Turussa pelataan vain kunniasta

LIIGA / Ennakko
Tämä on ollut Bluesille harvinaista herkkua tammikuun lopulta asti.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
TPS:n ja Bluesin kauden viimeisessä kohtaamisessa ei sarjapisteillä ole juuri enää merkitystä, sillä molemmat joukkueet ovat käytännössä ulkona pudotuspeleistä. Bluesille pettymys on tuore tuntemus, sillä se käytännössä menetti mahdollisuutensa maanantaina Lukkoa vastaan kärsityllä kotitappiolla. Paineita ei enää ole, joten molemmat joukkueet voivat keskittyä lopettamaan kauttaan kunnialla peli kerrallaan.

Bluesin kausi lähti edellisen TPS-ottelun jälkeen melkoiseen syöksykierteeseen. Seuraavat yhdeksän ottelua päättyivät tappioon ja samalla Blues vajosi pudotuspeliviivan alle. Viime viikon torstaina tappioputki katkesi jatkoaikavoitolla HPK:sta, mutta maanantaina joukkue joutui jälleen nielemään tappion karvasta kalkkia.

Yksi määräävä tekijä tappioputkelle selviää jo otteluiden tuloksia katsoessa. Blues on kärsinyt kroonisesta tehottomuudesta ja joukkue on viimeisessä 11 ottelussa saanut aikaiseksi vain 15 maalia.

Tästä karkea osoitus oli maanantain ottelu, jossa Blues oli pitkään niskan päällä, mutta ei saanut kiekkoa edes tyhjään maaliin. Ilme on siis yritteliäs, mutta turhautuminen painaa takaraivossa varmasti, kun onnistumisia ei tule.

TPS on katsellut taistoa viimeisistä pudotuspelipaikoista jo kotvan aikaa ulkopuolelta, mutta joukkueen kunniaksi on sanottava, että se ei luovuta vastustajilleen pisteitä helpolla vaikka omat mahdollisuudet ovat menneet.

Joissain otteluissa paineeton tila on näkynyt jopa tasonnostona. Tämä toki herättää kysymyksen siitä, että miksei pelaajat saaneet vastaavaa itsestään irti, kun peleillä oli vielä merkitystä. Ilman ajoittaista puolustuspelillistä narkolepsiaa, olisi TPS ottanut viime peleistään kenties jopa enemmänkin pisteitä.

Henkinen kantti ratkaisee

Ottelun ratkaisun kannalta olennaista on se, että miten Blues on käyttänyt välipäivät. Onko joukkue hyväksynyt tosiasiat ja saanut energiat vapautumaan vai painaako pettymys leuat entistä tukevammin logon tietämille?

TPS on ollut viime aikoina kotonaan hyvä. Edellinen kotiottelu HIFK:ta vastaan tosin päättyi tappioon, mutta tuossakin ottelussa TPS oli loppuun asti yritteliäs eikä masentunut takaiskuista.

Bluesin hyökkäyspeli oli Lukkoa vastaan paikoin erittäinkin laadukasta, joten mikäli henkinen tola on kunnossa, tulee Bluesin hyökkääjien pysäyttäminen olemaan iso haaste TPS:n virhealttiille ja kokonaisuutena melko kankealla puolustukselle.

Maalivahtipeli on tosin ollut TPS:n suurin vahvuus, joten mikäli loistavaa kautta pelaava Atte Engren aloittaa turkulaisten maalilla, pystyy hän yksin pitämään joukkueensa pelissä mukana.

Kuka sitten TPS:n maalilla aloittakaan, niin muutamalla huippupelastuksella voi olla melkoisen suuri vaikutus maalinteon kanssa tuskailevien Blues-hyökkääjien henkiseen selkärankaan.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen sairaslistalla on tunkua. Poissa ovat maalivahti Antero Niittymäki, puolustajat Travis Ehrhardt, Hannu Pikkarainen ja Timo Seppänen sekä hyökkääjät Timo Salo, Henri Tuominen ja Marko Virtala.

Bluesin kokoonpanosta ovat poissa puolustaja Jani Hakanpää sekä hyökkääjät Miro Aaltonen, Niko Nieminen ja Tobias Salmelainen. Tuore vahvistus Vladimir Dravecky oli maanantaina poissa kuumeen vuoksi ja hänen pelaamisensa torstain ottelussa on vielä epävarmaa.

Seuraa Heitä

Camilo Miettinen #52 |

Laitahyökkääjä

Miettinen on esiintynyt TPS-paidassa nousujohteisesti ja Brian Willsien lähdettyä Sveitsiin on Miettinen raivannut tiensä ykkösketjun oikeaan laitaan. Tiistaina SaiPaa vastaan Miettinen onnistui maalinteossa. Jatkuuko hyvä vire entistä seuraa vastaan?

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Kultakypärää kantavalla Kuuselalla on suuri rooli espoolaisten hyökkäyksessä. Edelliset kolme peliä ovat menneet maaleitta, joten tehoja olisi tilauksessa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 2 4 6
2.Tom Preissing 1 4 5
3.Marko Anttila 2 2 4
4.Camilo Miettinen 2 1 3
5.Tapio Laakso 2 1 3
Blues M S P
1.Ryan Vesce 2 1 3
2.Marco Rosa 0 2 2
3.Tommi Huhtala 1 1 2
4.Mark Lee 1 1 2
5.Kristian Kuusela 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle