Löytyykö potkua?

LIIGA / Ennakko
TPS ja HPK pelaavat tiistaina. Ottelusta voi odottaa jännittävää, sillä urheilullisen panoksen ohella joukkueiden keskinäiset pelit ovat olleet kiivastempoisia eikä ylilyönneiltäkään ole vältytty.

Tepsin ja Pallokerhon välisen play-off sarjan ottelut ovat edenneet tietyn kaavan mukaisesti: molemmat joukkueet voittavat aina vieraissa ja Tepsin voittamissa otteluissa ratkaisut tulevat aina yhden kokeneen taiturin lavasta. Tämän käsikirjoituksen mukaan olisi siis HPK:n vuoro voittaa kahdella maalilla.

Turkuhallin isojäisessä kaukalossa HPK:lla on enemmän tilaa pelata vauhtipeliään ja ainakaan viime kerralla TPS:n päävalmentaja Kari Jalonen ei löytänyt viisasten kiveä millä vastata tuohon liikkeeseen. Joukkue lähti haastamaan hämeenlinnalaisia kiekollisessa pelissä ja hävisi sillä osa-alueella paremmalleen. Turussa täytyykin miettiä taktiikkaa uudemman kerran ja keksiä, miten vierasotteluiden otteet siirrettäisiin kotikaukaloon. TPS viihdyttäisi kannattajiaan parhaiten menemällä välieriin. Turussa osataan arvostaa voittavaa joukkuetta, vaikka voitto-osuma olisikin räkäinen tahtomaali. Ja Tepsi ja sen konkarit etunenässä ovat osoittaneet, että tahtoa seurasta löytyy kyllä.

HPK:lta puuttuu ainakin Antti Miettinen, jolle SM-liigan kurinpitolautakunta langetti tänään kolmen ottelun pelikiellon. Erkki Rajamäki palaa kaukaloon kärsittyään yhtä pitkän rangaistuksen vastaavasta rikkeestä.

TPS:llä Kimmo Peltosen ja Mikko Rauteen pelaaminen on epävarmaa vammojen takia.

Maalivahtiosastolla Teemu Lassila on ottanut selkeän yliotteen Joni Puurulasta, joka on parhaimmillaankin esittänyt vain keskinkertaista torjuntatyöskentelyä. Senpa takia huomenna onkin Boston Bruinsin NHL-varauksen Hannu Toivosen vuoro kantaa torjuntavastuu.

Katsomoissa ja jäähallien ulkopuolellakin on tapahtunut. Perjantaina Turkuhallissa D2-katsomossa istuvien HPK:n kannattajien päälle kaadeltiin olutta ja heidän niskaansa heiteltiin puolityhjiä tuoppeja. Hämeenlinnassa Rinkelinmäen jäähallin ulkopuolella nähtiin ikävämpi tapaus: TPS:n kannattajan päälle käytiin käyttäen fyysistä väkivaltaa. Toivotaan, ettei yhtä typeriä tempauksia jouduta todistamaan huomenna ja nämä jäävät yksittäisiksi sivumerkinnöiksi hienon pudotuspelikevään historiaan.

Kommentit

HPK:n kakkosvalmentaja Timo Lehkonen ei kyennyt määrittelemään miksi Turkuhallin kaukalo sopii Pallokerholle.

- En tiedä; siellä me vaan ollaan voitettu. Pienestä se oli voitto viimeksi kotona kiinnikin. Ei play-offeissa ole kotiedusta paljoakaan hyötyä. Voihan se iso jää antaa meille pikkuisen etua, tuumi Lehkonen.

Lehkonen ei suostunut myöntämään, että johtoasemassa pelaamisen harjoittelua olisi laiminlyöty.

- 56 peliä ollaan tuossa just harjoiteltu sitä. Tappio johtui meidän lapsuksista ja TPS kuittaisi paikat, vastasi Lehkonen.

- Joukkue on terve. Miettisen pelikiellon takia Louhen Jykä ottaa Miettisen paikan ja Toivonen maaliin Puurulan sijasta, paljasti Lehkonen kokoonpanoista.

Antti Miettisen pelikiellosta puhuminen sai hämeenlinnalaisvalmentajan kuohuksiin.

- Jos taklauksen yrityksestä saa kolmen ottelun pelikiellon, niin on se kova tuomio! Ei tässä uskalla enää taklatakaan. On se helppo väistää viime hetkessä taklauksia, ne pitäisi ottaa vastaan. Jos suoraan sanotaan, niin minusta tuomio on epäreilu.

Tepsin apulaisvalmentaja Seppo Suoraniemi ei paljasta koettaako TPS haastaa HPK:n taas luistelukisaan

- Luistelukisasta en nyt tiedä. Olemmehan mekin aika luisteleva joukkue, mutta kenties HPK on pikkuisen liukkampi. Voitosta pelataan.

Play-off kokemus tuntuu olevan tässä sarjassa kovaa valuttaa. Suoraniemi myöntää sen avoimesti.

- Kokemus on valttia kaikissa asioissa elämässä ja työssä. Näkisin, että molemmissa pelaajistossa ja valmennuksessa on tätä meillä runsaasti.

Loukkaantumistilanne puhuttaa Auranjoen rannoilla. Kimmo Peltosen paluusta on kuiskittu jo ilmaisjakelulehtiä myöten. Myös kolmossentteri Mikko Rauteen tila oli tätä haastattelua tehtäessä vielä epäselvä (maanantai-iltapäivä).

- Peltosen suhteen mennään päivä kerrallaan. Vasta huomen aamulla tiedetään kokoonpanot. Rautee on parhaillaan magneettikuvauksissa ja päätökset tehdään huomenna.

Suoraniemi ei myöskään suostu kertomaan tarkoittaako Peltosen mahdollinen paluu Sergei Yerkovichin viltittämistä.

- Sergei Yerkovich on tuurannut ja jos Peltonen pelaa, niin päätöksen Sergeinkin suhteen tehdään huomenaamulla.

Antti Miettisen kolmen ottelun pelikiellosta Suoraniemellä oli selvä näkemys.

- Selvä polvitaklaus. Kyllä ne pitää karsia ja kyllä tämä palvelee sitä. Linjassa esimerkiksi Rajamäen vastaavan pituisen tuomion kanssa, arvioi Suoraniemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle