Puitteet kunnossa

LIIGA / Ennakko
TPS:n ja Jokereiden kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa tehtiin yhteensä 18 maalia. Tapahtumarikkaille otteluille toivotaan jatkoa lauantaina, kun vähintään nelinumeroinen määrä vieraskannattajia seuraa joukkuettaan Turkuhalliin, missä odotettavissa on TPS:n kauden suurin yleisömäärä.

Kuntokäyrät

TPS onnistui vihdoin nappaamaan kolmen pisteen saaliin voittamalla perjantaina Ilveksen Hakametsässä. Ottelua edelsi viiden ottelun putki, josta mukaan tarttui vain kaksi pistettä. Sarjataulukossa TPS on yhdeksäntenä tasapisteissä Bluesin kanssa, kun vuodenvaihteen vaikeudet pudottivat joukkueen kuutostilalta alempaan keskikastiin.

Jokerit on alkanut rauhallisesti viritellä orastavaa voittoputkea kukistamalla molemmat tämän viikon vastustajansa. Jokerit on kohdannut "vain" HPK:n ja Tapparan, mutta kuusi pistettä maalierolla 10-1 johdattaa joukkueen Turkuun hyvissä tunnelmissa. HPK-voitto nosti joukkueen sarjataulukossakin enää pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneesta HIFK:sta.

Kauden kaksi ensimmäistä keskinäistä ottelua päättyivät kotivoittoihin. Ensin TPS nousi lokakuussa kahden maalin tappioasemasta jatkoaikavoittoon ja kaksi viikkoa myöhemmin Helsingissä järjestetty maalijuhla päättyi Jokereiden 6-5-voittoon.


Osoittautuuko Jokereiden hyökkäys jälleen liian vaikeasti pidettäväksi?

Ratkaisun paikat

TPS ja Jokerit päättävät SM-liigaviikon mielenkiintoiseen kohtaamiseen. Molemmat lämmittelivät taistoa varten perjantaina ja nopean toipumisen jälkeen edessä on keskinäinen kohtaaminen. Lippujen kova myyntitahti, lauantai-ilta ja ikiklassikko TPS-Jokerit luovat pohjan viihdyttävällä ottelulle.

Vierasjoukkueen kohdalla puhutut maalintekovaikeudet helpottuivat perjantaina narripaitojen isännöidessä HPK:ta. Jokerit tykitti dominoivalla esityksellä ja Janne Lahden hattutempun johdolla HPK:n suohon, samalla kun omassa kenttäpäädyssä Eero Kilpeläinen pelasi nollapelin.

Vain yhden maalin kahdessa viime ottelussa päästäneen Kilpeläisen ja omat tehonsa perjantaina löytäneen hyökkäyksen itseluottamus on kohdallaan, kun taas TPS kärsii tutuista ongelmista. Nihkeitä maalimääriä reilun kuukauden ajan iskenyt TPS on tällä viikolla tehnyt kuusi osumaa, joten suurin tuska on jo hellittänyt, mutta Tomas Plihalin ja Michal Birnerin vaisuille otteille ei vieläkään näy loppua. Maalivahdit ja puolustus ovat tehneet osansa, tosin pakiston hetkelliset nukahdukset kostautuvat edelleen kalliisti.

Ennakolta oman tulokulmansa otteluun tuo molempien ylivoimatilasto. Turkuhallin kaukalossa nähdään SM-liigan huonoin kotiylivoima ja viimeistä edellinen vierasylivoima. Varsinkin Jokereiden ylivoimapeli vierasotteluissa on ollut surkeaa, maaleja on koossa vain kolme. Toisaalta TPS teki Ilvestä vastaan kaksi ja Jokerit HPK:ta vastaan peräti neljä ylivoimamaalia, joten edellytykset vireen jatkumiselle ovat olemassa.

Kokoonpanot

TPS:n toipilaat omat samat tutut. Puolustuksesta sivussa ovat Miika Huczkowski ja Joni Tuominen, hyökkäyksestä Janne Hauhtonen.

Jokereiden poissaolijat painottuvat hyökkäysosastolle. Semir Ben-Amorin lisäksi Ilari Filppula ja Riku Hahl ovat kärsineet vammoista. Maalivahti Frans Tuohimaa puolestaan toipuu aivotärähdyksestä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Marko Anttila 1 4 5
2.Ville Vahalahti 2 2 4
3.Tomas Mojzis 2 1 3
4.Tapio Laakso 1 1 2
5.Jarkko Hattunen 0 1 1
Jokerit M S P
1.Janne Lahti 5 1 6
2.Ben Eaves 2 2 4
3.Teemu Pulkkinen 1 3 4
4.Jarkko Ruutu 2 2 4
5.Tomi Mäki 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle