Maistuisiko maalinteko?

LIIGA / Ennakko
Vaikeaa vaihetta elävä TPS ja vain yhden ottelun viimeisen kuukauden aikana hävinnyt HIFK iskevät jälleen yhteen. Kaikki kauden kolme kohtaamista voittanut TPS kärsii vakavasta tehottomuudesta.

Kuntokäyrät

TPS toivoo palaavansa voittojen tielle kuukauden tauon jälkeen HIFK:n kustannuksella. Joukkue napsi neljästä viime ottelusta vain kaksi pistettä, jotka irtosivat voittomaalikilpailussa SaiPaa vastaan. Viime viikolta käteen jäi nolla pistettä, kun JYP ja Kärpät olivat vahvempia.

HIFK otti joulukuun seitsemästä ottelustaan viisi puhdasta voittoa, joskin vire on hieman laantunut kalenterin vaihduttua. Täpärän HPK-voiton jälkeen HIFK kärsi kotitappion Ässille ja pelasi lauantaina tasaisen ottelun sarjakärki KalPaa vastaan vieden lopulta lisäpisteen voittomaalikilpailusta.

Sarjataulukossa HIFK on neljäntenä ja yrittää tavoittaa Ässiä Jokereiden ja Kärppien hengittäessä niskaan. TPS puolestaan valahti yhdeksänneksi ottelumäärien tasoituttua, yhden ottelun vähemmän pelannut Lukko on kuusi pistettä Palloseuraa jäljessä.


Marek Schwarz on viime aikoina ollut TPS:n pelin toimivin palanen.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

TPS isännöi tiistaina itselleen mieluisaa vastustajaa, kun tällä kaudella jo kolmesti turkulaisia vastaan pelannut HIFK odottaa edelleen ensimmäistä voittoaan isännästään. Toistaiseksi pisteet ovat päätyneet kerrasta toiseen Palloseuran pussiin ja HIFK on hävinnyt kahdesti kotihallissaan. Runkosarjan viimeinen keskinäinen ottelu tarjoaa hallitsevalle mestarille oivan tilaisuuden kierteen päättämiseen.

Turkulaiset ovat kärsineet tehottomuudesta, kun TPS:n maalintekijöiden harvalukuinen joukko ei ole saanut onnistumisia. Viime viikon kahdessa ottelussa TPS:n ainoan maalin teki 17-vuotias Rasmus Kulmala. Kapean kärjen vaikeudet heijastuvat suoraan Palloseuran pelaamiseen ja joukkue on jäänyt neljässä peräkkäisessä ottelussa alle kolmen tehdyn maalin.

HIFK:n tykit sen sijaan ovat Mikael ja Markus Granlundin sekä Ville Peltosen poissaoloista huolimatta laulaneet iloisesti ja kolmen maalin raja on täyttynyt kuudessa viime ottelussa – edellisen kerran ruuti oli märkää juuri TPS-ottelussa 9. joulukuuta.

Maalivahtien ainaisen ratkaisuroolin lisäksi Turkuhallin illan veskaritaistelussa on tarjolla mielenkiintoinen mittelö. Edellisessä ottelussa Dennis Endras torjui vain 18 ja Marek Schwarz 23 kertaa, mutta kummankaan vire ei viime aikoina ole ollut erityisen heikko.

SM-liigan mediaseksikkäimmän seuran vierailu voi silti herättää myös turkulaishyökkääjät ja Tomas Plihalin tai Ville Vahalahden kaltaiset johtajat saattaisivat tällä kertaa syttyä maalintekoon. HIFK:n kannalta uuden lisän pelaamiseen toisi Granlundien paluu, josta ei vielä maanantaina ollut varmuutta.

Kokoonpanot

TPS jatkaa ilman tuttua pitkäaikaispotilaiden kolmikkoa. Miika Huczkowskin paluusta ei ole vieläkään tietoa, Janne Hauhtonen ja Joni Tuominen puolestaan huilaavat koko loppukauden. Nuorten MM-kisoista kokoonpanoon palaa Rasmus Ristolainen.

HIFK:lta on edelleen pitkä sairaslista, jonka tunnetuimpina niminä ovat Ville Peltonen, Turo Järvinen, Markus Kankaanperä ja Juuso Riksman. Granlundin veljekset eivät vielä tiistaina pelaa ja myös Janne Pesosen sekä Kim Hirschovitsin esiintyminen on epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Tomas Mojzis 2 3 5
2.Marko Anttila 0 3 3
3.Ville Vahalahti 1 2 3
4.Tomas Plihal 1 1 2
5.Marko Virtala 2 0 2
HIFK M S P
1.Petteri Wirtanen 3 4 7
2.Daniel Fernholm 1 5 6
3.Mikko Kousa 3 2 5
4.Siim Liivik 2 3 5
5.Kimmo Kuhta 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle