Francis Paré kohtaa taas debyytissään Ässät

LIIGA / Ennakko
Francis Paré tekee paluun TPS-paitaan.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Ässät ottavat mittaa toisistaan tiistaina ja keskiviikkona. Huomion keskiössä on Francis Paré, joka palaa TPS:ään parin vuoden tauon jälkeen.

TPS:n ja Ässien välisistä otteluista porilaiset ovat voittaneet tällä kaudella molemmat. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet todella värikkäitä, eikä tälläkään kertaa mielenkiintoa puutu, kun TPS:n Francis Paré pukee Palloseuran mustan kotipaidan ylleen palattuaan KHL:stä Turkuun.

Ensimmäisessä keskinäisessä pelissä TPS johti ottelua Porin Isomäessä ja tuntui vievän peliä, mutta Ässät pääsi kotiyleisönsä tuella toisessa erässä valtavaan hurmokseen takoen taululle peräti neljä maalia. Kyseisessä ottelussa kaikki pisteet jäivät Poriin, kun loppulukemat olivat Ässille 5−3.

Kauden toisessa mittelössä Ässät oli taas vahvempi, kun maalit kirjattiin patapaidoille 3−1. Marraskuun puolivälin tienoilla pelatussa ottelussa puheenaiheeksi nousi kuitenkin TPS-maalivahti Teemu Lassilan huitaisu mailalla Ässien Josh Grattonia kasvoihin. Lassila sai seitsemän ottelun pelikiellon ja Gratton selvisi sairaslomalla ja ikävillä ruhjeilla, mutta molemmat voivat edustaa joukkueitaan taas tiistain ja keskiviikon peleissä.

Ässät tarvitsee oveluutta

TPS on ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kolmen ottelun tappioputkessa. JYPille, Ilvekselle ja viimeisimpänä HIFK:lle hävinnyt ryhmä on kärsinyt paljon loukkaantumisista, ja onkin mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat pelikunnossa Ässiä vastaan. Loukkaantuneista ainakin Elmeri Eronen ja Miro Keskitalo ovat jo harjoitelleet normaalisti. Dave Spinan ja Ville-Vesa Vainiolan pitäisi olla jo tänään kokoonpanossa.

TPS huilasi viikonloppuna, kun puolestaan Ässät pelasi sekä perjantaina että lauantaina Lukkoa vastaan. Raumalla kärsitystä tappiosta sisuuntuneena porilaiset ottivat kotonaan revanssin. Ässät on kulkenut viime aikojen tiukoissa peleissä voitosta tappioon ja taas voittoon.

Ässien pelit ovat olleet tuoretta Lukko-voittoa lukuun ottamatta vähämaalisia. Punamustien peli on perustunut vahvaan maalivahtityöskentelyyn ja tarkkaan puolustamiseen. Hyökkäyspeliin Pekka Rautakallion suojatit kaipaisivat lisää juonikkuutta, sillä eritoten Lukkoa vastaan Ässät tyytyi pääosin vain laukomaan kiekkoa päätyyn ja sitten paineistamaan vastustajan puolustajia.

Virkistävä säännön vahvistava poikkeus on ollut ykkösketjun duo Jarno Kärki ja Aleksi Saarela, sillä kaksikko on löytänyt toisensa kaukalossa hienosti. Varsinkin Kärki oli aiemmissa TPS-peleissä alati vaarallinen, joten Palloseuran tulee olla tarkkana etenkin Ässien nuoren ykkösketjun ollessa jäällä. Maalissa Andreas Bernard on jatkanut vakuuttavia otteitaan.

Paré tekee paluun

Kotijoukkueen suurin huolenaihe on sairastupaa miehittävissä pelaajissa. Loukkaantuneiden kirjoissa on avainpelaaja jos toinenkin, ja erityisesti hyökkäys kaipaisi terveitä miehiä. Espoosta loppukauden lainalle tulleen Jussi Makkosen ja viimeksi laitahyökkääjänä TPS:ssä pelanneen Parén kontolle tulee todennäköisesti sentteröidä kahta kärkiketjua.

HIFK:lle kärsitystä 6−1-murskatappiosta huolimatta mustavalkoisten puolustaminen on ollut suurimmaksi osaksi kurinalaista, ja laadukkaasti ottelusta toiseen pelanneen kärkipakki Henrik Tallinderin takaa varsinkin peruspuolustaja Jani Forsström on noussut arvoon arvaamattomaan. TPS:n takalinjojen taistelija on kerännyt esityksistään runsaasti kehuja.

Hyökkäyksessä Tomi Kallio on kannatellut joukkuetta vaikeimpinakin hetkinä, mutta yksin hän ei voi pelejä voittaa. Joukkueen kapteeni on edellisissä otteluissa ollut TPS:n viidestä parhaasta pistemiehestä ainut, joka ei ole sairastupaa miehittänyt. Täten Parén saapuminen avuksi tulee parahultaiseen aikaan.

Paré pelaa luultavimmin keskushyökkääjänä turkulaisten ykkösketjussa, jossa hänen laidoillaan ovat alustavien tietojen mukaan Kallio ja Spina.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

Ässät ei lähde otteluun suosikkina, vaikka patapakka onkin vienyt TPS:ltä täydet pisteet molemmissa joukkueiden välisissä väännöissä. TPS on ensimmäistä kertaa kolmen ottelun tappioputkessa, mutta Parélla vahvistuva ryhmä on saamassa myös sairastuvalta tukea. Tappioista huolimatta Palloseuran ympärillä on positiivinen ilmapiiri Parén hankinnan myötä. Turkulaisilla on paremmat mahdollisuudet voittoon kotipelissään tiistaina kuin keskiviikon vieraspelissä Porissa.

Seuraa Heitä

Francis Paré #19 | Dinamo Mn

Laitahyökkääjä

Paré teki kaudella 2013-14 debyyttinsä juuri Ässiä vastaan, ja tuolloin kanadalainen oli täysin pitelemätön. Hattutempun iskenyt hyökkääjä palaa Turkuun suurten odotusten saattelemana, ja vastassa on taas ensimmäisessä pelissä Ässät.

Juuso Walli #3 | Ässät

Puolustaja

Nuori puolustaja on saanut osakseen viljalti kehuja vankoista peliesityksistään. Kookas pakki on 19-vuotiaana vakiinnuttamassa pelipaikkaansa Ässien pelaavasta puolustajakuusikosta. Liigauran ensimmäinen tehopiste on vielä tekemättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle