Pitkä odotus päättyy

LIIGA / Ennakko
Sateinen kesäkausi on ohi ja on jälleen aika pudottaa kiekko jäähän SM-liigan kauden avauksen merkiksi. Turussa viime kauden finalisti TPS kohtaa hyvän harjoituskauden pelanneen Bluesin Espoosta.

Jääkiekon SM-liiga alkaa TPS:n osalta tutuissa merkeissä kun vastaan asettuu Blues, jota vastaan turkulaiset pelasivat viime kaudella ahkerasti. Espoolaisilla on varmasti kalavelkoja maksettavana, pudottivathan Jukka Koivun suojatit heidät viime kevään pudotuspeleissä tasaisen sarjan jälkeen.

TPS siipirikkoisena avaukseen

Melko ailahtelevan harjoituskauden pelannut TPS lähtee avauskamppailuun hieman vajaamiehisenä, varsinkin sentterikalusto on kokenut kesän aikana kovia. Avainpelaajista Antti Aalto on ollut toipilaana nilkkavammansa vuoksi, mutta pelaa kuitenkin Bluesia vastaan. Vakuuttavasti kesällä esiintynyt Jari Kauppila taas loukkasi olkapäänsä ja on kaukaloista sivussa muutaman viikon. "Kaken" menettäminen sairastuvalle oli joukkueelle sen verran kova isku että avuksi piti hälyttää try-outille saapunut Peter Zingoni. Kotiyleisön suuren mielenkiinnon kohteena ovatkin juuri Zingoni ja jo aikaisemmin seuraan kiinnitetty Rob Valicevic. Nähtäväksi jää millaisen panoksen kieltämättä mielenkiintoiset nimet pystyvät TPS:lle antamaan. Muita vammojaan parantelevia turkulaispelureita ovat nilkkansa vääntänyt maalivahti Tuomo Karjalainen, alavatsaansa poteva puolustaja Jiri Vykoukal sekä pitkäaikaispotilas Mikko Kankaanperä.

Kotijoukkueen apuvalmentajan Mikko Sokan mukaan joukkue lähtee hyvissä tunnelmissa avausotteluun.

-Huomenna se sitten alkaa, tottakai kauden alku on h-hetki johon ollaan valmistauduttu koko kesän ajan. Nyt on taas 56 pelin rupeama edessä, joka tietysti aiheuttaa pientä kihelmöintiä vatsan pohjassa.

Vahvasti harjoituskaudella esiintynyt Blues ei Sokan mukaan ole aiheuttanut turkulaisleirissä erikoistoimenpiteitä.

-Me ei olla yhtään Bluesin matsia nähty, joten mitään erikoisia juttuja ei olla heidän suhteensa huomioitu. Mutta on selvää että joukkue on vahvistunut viime kaudesta, eli valmiina on oltava.

Turkulaisten maalissa pelaa huomenna tuttuun tapaan Teemu Lassila.

Blues täynnä mielenkiintoisia nimiä

Espoolaisjoukkue on kokenut kesän aikana jälleen melko suuria muutoksia. Jan Calounin aika seurassa on ohi ja uusina vastuunkantajina nähdään tehokkaasti harjoituspeleissä esiintyneet Donald MacLean sekä Landon Wilson. Jos sama tahti jatkuu liigassa on espoolaisilla illasta toiseen ykkösnyrkki, jonka kanssa pitää olla varuillaan. Turkulaisittain mielenkiinto kohdistunee Ruotsista kotimaahan palanneeseen Mika Lehtiseen, joka on paikallisen juniorikoulun kasvatti. Lehtinen on hyvä peruspuolustaja, joka kaudella 2000-01 keräsi Tepsissä mukavat 3+17 tehopisteet.

Kuten kaikille joukkueille myös Bluesille olisi tärkeää saada hyvä alku uudelle kaudelle. Espoon ylpeys ei ole historiansa aikana vielä saavuttanut mitään suurta vaikka se resurssien puolesta olisi ollut useana vuotena mahdollista. Olisiko tämä kausi vihdoinkin se jolloin hajuttomana ja värittömänä pidetyt sinipaidat iskevät itsensä liigan eliittiin? Myös joukkueen penkin takaa löytyy näyttämisen halua, kun legendaarinen Hannu Virta johdattaa joukkueensa Turkuhallin jäälle. Täksi kaudeksi "Hantan" avuksi hankittua Pekka Rautakalliota ei penkillä sairasloman vuoksi vielä nähdä.

» Lähetä palautetta toimitukselle