Sarjan avausottelu?

LIIGA / Ennakko
TPS ja HPK kohtaavat sunnuntaina runkosarjan viimeisessä ottelussa, peli saattaa olla samalla myös joukkueiden välisen pudotuspelisarjan alkulämmittelyä. TPS käytännössä varmisti paikkansa play-offseissa lauantaisella voitolla Ilveksestä. Lukolla on vielä mahdollisuus nosta tasapisteisiin turkulaisten kanssa, mutta TPS menee paremman maalieronsa turvin joka tapauksessa jatkoon. HPK:n kohdalla suurin mielenkiinto kohdistuu ottelun jälkeisiin tapahtumiin, sillä Kerho-kippari Marko Tuulolalle ojennetaan pelin jälkeen runkosarjan voittajan pysti.

Vaikka TPS jatkopaikkansa kuittasikin lauantaina, niin joukkueella on yhä mahdollisuus vaikuttaa loppusijoitukseensa. Tällä hetkellä turkulaisryhmä on pisteen edellä HIFK:ta ja näin saamassa vastustajakseen Jokerit. Mikäli IFK saa sunnuntain otteluista pisteen TPS:ää enemmän, niin helsinkiläiset puolestaan nousevat seitsemännelle sijalle ja avauskierroksella nähtäsiin stadilaiskaksikko vastakkain.

HPK puolestaan jatkaa rauhassa valmistautumistaan keskiviikkona Rinkelinmäellä alkaviin pudotuspeleihin. Viimeiset silaukset huiman sarjan pelanneen joukkueen nykykuntoon näyttävät onnistuneen, sillä ainakin torstaina Lappeenrannassa Pallokerhon vauhti oli hurjaa ja SaiPa jäi pahasti jyrän alle. SaiPa-ottelussa lepovuorossa ollut HPK:n ykkösvahti Joni Puurula nähtäneen Turussa maalin suulla hakemassa pelituntumaa alle.

Kerholla on myös mahdollisuus kaunistella liigan piste-ennätyksen lukemia, jonka HPK riisti TPS:ltä torstaina. Tämänhetkinen numero on 85, joka on kahden pisteen parannus TPS:n saavuttamaan pistesaldoon kaudella 99-00. Jos HPK ei ottelusta kahta pistettä saalista, niin turkulaiset säilyttävät yhä nimissään liigan parhaan pistekeskiarvon, sillä tuolloin sarjassa pelattiin kaksi ottelua vähemmän.

Sunnuntain peli saattaa olla myös alkunäytös joukkueiden väliselle pleijarisarjalle. Jos TPS vielä tippuisi kahdeksannelle sijalle, niin vastustajaksi tulisi juuri HPK. Tämän kauden keskinäisissä peleissä HPK on voitoissa edellä 2-1, mutta aiempina kausina joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti välierissä ja kertaalleen finaalissa – joka kerralla TPS on poistunut voittajana.

HPK yritti saada pokaaliseremonian siirrettyä jo viime lauantain JYP-otteluun, joka oli Kerhon runkosarjan viimeinen kotipeli. SM-liiga kuitenkin päätti noudattaa normaalia käytäntöä ja jakaa pokaalin vasta kauden viimeisessä ottelussa. Paikalle suurin joukoin saapuvat HPK-fanit pääsevätkin pelin jälkeen nostattamaan juhlatunnelmaan, kun joukkueelle ojennetaan runkosarjan parhaan joukkueen palkinto. Tosin mielessä taitaa olla paljon makeampi pokaali, joka jaetaan vasta kuukauden päästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle