Arvonen jatkaa ruorin vääntämistä

LIIGA / Ennakko
HPK:n sukellukselle ei näy loppua.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Palaako TPS kotivoittojen tielle, vai saako HPK vihdoinkin valonpilkahduksen synkkyyden keskelle?

HPK:n kurssi ei kääntynyt vielä Pasi Arvosen päävalmentajadebyytissä. Tuskaisia viikkoja viettäneet hämeenlinnalaiset saivat latautua uuden luotsinsa avausotteluun rauhassa muutaman päivän ajan, mutta tulosta ei tullut vieläkään.

Kerhon tappioputki on nyt kuuden ottelun mittainen. Edellisestä voitosta on kulunut jo kolme viikkoa ja lauantaina pisteet pitäisi hakea Turusta.

TPS:n kolmen kotivoiton putki katkesi tiistaina. Silloin turkulaiset tulivat vahvat näytöt voimastaan antaneen Kärppien nollaamiksi. HPK:n tapaan TPS kärsi perjantaina tappion. JYP kaatoi mustavalkoiset 4-2-lukemin, kun taas HPK:n ilta Bluesin isäntänä poiki 1-2-häviön.

Hämeenlinnalaisten avainsanat lauantaille ovat rohkeus ja röyhkeys. TPS:n pelaamisen ailahtelu on tuttua jo harjoituspelikaudelta, ja puolustuksellinen virhealttius avaa monta ovea potentiaalisen suoritustason suhteen. Päävalmentaja Arvonen teroitti viikolla toivettaan suoraviivaisuudesta, mutta vasta tulevat viikot näyttävät, miten HPK:n pienikokoinen hyökkäys pystyy vastaamaan odotuksiin.

Hyökkäyspelaamisen tehokkuus on lauantain taisteluparin yhteinen nimittäjä. TPS:llä on nimellisesti enemmän maalintekovoimaa, mutta sen hyödyntäminen on ollut toistaiseksi korkeintaan kohtalaista. HPK on jäänyt yhteen maaliin kaikissa lokakuun kuudessa ottelussa. TPS puolestaan on tehnyt tällä kaudella kolme maalia neljässä ottelussa.

Tähänastinen kotivire ja vahva hyökkäyskalusto asettavat TPS:n ennakkoon hienoiseksi suosikiksi, mutta HPK:n etuna on valmentajanvaihdoksen herättämät näyttöhalut ja entistä raikkaampi ilmapiiri. Se voittaa, kumpi tekee enemmän maaleja ja näiden kahden keskinäisessä kilpailussa maalinteko yksinään on jo kehitystä viime otteluihin nähden.

 

Seuraa Heitä

Matias Sointu #67 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

Soinnun, Niclas Luceniuksen ja Brian Willsien kakkosketju on suoriutunut kohtuullisesti niissä otteluissa, jotka se on pelannut yhdessä. Ilveksen viimekauden pistekärki ei kuitenkaan ole vielä päässyt pisteiden makuun toivotulla tavalla.

Jere Sallinen #76 | HIFK

Keskushyökkääjä

HPK tarvitsee maaleja ja maalintekijöitä. Viime kauden HPK:ssa niitä toiseksi eniten tehnyt laituri on yksi niistä, joiden suuntaan katseet kääntyvät yhden maalin iltojen jatkuessa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Niclas Lucenius 1 2 3
2.Brian Willsie 1 1 2
3.Dan Sexton 2 0 2
4.Matias Sointu 0 1 1
5.Niklas Friman 0 1 1
HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 1 2 3
2.Craig Schira 1 2 3
3.Juha Kiilholma 2 1 3
4.Jere Sallinen 1 1 2
5.Borna Rendulic 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle