Panokset kovenee

LIIGA / Ennakko
Tepsin ja HPK:n ottelusarjassa ollaan päästy jo kuudenteen otteluun. Asetelma on, että TPS:llä on teoriassa varaa vielä yhteen tappioon. HPK:n voitto veisi ottelusarjan ratkaisun huomiseen.

Tämän ottelun lähtökohdissa täytyy palata tiistaihin. Silloin TPS hankki kolmannen ottelupallon sensaatiomaisesti ennakkoon vahvemman HPK:n jäädessä yhteen ottelupalloon. Mennäkseen jatkoon Ritaripaitojen tulisi siis voittaa kolme kertaa tiukasti puolustava Turun Palloseura. Veitsi kurkulla ottelusarjan loppuun asti pelaava HPK kykeni jo torstaina keräämään yhden lisäottelupallon Rinkelinmäellä.

TPS:llä on tappiosta huolimatta yksi ottelupallo enemmän ja kotietu. Kysymys onkin miten TPS kykenee vastaamaan hämeenlinnalaisten liikkeeseen Turun isossa kaukalossa ja pitämään maalilukemat pieninä. Viime tiistaina TPS oli suvereeni kotonaan, mutta HPK osoitti jo piristymisen merkkejä torstaina. Ennakkosuosikin nimeäminen tähän otteluun on käytännössä mahdoton tehtävä.

Turkulaisten henkinen yliote HPK:sta saattoi jo kadota torstaisen vierastappion mukana, mutta altavastaaja voi edelleen katkaista sarjan yhdellä voitolla ja lähettää runkosarjan voittajat kesälomille.

Kommentit

TPS:n apulaisvalmentaja Seppo Suoraniemi kiistää, että joukkue olisi lähtenyt heikolla asenteella torstain peliin, koska voittopakkoa vielä tähän otteluun ei ollut.

- Ei tietenkään. Me koettiin voittaa. Kaikki muu on turhaa. Ei voi kertakaikkiaan ajatella muutaman ottelun päähän. Vakaa aikomus oli katkaista sarja eilen Hämeenlinnassa, sanoi Suoraniemi tiukasti.

Palloseuran terveystilanne on hyvä ja tavalliseen tapaan kokoonpano selviää vasta huomenna.

- Pikkuvammoja toki on, mutta huomenaamulla aamuverryttelyn jälkeen olemme viisaampia

Suoraniemi ei halua spekuloida case Antti Miettistä enempää, vaikka iltapäivälehdet ovat syyttäneet Tepsiä kovin sanoin.

- Ei me voida mitään, että SM-liiga, lehdistö ja HPK:n fanit huopaavat ja soutavat. Ei me uhrata sille ajatuksia, totesi Suoraniemi yksikantaan.

HPK:n apulaisvalmentaja Timo Lehkonen kiistää, että veitsi kurkulla pelaaminen haittaisi HPK:n pelaamista

- Oikeastaan se vain hyvä, ettei meillä ole varaa hävitä. Jos me pidetään sama asenne ja liike kuin eilen, niin me mennään vielä pitkälle. Ei se näy missään - eihän virheitä sallita missään pelissä. Pitää pelata vain vielä yksinkertaisempaa.

Lehkonen ei suostu myöntämään, että sillä olisi lauantain mahdollisen voiton jälkeen yliote sunnuntain ratkaisupeliin.

- En usko. Se on vaarallinen tilanne, että voitettaisiin ja luultaisiin että se sunnuntainenkin hoituu noin vain. Vaihto kerrallaan on ainoa tapa purkaa näitä pelejä.

Joukkue jatkaa samalla kokoonpanolla eikä loukkaantumisia ole.

- Terveystilanne on erittäin hyvä. Mitä nyt Miettinen joutuu lusimaan vielä tuon yhden pelin. Puurula pelasi erittäin hyvin, että miksi vaihtaa? Ensimmäisen kerran ottelusarjassa oli parempi kuin Lassila. Varsinkin Tepsin viimeisessä ylivoimassa otti pari sellaista koppia, jotka varmaan kasvattivat hänen itseluottamustaan.

Lehkonen oli vastahakoinen kommentoimaan case Antti Miettistä

- Sitä on käyty jo sen verran läpi, etten taida kommentoida. Ymmärrän sen kolme peliä, mutta jos tuomio perustui TPS:n lääkärin lausuntoon ja se oli väärä, niin joko Rauteelle tai TPS:lle pitäisi antaa sanktioita, latasi Lehkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle