TPS-Blues, osa 2/8

LIIGA / Ennakko
Turun Palloseura ja Espoon Blues kohtaavat tiistaina toisen kerran tällä kaudella. Edessä on tämän jälkeen vielä kuusi keskinäistä peliä, sekä mahdollisesti play-offeissa lisää. Moni kiroaakin sitä miksi välisarjojen takia juuri näiden joukkueiden pitää kohdata vähintään 8 kertaa per kausi.

Kritiikki ja valitus on sikäli ymmärrettävää, että vaaditaan melkoisen hyvää mielikuvitusta, jotta TPS:n ja Bluesin kohtaamista voidaan pitää minkään sortin paikalliskamppailuna. Huonomminkin voisi kuitenkin olla. TPS ja Blues ovat molemmat joukkueita, joista löytyy mielenkiintoisia ja tasokkaita pelaajia vielä 1-ketjujenkin ulkopuolelta.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Blues oli melkoisen vakuuttava. Tylyt 4-0 –numerot eivät tee täyttä oikeutta Tepsille, mutta varsinkin espoolaisten kurinalaisuus ja maalivahtipeli olivat juuri niin hyvällä tasolla kuin numerot osoittavat. Heti seuraavassa pelissä oli HPK:n vuoro jäädä nollille Bluesia vastaan.

Tämän jälkeen espoolaisilla onkin ollut vaikeampaa, ja viimeisestä kuudesta pelistä on saldona yksi voitto ja viisi tappiota. Tappiot ovat kaikki tulleet täpärimmällä mahdollisella tavalla eli yhden maalin erolla vastustajaan. Viimeisin tappio tuli sunnuntain TV-ottelussa Jokereita vastaan lukemin 1-2. Kuriositeettina voi mainita, että Bluesin maalisuhde on ennen tiistain kierrosta liigan kolmanneksi paras, mutta siitä huolimatta joukkue on liigassa toiseksi viimeisenä.

Palloseuran vire on pikku hiljaa paranemassa. Palloseura on saalistanut viidestä viimeisestä pelistään kaikista vähintään pisteen. Varsinkin Turkuhallissa TPS pystyy luomaan säännöllisesti painetta vastustajan päätyyn useamman ketjun voimin. Voitto Ilveksestä hyvän pelin jälkeen teki varmasti hyvää joukkueen itseluottamukselle. Mikäli TPS pystyy pitämään liikettä yllä koko ottelun ajan, on Blues kovan tehtävän edessä mikäli aikoo voiton ottaa.

Päivän polttavin puheenaihe TPS:n osalta on maalivahti Teemu Lassilan loukkaantuminen. Tilanne tietää sitä, että Tuomo Karjalaiselle on tarjolla runsaasti vastuuta. Nähtäväksi jää miten Karjalainen pystyy vastuun kantamaan. Toistaiseksi selän taakse on mennyt pari maalia jotka olisivat olleet torjuttavissa, mutta eipä juuri mitään muuta. Vain 3 päästettyä maalia kahdessa pelissä on hyvä saldo.

Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa Blues oli niskan päällä saldolla 5-1-2. Kotikentästä vaikutti tuolloin olevan enemmän haittaa kuin hyötyä, ja Turkuhallissa pelatuista neljästä kohtaamisesta ei isäntäjoukkueen haaviin jäänyt kuin yksi piste.

» Lähetä palautetta toimitukselle