Turkuhallissa TV-ottelu

LIIGA / Ennakko
TV-valojen loisteessa kohtaavat kaksi entistä suuruutta, joiden kausi ei ole mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan. Tänään olisi jommallekummalle mahdollisuus julkiseen kasvojen pesuun ennen joulutaukoa.

Liigan perinteikkäämmät seurat ovat pelanneet alle odotusten – Palloseura huonosti, Ilves katastrofaalisesti. Tänään olisi tarjolla balsamia jommankumman haavoille. Vaikka valtakunnassa eletään pikkujoulutunnelmissa, kummankaan joukkueen sisällä tunnelma ei ole kovin hilpeä.

Palloseuran organisaatio porisee kuin kotiviiniastia poikamiehen lavuaarin alla. Pinnan ollessa kireällä suurimmassa painepisteessä oleva päävalmentaja Kari Jalonen antaa lehdistön kuulla kunniansa pressitilaisuuksissa ja marssii diivan lailla ulos. Syynä TPS:n puheenjohtajan sanomiset. Kun likapyykki pestään lehtien sivuilla, kykeneekö joukkue pelaamaan tasolla johon turkulainen kiekkoyleisö on vuosien saatossa tottunut? Ville Immosen potkut eivät avanneet henkistä salpaa, vaan veriuhri loi joukkueeseen yhä suuremman epävarmuuden tunteen. Pukukopissa mietitään, että kuka on seuraava ja vilkuillaan kännykän ruutua vain odottaen kohtalokasta puhelua joukkueenjohdolta. Kaukalossa mailaa puristetaan ja pelätään virheitä enemmän kuin ruttoa. ”Jos minä mokaan, minä olen seuraava.” Ja kun kaukalossa keskitytään virheiden välttämiseen, niin mistään ei tule mitään.

TPS:ltä on sivussa Marco Tuokko, Mikko Rautee ja Mikko Koivu.

Ilves myi perjantaina Lubomir Korhonin Ruotsiin ja aiemmin suurimman tähtensä David Nemirovskyn Jokereihin. Huhujen mukaan Ilveksen rosteria tuijotetaan muilla liigapaikkakunnilla kuin postimyyntiluetteloa, mutta mitään realisointimyyntia ei ole vielä nähty ja kahden lähteneen pelaajan tilalle on hankittu tasan yhtä monta pelimiestä (Järventie ja Satosaari). Vielä ei voida siis sanoa Ilveksen lyöneen hanskoja naulaan. Vaikka play-off paikka jää pomminvarmasti Ilvekseltä tällä kaudella saavuttamatta, joukkue taistelee sisuuntuneena varmasti ainakin uskottavuutensa puolesta - oli sarjasijoitus sitten mikä tahansa.

Joukkue pelaa myös ilman Raimo Helmistä, jonka tuittuilu tuomareille toi kolmen ottelun pelikiellon. Ilves on saalistanut viidestä viime ottelustaan yhden voiton ja neljä tappiota.

Ilvekseltä on sivussa pitkäaikaispotilas maalivahti Bruce Racine ja puolustajat Tomi Källarsson, Ville Koistinen ja Jukka Hakkarainen. Helmisen ohella Timo Peltomaa on sivussa pelikiellon takia.

Ottelun kuva on lienee varsin tasapaksua puurtamista. Avausmaalin merkitys on tässä pelissä tavallista suurempi. Ilveksen täytyisi saada maali aikaiseksi heti alkuun taistellakseen pisteistä. Jää nähtäväksi paljonko TV-ottelu ja alkava joulutauko vaikuttaa pelin yleisömäärään. Vaikka Palloseuran kotisaldo on varsin murheellinen, isäntäjoukkue lähtee tähän otteluun vahvana suosikkina.

» Lähetä palautetta toimitukselle