Lisääkö HPK Palloseuran tuskaa?

LIIGA / Ennakko
TPS:n tappioputki uhkaa saada jatkoa, kun Turkuhalliin luistelee yksi liigan kärkijoukkueista, iloisesti pörräävä ja hyökkäävä HPK. Miten Palloseuran puolustajat pystyvät vastaamaan tähän hyökkäysarsenaaliin?

TPS on ajautunut kriisiin. Muutenkin ailahtelevat otteet ovat asettuneet pysyvästi alavireiselle tasolle, kun seura on ottanut kuokkaan kolme kertaa peräjälkeen. Tämä kotiotteluiden härkäviikko vain vaikeutuu mitä lähemmäksi viikonvaihdetta edetään.

Palloseuralla on ollut kiistämättömiä vaikeuksia viisikkopelissään ja Kari Jalosen valmistamalle alttarille uhrattiin viime kauden kohuhankinta Ville Immonen. Kenties tämä oli viesti muulle joukkueelle, että esitysten ollessa ala-arvoisia, saattaa nimi kadota pukukopista. Kyse saattoi myös olla siitä, että joukkueen rosteriin raivattiin tilaa tulevilla vahvistuksille. Tosiasia kuitenkin on, että ilman Immosta Tepsin sentterikalusto on heikompi kuin ennen. Ajankohta kummastuttaa, että Palloseuran sentterien ollessa enemmän tai vähemmän loukkaantuneita, kengitään yksi juuri tämän paikan alisuorittajista pihalle.

HPK ei ole oikein onnistunut tällä kaudella ulkomaalaishankinnoissaan, mutta entäpä sitten? Joukkue porskuttaa silti kärkikahinoissa ykkösketjunsa pörräyksen ansiosta. HPK:lla on monelle osa-alueella tarjota liigan eliittiin kuuluva pelaaja. Toisaalta, eipä sitä muuten liigan kärkipäässä seura keikkuisikaan. Joukkueella oli seitsemän ottelun voittoputki päällä, ennen kuin maanantaina Jokerit tarjosivat kotihallissaan tylyä kyytiä. HPK on varmasti näyttöhaluinen, että 5-0 tappio oli vain työtapaturma.

Ottelun kuva on se, että avausmaali on tänään tavallistakin merkityksellisempi. Kuilun partaalla tasapainottelevan TPS:n usko voi loppua kesken, jos ennen ensimmäisen erän puolta väliä joukkue on pari maalia takana. Yksi kysymys on miten Ville Immosen potkut vaikuttavat Palloseuran pelaajien psyykkeeseen ja sitä kautta pelisuorituksiin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla Palloseura on vienyt pisteet menneessään.

» Lähetä palautetta toimitukselle