauden. Turkuun Jokerit matkaa kauden ensimmäisen suoran tappionsa jälkeen, sillä tiistaina paikallisvastustaja HIFK kaatoi Jokerit lukemin 4-3. Ennen HIFK-pettymystä narripaitojen ainoa pistemenetys nähtiin syyskuun Pelicans-ottelussa, jossa Jokerit hävisi lahtelaisille voittomaalikilpailussa 3-4.


TPS oli Oulussa pahasti hakoteillä.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Jos Turkuhalli olisi kooltaan SM-liigan keskitasoa, karauttaisi Jarmo Kekäläinen perjantai-aamuna paikalle ja jyräisi koko ladon maan tasalle puskutraktorilla, vain siksi koska pystyy. Se ei ole mahdollista, joten Kekäläisen Jokerien kovuus näkyy todennäköisesti enemmänkin pelillisesti.

Ässät ja HIFK taistelevalla ja liikkuvalla ilmeellä viime viikolla voittanut TPS kärsi tiistaina tappion Oulussa täysin päinvastaisella esityksellä. Ilman neljää pelaajaansa Kärppien vieraana käynyt TPS jäi alusta asti oululaisten jalkoihin. Helpot yksilövirheet niin kiekollisessa pelaamisessa kuin jopa pystyssä pysymisessä viimeistelivät TPS:n alkukauden saamattomimman vierasottelun.

Palloseuran hetkellisesti muuttunut pelaaminen palasi takaisin SM-liigakauden ensimmäisten kamppailuiden tasolle, eivätkä turkulaiset kyenneet erityisemmin haastamaan Kärppiä. Merkkausvirheet tekivät Marek Schwarzin työskentelystä tuskaista, mutta silti tsekkivahti oli Mikko Laineen ohella TPS:n parempia suorittajia. Vastaavat emämunaukset kostautuvat perjantaina kalliisti, sillä jos Kärpät mätti viisi maalia, tekee Jokerit tuhoisaa jälkeä.


Eero Kilpeläinen päästi tiistaina neljä maalia samassa ottelussa - ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Jokerien parhaat pistemiehet Janne Lahti ja Teemu Pulkkinen ovat SM-liigan pistepörssissä kymmenen kärjen ulkopuolella, pisteen verran TPS:n Marko Anttilaa edellä. Silti Jokerit on tehnyt SM-liigassa eniten ja päästänyt vähiten maaleja. Tehot ovat jakautuneet tasaisesti ja myös alakerta on toiminut pääsääntöisesti hyvin. Maalivahti Eero Kilpeläinen on huippukunnossa ja tilillä on jo neljä nollapeliä, joskin tiistailta pöytäkirjaan merkittiin vain 17 torjuntaa ja neljä päästettyä maalia.

TPS:n puolustus oli Kärppiä vastaan vaikeuksissa sijoittumisensa kanssa ja Kärpät hyödynsi tilanteen luomalla maalinedustalle tilanteita, joissa oululaishyökkääjä oli käytännössä yksin Schwarzia vastaan. Jokerien hyökkäyksen taitotaso on etenkin kärkiketjuissa Kärppiäkin kovempi, joten huolimaton vartiointi veisi turkulaiset nopeasti turmion tielle.

Kokoonpanot

Ainoa varmasti sairastuvalla jatkava TPS-pelaaja on Miika Huczkowski. Jarkko Hattunen oli mukana jo Kärpät-tappiossa ja Tuomas Suomisen paluu on lähellä. TPS saa kokoonpanoonsa Ryan Stonen, joka huilasi Kärpät-ottelun kymppitilinsä täyttymisen johdosta. Palloseuran sentteri Tapio Laaksolla puolestaan saavuttaa merkkipaalun, sillä Jokerit-ottelu on Laaksolle 200. peräkkäinen.

Jokerileirissä hyökkääjä Nichlas Hardt ei ollut toipunut nivusvammansa jäljiltä pelikuntoon vielä tiistaiksi, mutta tanskalaisen paluu on tiettävästi mahdollinen jo perjantaina. Sen sijaan Teemu Erosen tilanteesta ei ole vielä selvyyttä. Sivussa on edelleen myös Semir Ben-Amor.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Marko Anttila 3 2 5
2.Tomas Mojzis 1 3 4
3.Ville Vahalahti 1 2 3
4.Michal Birner 1 2 3
5.Markus Palmroth 1 2 3
Jokerit M S P
1.Jani Rita 5 1 6
2.Tomi Mäki 2 3 5
3.Jarkko Ruutu 1 4 5
4.Antti Kerälä 2 2 4
5.Janne Lahti 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle