Ilmalan kriisiryhmä Tepsin terapiaan

LIIGA / Ennakko
Viime aikoina heikosti pisteitä kerännyt Jokerit saapuu Turkuun varmasti helpottuneena. Tappioputki katkesi perjantaina ja lisäksi Marko Jantunen palasi kaukaloon. TPS puolestaan on heikentynyt Nurmisella ja Hulkkosella sitten viime koitoksen. Kotijoukkue on siitä huolimatta ennakkoasetelmissa hienoinen suosikki materiaalinsa laajuuden takia.

TPS kulkee voitosta voittoon kuin juna. Viimeiseen seitsemään peliin mahtuu vain yksi työtapaturma Espoossa. Muuten maaliero on noissa otteluissa murskaava 29-5. Nollapelejä on maalivahdeille kertynyt peräti kolme.

Pisteitä on tullut puolivaloillakin ajellessa. Viimeksi Jokereita vastaan riitti kolmen minuutin tehopuuska. Torstaina ei SaiPa:sta ollut vaivaa, vaan nuhjailu päättyi vierailijoiden 0-3 voittoon. Peli ei ollut loistokasta, mutta tarvittava määrä työtä ja maaleja tehtiin.

Palloseura koki kuitenkin Lappeenrannassa todella pahan takaiskun, sillä joukkueen kultakypärä Kai Nurminen loukkaantui luisteltuaan Kisapuiston jäässä olleeseen railoon. Solisluuvamma oli kuitenkin onneksi pelättyä lievempi ja Kaitsu nähtäneen jäällä jopa alle kahdessa viikossa. Muita potilaita ovat Jani Kiviharju ja Mikko Kankaanperä.

Antti Hulkkosen kymppitili täyttyi myös Lappeenrannan ottelussa ja hän on poissa kokoonpanosta Jokereita vastaan. Niinpä valmennus joutuukin kokoamaan ykkösnyrkkinsä uudelleen Nurmisen ja Hulkkosen puuttuessa. Niko Mikkola saattaakin korvata Kaitsun ykköskentän laidalla. Maalissa jatkaa varmoja otteita esittänyt Teemu Lassila.

Yhden kentän joukkueko?

Hannu Jortikan Jokerit elää ja hengittää Jantusen ja Metropolitin varassa. Marko Jantunen palasi perjantaina sairaslomalta ja iski tutkaparinsa Glen Metropolitin syötöstä Jokerien voittomaalin tärkeässä HPK-ottelussa.

Jortikalta on saatu kitkeriä selityksiä joukkueen pistepussin verkkaiseen täyttymiseen. Kolmen ottelun tappioputki katkesi siis Kerhon kustannuksella. Joukkue onkin valahtanut kärkikahinoiden ulkopuolelle taistelemaan paikasta kuuden suoraan loppupeleihin jatkavan joukossa ollen nyt viidennellä sijalla neljä pistettä seitsemäntenä majailevan Lukon edellä.

Helsinkiläisten alivoimapeli on toiminut erinomaisesti, mutta ylivoimalla ei ole tahtonut syntyä jälkeä vanhaan malliin. Seitsemmänneksi tehokkain ylivoima ei oikein kuulosta sen paremmin Jortikan tiimiltä kuin Helsingin Jokereiltakaan. Joukkueesta olisikin pikaisesti löydyttävä syvyyttä ja uusia ratkaisjoita.

Murheita aiheuttavat Tod Warrinerin ja Mikko Ruudun polvet. Herrat ovatkin poissa kaukalosta mahdollisesti pitkään. Maalissa jatkanee hyvin niin Tepsiä kuin perjantaina Kerhoakin vastaan pelannut Markus Helanen.

Paketti kasaan 60 minuutiksi

Palloseuran joukkueenjohtaja Mikko Sokan mukaan TPS lähtee leikkiin luottaen omiin vahvuuksiinsa. Huoli ykköskentän rikkoutumisesta ainakin hetkellisesti kuultaa tietysti Sokan puheesta. Nurmisen loukkaantumisessa oli huonoa tuuria, mutta Kaitsu palannee parissa viikolla kentälle. Hulkkonen on mukana jo Tapparaa vastaan Tampereella.

- Lähdemme otteluun hyvillä mielein, mutta samanlaisella pelillä, jolla voitimme Helsingissä emme varmastikaan pärjää. Meidän pitää kyllä siitä Helsingin ottelusta parantaa. Ensimmäinen erä oli kohtalainen, mutta kaksi seuraavaa aika vaatimattomia. Meidän pitää pystyä parantamaan ja pelaamaan koko 60 minuuttia paremmalla tasolla kuin edellinen ottelu.

- Varmaaan ärsytetty ryhmä sieltä tulee. Jantusesta en vielä tiedä, mutta ainakin Kankaanperä tulee ja tuo tiettyä jykevyyttä takalinjoille.

Millä taktiikalla Jokerit lauantaina kaatuu?

- Sanotaanko, että jos jätämme pois viime Jokerit-pelistä ensimmäisen erän ensimmäisen kymmenminuuttisen, niin aika vaatimattomalla tasolla olemme pelanneet muun ajan. Meidän pitää saada oma pelimme kasaan. Jos lähdemme yrittelemään jotain uutta ja ihmeellistä, niin koko homma menee sekaisin. Vanhat niksit ja kikat, joita on tähänkin asti käyettetty ja joilla on jotenkin pärjätty ovat edelleen voimassa. Kyllä me sitä kautta lähdemme pelaamaan.

Odotatko Jokerien peliin muutoksia sitten viime kohtaamisen?

- No ei kai se kauheasti siitä muutu. Jantusen poissaolo toi tietysti ison loven ykkösketjuun. Jos hän on mukana, on Jokerien ykkönen varmasti tutun tehokas ja vaarallinen. Ainakaan Helsingissä Drouin ei pystynyt paikkaamaan Jantusta. Iso ero on siihen, kun Jantunen oli mukana, tuumaili Sokka.

Jantunen isossa roolissa

Waltteri Immonen Jokeri-valmennuksesta oli vähäpuheinen. Mielessä kangasteli tietysti ennen Turun ottelua huomion vaativa HPK-kamppailu. Ainakaan Jokerit ei lähde Turkuun takki auki.

- Saimme viime tiistaina eräänlaisen jääkiekon oppitunnin Tepsiltä liikkuminsesta, tahtotilasta ja yksi yhtä vastaan kamppailujen voittamisesta. Saimme hienon esityksen Tepsiltä noilla osastoilla. Jantunen tulee tänään mukaan HPK:ta vastaan ja ainakin aloittaa. Katsotaan sitten, sattuuko siinä pelissä mitään.

- Olemme pelanneet vastakkain monta kertaa tällä kaudella ja tiedämme Tepsin vahvuudet ja sen, millaista pelimme pitää olla, että pärjäämme Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle