TPS loppukiriä hakemassa

LIIGA / Ennakko
Siirtorajalla ahkeroinut TPS saa perjantai-illan koitoksessa vastaansa kovia kokeneen Ilveksen. Turkulaisryhmä on saanut levätä viikon ja hakee ryhtiliikettä loppukevääseen tamperelaisten kustannuksella. Ilves alkaa taasen tarvitsemaan jo kipeästi voittoja päästäkseen pois jumbosijalta.

Kuntokäyrät

TPS kävi hakemassa pisteet viikonloppuna Hämeenlinnasta lukemin 2-3 ja sai samalla katkaistua kolmen ottelun tappioputkensa. Tosiasiana säilyy kuitenkin se, että viimeisestä kymmenestä ottelusta turkulaiset ovat saaneet vain kaavittua kasaan kolme voittoa.

Joukkueen peli on ailahdellut ja siirtorajan kynnyksellä ahkeroitiin joukkueen vahvistamiseksi. Perjantain ottelussa turkulaisten riveissä debytoivat AHL-matkaltaan palannut maalivahti Joni Ortio ja SaPKosta kahmittu Pasi Hirvonen. Maalivahtivalmentaja Urpo Ylonen arvosti pientä taukoa.

- Meillä oli aika vaikea peli Hämeenlinnassa lauantaina. Kuitenkin taisteltiin ja saatiin hyvä lopputulos. Se antoi meille taas uutta uskoa tähän paussiin tälle viikolle.

Ilves hävisi surullisen esityksen jälkeen HPK:lle keskiviikkona ja esitys jätti paljon parantamisen varaa. Viimeisestä viidestä ottelusta on kasassa vain yksi piste ja muut joukkueet alkavat karata hännänhuipuksi jämähtäneeltä Ilvekseltä. Joukkueiden kaikki kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet vierasvoittoon, jossa lepää pieni toivo Ilveksellä.

Valmentaja Seppo Hiitelä totesi keskiviikon ottelun olleen toiseksi huonoin hänen aikanaan. Huonoin oli lokakuussa, jonka jälkeen pudotuspeli-juna karkasi joukkueelta valmennusjohdon kykenemättömyyteen joukkueen herättämiseen. Muutama lisätappio ja Ilves voi keskittyä jo Mestis-voittajan kohtaamiseen karsinnoissa.

Ratkaisun paikat

Vaikka TPS oli luisunut tappioputkeen ennen lauantain HPK-voittoa, ei joukkueen pelaaminen ollut surkealla tasolla. Joukkue alkaa sisäistämään päävalmentaja Pekka Virran pelitavan koko ajan paremmin ja tämä on parhaimmillaan todella toimivaa. Vaikka Ilves on syöksykierteessä, ei Turussa lähdetä takki auki kamppailuun. Tämän tietää myös Ylonen.

- Ilves on sikäli kuin raadeltu eläin. Tappio niskassa ja varmasti tulevat tänne näyttämään osaamisensa ja parastaan. Tässä vaiheessa meille todella hyvä vastustaja, jos voi sanoa niin tähän alkavaan loppukauteen. Ilves laukoo paljon ja terävästi joka paikasta. Luistelee ja taistelee. Hyvä lähtökohta tähän meidän loppukiriin.


Joni Ortio nähtäneen jälleen turkulaisten tolppien välissä.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

TPS on saanut joukkueensa kokoon ja levättyä koko viikon. Tällä voi olla ratkaiseva merkitys huomisessa ottelussa. Samoilla linjoilla on myös Ylönen.

- Lauantaina ei vielä ollut varmaa ketä pelaajia tulee uusia, niin oltiin odottavia. Kun nyt saatiin ryhmä kasaan niin on ollut todella hyvä tunnelma joukkueella. Semmonen innostunut ja leppoisa ilmapiiri. Se tarkoittaa aina hyvää jatkossa.

- Ensimmäinen peli uudella joukkueella. Meillä on nyt sanotaan viisi pelaajaa lisää joita ei ollut aikaisemmin. Nyt meillä on kilpailua pelipaikoista. Tietenkin valmennuksella on nyt suuri haaste, että saadaan oikeat palat kohdalleen. Siihen suuntaan ollaan harjoiteltu ja huomenna on siihen ensimmäinen näyttöpaikka.

Tutuin ongelma turkulaisille on ollut viime kierroksilla maalinteko. Onnistumisia kaivataan ja Virta ja kumppanit toivovat kaivavansa lisää maalintekovoimaa uusien pelaajien avulla. Suurin kysymysmerkki onkin uusien palasien osuminen palapeliin.

Ilveksen ongelmat ovat moninaiset. Viime vuonna toiminut suoraviivainen pelitapa ei ole toiminut tällä kaudella pätkääkään. Pelaajien itseluottamus on nollassa ja halua taisteluun ei ole. Kiekosta luovutaan helposti, eikä taistella loppuun saakka. Jos nämä ei vielä riitä, niin pelkkä hyökkäyksien rakentelu on ollut tervanjuontia viime kierroksilla tupsukorville.

Ainoat onnistujat löytyvät akselilta Jesse Niinimäki, Masi Marjamäki ja Toni Rajala. Myös näihin herroihin kääntyy katse, jos Ilves haluaa taistella pisteistä perjantaina.

Kokoonpanot

Turkulaisisännillä ei ole tuoreita loukkaantumishuolia pitkäaikaisloukkaantuineiden lisäksi. Joni Ortio aloittanee maalin suulla.

Ilveksellä ei myöskään ole uusia loukkaantumisia. Maalivahtivalinta ei myöskään ole selvä vielä, tosin tämä ei varmaan ole yllätys kenellekkään. Sami Aittokallio saanee mahdollisuuden ainakin vaihtopenkillä, syötyään popcornia muutaman ottelun ajan katsomossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 2 5 7
2.Tomas Mojzis 1 4 5
3.Marko Anttila 2 3 5
4.Juraj Mikus 3 1 4
5.Mario Scalzo 0 3 3
Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 0 6 6
2.Toni Rajala 1 2 3
3.Ville Korhonen 1 2 3
4.Antti Kangasniemi 1 1 2
5.Niko Peltola 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle