Totuuden hetki

LIIGA / Ennakko
Runkosarja lähenee loppuaan ja samalla hiekka alkaa olla Tepsin tiimalasissa vähissä. Huomenna saatetaan tietää aletaanko Turussa keskittymään jalkapallokauteen.

Ei ole helppoa olla turkulainen kiekkofani. Ensin Mestiksen TuTo ei saanut hilatuksi itseään viivan paremmalle puolella ja nyt jännitetään alkaako kaupungin liigaseuran kesäloma ensi sunnuntaina. On suuri mahdollisuus, että play-off kiekkoa ei Aurajoen rannoilla nähdä kuin televisiosta. Se on tilanne, johon Turussa ei olla totuttu.

Kaksi paikkaa tarjolla ja kolme joukkuetta tyrkyllä. HIFK:llä on kasassa 54 pistettä ja sen maaliero on kolmikon paras (+12). Lukolla on kasassa 53 pistettä ja sen maaliero on sen sijaan kolmikon huonoin (-21). TPS majailee viivan alapuolella 52 pisteellään ja sen maaliero on kohtalainen -2. Jokaisella joukkueella on kolme ottelua jäljellä. Tilanne on siis lievästi sanoen mielenkiintoinen.

TPS:n valmentaja on puhunut giljotiiniotteluista jo jonkin aikaa. Tällä kertaa se on enemmän totta kuin kertaakaan tällä kaudella. TPS:llä on erittäin hankala loppuohjelma, kun se kohtaa kotonaan ensin hallitsevan mestarin Jokerit ja sitten vieraissa piristyneen Ilveksen ja runkosarjan viimeisessä ottelussa runkosarjan voittaneen HPK:n. Voittamalla edes kaikki kolme ottelua TPS ei ole silti varmuudella jatkopeleissä.

Jo hetken aikaa vaikutti, että Kari Jalonen oli saanut joukkonsa hirmuiseen kiriin, mutta viime viikon lopulla Palloseura joutui antautumaan kaksi kertaa paremmalleen (JYP ja Tappara). Vaikka TPS tippuisi suoraan play-offeista neljässä ottelussa, on sinne pääseminen äärimmäisen tärkeää uskottavuuden kannalta. Viimeksi Turussa ollaan jääty jatkopelien ulkopuolella Juhani Tammisen valmennuskaudella 1987-89.

Joukkueilla on otteluun aivan eri lähtökohdat. Jokereilla ottelulla ei ole mitään merkitystä ja se luultavasti varoo vain loukkaantumisia ennen tosi pelien alkamista. Palloseuralle on siis vielä hyvin epäselvää alkavatko tosipelit ollenkaan.

Eipä ole Jokerienkaan peli aivan uomissaan runkosarjan loppua lähestyessä. Toisaalta on kutkuttavaa nähdä miten Jokerien peliin vaikuttaa se, että helsinkiläisillä on nyt mahdollisuus tehdä kunnon kiusaa vanhalle kilpakumppanilleen ja päästää turkulaiset kesälomalle odottamaan Down By The Laiturin alkamista.

Jokereilta lienevät sivussa nivusvaivaiset Jukka Voutilainen ja AJ Niemi sekä selkää poteva Tommi Turunen sekä flunssassa oleva Sean Bergenheim.

» Lähetä palautetta toimitukselle