Jatkuuko IFK:n voittokulku myös Turussa?

LIIGA / Ennakko
Pelkkiä voittoja joulun jälkeen napannut HIFK matkaa lauantaina TPS:n vieraaksi. Viimeaikaiset suoritukset puhuvat IFK:n voittoputken jatkumisen puolesta, mutta toistaiseksi Kari Jalosen rykmentti ei ole Palloseuraa tällä kaudella kyennyt kaatamaan.

Kuntokäyrät

Palloseura ei ole joulutauon jälkeen kahdessa ottelussaan pystynyt esittämään parastaan. Vierasottelusta Kärppiä vastaan tuomisina oli pyöreä nolla niin pisteiden kuin tehtyjen maalienkin suhteen. Tiistaina sarjassa yhdentenätoista oleva TPS kaatoi kotonaan SaiPan voittomaalikilpailussa. Nihkeästä kokonaisuudesta huolimatta turkulaisleirissä löydettiin myös positiivisia puolia tiistain koitoksesta.

- SaiPa-pelissä ehdottoman positiivista oli nousu kahden maalin takaa voittoon. Siitä saadaan varmasti hyvin energiaa lauantaille, Kai Suikkanen tuumi HIFK-ottelun aattona.

HIFK sen sijaan on joulun jälkeen ollut hyvässä iskussa voittaen kaikki kolme otteluaan. Lisäksi joukkue on viidestä edellisestä ottelustaan ottanut vähintään pisteen. Voittojen myötä helsinkiläiset ovat kivunneet hiljalleen liigan tasaisessa keskikastissa ylemmäs ja ovat ennen lauantaita yhdeksäntenä tasapisteissä kahdeksantena olevan Ilveksen kanssa.

Tosin HIFK ei viime aikoina ole juuri maakunnissa vieraillut, sillä viimeisestä neljästä ottelusta kaksi on ollut Bluesia ja kaksi Jokereita vastaan.

- IFK on ollut kuuma joukkue. Ovat ottaneet hyvin voittoja. Odotetaan mielenkiinnolla legendaarista joukkuetta, joka aina sytyttää Turussa, kehui Suikkanen lauantain vastusta.

Vaikka voitto paikalliskamppailusta perjantaina irtosikin, jäi HIFK:lle rutkasti parannettavaa. Jokereiden David Lingin täydellinen hölmöily kolmannessa erässä antoi avaimet punanutuille, mutta IFK:n ylivoima jäätyi totaalisesti, eikä saanut kymmenen minuutin ylivoiman aikana mitään aikaiseksi. Voitto irtosi vain vaivoin jatkoajan jälkeen.

Ratkaisun paikat

TPS pääsee lauantain otteluun tuoreena. Turkulaisleirissä tiedostetaan hyvin IFK:n perjantaisen pelin rasitukset ja ollaan valmiita hyödyntämään levon tuoma oletettu etu.

- Pelillisellä puolella ei ole yhtä kohtaa, johon meidän pitäisi iskeä. Perjantai-iltana heillä oli intensiivinen paikallispeli ja palautumisaika ennen lauantaita ei ole kovin suuri. Uskotaan, että meillä on liikkeen kautta hyvä sauma iskeä, suunnitteli TPS-luotsi Kai Suikkanen.

Lauantain otteluun TPS pyrkii saamaan aikaisempia otteluita paremman peliin lähdön. Sekä Kärppiä että SaiPaa vastaan joukkueen otteluiden alut ovat olleet nihkeitä. IFK-ottelua ennen joukkueen harjoitteluun tehtiin muutoksia, joiden kautta Palloseura tähtää parempaan alkuun ja terävään liikkeeseen.

- Treenaamista on hiukan höllätty Oulun reissun jälkeen. Joukkue valitteli viime viikolla väsymystä. Tiputettiin perjantailta yksi treeni pois ja koitetaan sillä varmistaa, että saadaan lauantaina hyvä liike alusta asti, kertoi Kai Suikkanen.

HIFK:n on parannettava jokaisella osa-alueella perjantaista, jolloin joukkueen pelaaminen oli kokonaisuutena varsin aneemista. Karuimmalla tavalla tämä näkyi kolmannen erän täysin päämäärättömässä ylivoimapelaamisessa.

Kokoonpanot

TPS jatkaa HIFK:ta vastaan viime otteluista tutuilla kokoonpanoilla. Sivussa ovat edelleen loukkaantunut Marko Kiprusoff, nuorten maajoukkueen Joonas Järvinen ja Veli-Matti Vittasmäki sekä pelikieltoaan kärsivä Alexander Salak. Tshekkivahdin poissa ollessa maalilla jatkaa viime peleissä vahvasti esiintynyt Atte Engren.

Vierasjoukkueelta loukkaantuneena on Kimmo Kuhta. Lisäksi Jussi Pesonen oli perjantaina sivussa ja hänen pelaamisensa Turussa on epävarmaa.

Vieraiden maalilla jatkanee Jani Nieminen, vaikka nuorukainen oli tolppien välissä myös perjantaina. Juha Pitkämäki ei kuitenkaan viime aikoina ole ollut kovinkaan varma. Hän oli myös syksyllä Turun ottelussa epävarma. Niemisellä puolestaan on hyviä muistoja Turusta viime keväältä, jolloin nuorukainen oli isossa roolissa, kun HIFK lähetti Palloseuran kesälaitumille.

Muuta

IFK on ollut tällä kaudella turkulaisille hyvä vastus, sillä kuluvan kauden molemmista joukkueiden välisistä mittelöistä TPS on poistunut voittajina, eikä HIFK ole saanut vielä pistettäkään Palloseuralta.

Lauantain ottelussa IFK:n vierasvoiton ei pitäisi jäädä ainakaan kannatuksesta kiinni, sillä viitisensataa perinteisesti äänekästä HIFK-fania matkaa Turkuun tukemaan omiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle