TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Soiko TPS:n päässä taas?

LIIGA / Ennakko
Kahdessa viime pelissä puolustustyöskentelynsä kanssa kamppaillut TPS saa vastaansa lauantaina valmentajaa vaihtaneen Ilveksen. Jos kaksi viimeistä ottelua ovat menneet turkulaisilla heikosti, voi samaa sanoa koko Ilveksen alkukaudesta.

Kuntokäyrät

TPS:n hyvä vire on viime kierroksilla hiukan laantunut ja varsinkin kaksi viime ottelua ovat olleet surullista katseltavaa. Vaikka Helsingin vierailulta jäi käteen maalin tappio, oli tapa jolla hävittiin huomiota herättävä. Tämän jälkeen Turkuhalliin saapui Pelicans ja lyttäsi kotijoukkueen maanrakoon, pisteet Lahteen numeroin 0-5. Valmentaja Mika Strömberg, on syystäkin tyytymätön kahteen viime otteluun.

- Eipä siinä mitään huonoa tuuria ole ollut. Kaikkea muuta. Varsinkin Pelicansia vastaan oli niin huonoa oman pään pelaamista. Meillä oli peli ihan sekaisin, oikeastaan kentän jokaisella osa-alueella. Se lähti jo siitä Jokerit-ottelusta vähän liikkeelle, vähän liian helposti päästettiin vastustaja omalle alueelle ja tekemään maaleja. Mutta pelit käydään läpi ja katsotaan mikä siellä mätti.

- Ihan liikaa on mennyt omiin parissa viime pelissä.

Turkulaisryhmä on lipsahtanut sarjataulukossa kahdeksanneksi ja niskaan hengittävät HIFK ja Lukko, kolme ottelua vähemmän pelanneena.

Jos ei TPS:n viime otteet ole vakuuttaneet, ei Ilves ole vakuuttanut koko alkukaudella. Kaksikymmentä ottelua ja 14 pistettä takaavat paikan sarjataulukon hännillä. Penkin taakse kaivettiin jo uusvanha Seppo Hiitelä naftaliinista, tosin hänen oppinsa eivät vielä ole ehtinyt hitsautua joukkueelle.

Edellisessä ottelussaan tupsukorvat onnistuivat nipistämään pisteen SaiPalta, mutta siinä ovatkin viime aikojen ilonaiheet. Koko alkukauden saldona on vaivaiset kolme voittoa varsinaisella peliajalla, joista kaksi tuli kahdella ensimmäisellä kierroksella. Joten petrattavaa on, paljon.

Ratkaisun paikat

Kun kotijoukkueen reppuun on lauottu 11 maalia kahdessa viime ottelussa, on helppo osoittaa TPS:n suurinta ongelmaa. Koko joukkueen puolustuspeli on yskinyt pahasti ja se on myös näkynyt taululla. Onnistumiseksi voidaan laskea hyvin toiminut ylivoimapeli, jonka avulla Jokerit-ottelu säilytti jännityksensä. Tästä on tyytyväinen myös Mika Strömberg.

- Jokerit-ottelussa saatiin meidän ylivoimapeli kuntoon ja hienoja maalejakin. Muussa pelaamisessa sitten onkin petrattavaa.


Marko Anttila on ollut hyvässä vedossa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Jos TPS saa puolustuspelinsä kuntoon, tulee Ilveksellä olemaan vaikea iltapuhde. Myös ylivoimapelaaminen on tärkeässä osassa ottelussa. Vaikka Ilves onkin rämpinyt alkukauden, ei TPS-leirissä aliarvioida joukkuetta. Tämän myöntää myös Strömberg.

- Kyllä sieltä tulee vastaa nippu taitavia pelaajia. Ne ovat satsanneet paljon siihen porukkaan. En kyllä tiedä minkälainen fiilis siellä on nyt joukkueessa. Yleensä valmentajan vaihdolla on positiivinen vaikutus fiilikseen. Mutta nyt on mennyt jo huonosti pitkään, en tiedä mikä tulee olemaan homman nimi tai mitä uutta sieltä tulee vastaan.

Siinä ovatkin Ilveksen eväät otteluun. Koko kauden jatkunut taaperrus on lamaannuttanut joukkuetta, joten jokainen piste merkitsee paljon. SaiPaa vastaan napattu piste voi merkitä yllättävän paljon tamperelaisten peli-ilmeeseen. Kun koko paketti on hajalla, ei yhtä osa-aluetta voi nostaa esiin.

Ilveksen mahdollisuudet pisteisiin ovatkin peli-ilmeen löytämisessä ja TPS:n jatkaessa koomailuaan puolustuspäässä. Niin sekaisin peli on ollut.

Kokoonpanot

Kotijoukkueesta ovat poissa Miika Huczkowski, Timo Salo, Tapio Laakso ja Joni Tuominen. Salon ja Laakson tilannetta tarkkaillaan, mutta todennäköisesti he eivät pelaa. Tuomisen tilanne on tällä hetkellä se, että piakkoin saadaan tieto, tarvitaanko leikkausta, jolloin sairasloma venyy.

Ilvekseltä poissa lienevät Jesse Niinimäki, Vesa Toskala , Michael Keränen sekä pitkäaikaispotilaat Teemu Kesä ja Joonas Rask.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 2 2 4
2.Marko Anttila 1 2 3
3.Mario Scalzo 0 2 2
4.Michal Birner 1 1 2
5.Marko Virtala 1 1 2
Ilves M S P
1.Ville Koistinen 1 3 4
2.Jesse Niinimäki 0 3 3
3.Toni Rajala 3 0 3
4.Mark Lee 1 1 2
5.Niko Peltola 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle