Kovakuntoinen Blues vierailee surun valtaamassa Turkuhallissa

LIIGA / Ennakko
Painimista on luvassa Turun kiekkopäivällisessä lauantaina.
Kuva © Timo Savela
Espoon Blues on ollut vuodenvaihteen jälkeen kovassa iskussa. Turkulaismiehistö sen sijaan laahaa 11 ottelun tappioputkessa. Espoolaiset lähtevät selkeänä ennakkosuosikkina lauantain kädenvääntöön, kun joukkueet kohtaavat viimeistä kertaa tällä kaudella.

Turussa kulunut viikko on ollut muutoksia täynnä. Seuran tähtihyökkääjät Ryan Lasch sekä Tero Koskiranta löysivät uuden osoitteen Ruotsin SHL:stä. Lisäksi TPS:n tulevan kauden valmennustiimi julkaistiin. 

Pelillinen ilme turkulaisilla on ollut parempaa, vaikka pisteitä ei vieläkään ole tullut. TPS pelasi todella mallikkaan ottelun perjantaina Pelicansia vastaan, mutta johtomaalin jälkeisen mustan puoliminuuttisen vuoksi pisteet jäivät Lahteen. Myös päävalmentaja Miika Elomo oli tyytyväinen ilmeeseen perjantaina.

− Pelattiin todella hyvä peli. 11 A-juniori-ikäistä pelaajaa mukana, mutta se on juuri nuoren joukkueen kynnyskysymys, missä vaiheessa ottelu tapetaan, kommentoi perjantaina Elomo.

Maalintekotilanteita turkulaisilla on ollut läpi kauden aivan riittävästi, mutta maaliin asti kiekkoa ei saada millään. Bluesia vastaan turkulaisilla ei ole varaa jättää käyttämättä tekopaikkoja, sillä työteliäs espoolaisryhmä niitä tuskin yhtä paljon antaa kuin Pelicans antoi perjantaina.

Perjantaina TPS:n otteista oli havaittavissa kuitenkin paljon positiivista. Ylivoima näytti toimivan mallikkaasti, kun kiekkoa liikutettiin nopeammin. Laukaisupaikkoja syntyi liukuhihnalta ja laukaukset saatiin myös maalille asti. 

Lisäksi turkulaisten karvauspelaaminen oli paljon parempaa kuin aikoihin. Se on myös Palloseuran lääke Bluesia vastaan, korkealta ja kovaa karvaaminen. 

Blues voittoputkessa

Espoolaiset ovat olleet vahvassa vireessä vuodenvaihteen jälkeen. Tällä hetkellä Blues on neljän ottelun voittoputkessa ja viimeisestä kymmenestä ottelusta se on kaapinut kolmanneksi eniten pisteitä koko Liigassa. 

Onnistumisia on tullut laajalta rintamalta ja maalivahtipelaaminen on Liigan ehdotonta eliittiä. Jani Nieminen sekä Eetu Laurikainen ovat pelanneet tasaisen varmasti. Myös ylivoima on tuottanut tulosta ja tällä hetkellä espoolaisten ylivoima on sarjan parasta. 

Erikoistilannepelaamisessa joukkueilla onkin suurimmat erot. Itseluottamuksen kanssa taisteleva TPS saattaa kaatua yhteenkin maaliin, jonka jälkeen turkulaisten selkäranka on spagettia, joten ylivoimamahdollisuuksia ei Bluesille sovi antaa lauantaina.

Bluesin ehdotonta eliittiä ovat edustaneet kultakypärä Kim Hirschovits sekä Miro Aaltonen. Kaverukset ovat olleet suorastaan pitelemättömiä tammikuun puolella. 

Ne pienet suuret erot

Voittavan ja häviävän joukkueen ero on usein suuri, mutta se koostuu pienistä asioista. Tällä hetkellä Blues tekee pienet asiat kaukalossa paljon paremmin kuin TPS. 

Perjantaina turkulaiset pelasivat tämän vuoden parhaan ottelunsa, mutta nukkui puoli minuuttia ja hävisi ottelun. Bluesia vastaan ei siihen yksinkertaisesti ole varaa, mikäli TPS haluaa tappioputkensa katkaista. 

Mielenkiintoisia taistelupareja nähdään lauantaina, kun TPS:n romuluiset hyökkääjät Otto Karvinen, Ilkka Pikkarainen sekä Patrik Moisio kohtaavat Ilvestä vastaan pienimuotoista show'ta pyörittäneen Jari Sailion. Tunnetta ja taklauksia tullaan varmasti Turkuhallissa lauantaina näkemään.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi ja voitot ovat tasan. Kaikki ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä. Sellainen saatetaan nähdä myös lauantaina, mutta yksikin takaisku saattaa romuttaa turkulaisten itseluottamuksen ja sen jälkeen kiekko voi löytyä useampaankin otteeseen TPS-maalista.

Seuraa Heitä

Mikko Rantanen #96 | Colorado

Laitahyökkääjä

Perjantaina Pelicansia vastaan Rantasen pelaamisesta puuttui vain tehot, muuten hän teki jäällä lähes mitä tahtoi. Nuori herra on tällä hetkellä TPS:n tärkein yksittäinen pelaaja, joka antaa kaukalossa illasta toiseen kaikkensa.

Otso Rantakari #52 |

Puolustaja

Tulokkaiden pistepörssiä johtava puolustaja on ollut todellinen silmänilo Liiga-seuraajille. Silkkisen pehmeillä käsillä varustettu Rantakari dominoi Bluesin ylivoimaa viivassa ja maalejakin on tällä kaudella tullut jo seitsemän.

» Lähetä palautetta toimitukselle