Ässät matkaa Turkuun

LIIGA / Ennakko
Porilaiset matkaavat myöhään sunnuntai-iltana Turkuun ellei bussi hyydy näillä pakkasilla. Ottelun alkuajankohta on varsin eksoottinen klo 18.00. Kykenevätkö patapaidat valloittamaan Turkuhallin toistamiseen tällä kaudella?

Palloseura hävisi jälleen Jokereille Helsingissä tekemättä maaliakaan. Joukkue on nyt tehnyt kolmessa viimeisessä ottelussa yhden maalin eikä tänä vuonna ainoatakaan. Päävalmentaja on saanut manata jo useassa lehdistötilaisuudessa, miten joukkueella ei riitä nälkää ajaa maalintekosektorille. Jos sitä nälkää ei huomennakaan saada aikaan, niin puolustus ei saisi tehdä sitten virhettäkään. Mutta se tulee niitä pomminvarmasti tekemään.

Palloseuralta puuttuu kokoonpanosta ainakin pelikiellossa oleva luunkova pakki Tuomas Grönman, joka otti yhteen Tomek Valtosen kanssa tänään. Todennäköisesti Jarrod Skalde ei pelaa joukkueessa, koska hylkäsi Palloseuran tarjouksen perhesyiden takia, mutta tämän seuran kyseessä mistään ei voi olla varma.

Viidessä viime pelissä TPS on voittanut kerran, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolmasti.

Porissa ollaan viimein saatu toimintaan jatkuvuutta vaikeiden vuosien jälkeen, kun päävalmentaja Mika Toivolalle sorvattiin parin vuoden jatkosopimus. Ässien alkukausi on fantastinen, mutta mitä lähemmäs joulua mentiin, sen vaisummaksi patapaitojen peli puuttui.

Joulutauolta luisteli kuitenkin hyvin kinkut sulatellut ryhmä. Varsinkin voitto torstaina SaiPasta ottelun viimeisellä sekunnilla antaa uskoa jatkosta, että työ palkitaan.

Ässien sairaslista näyttää ihan hyvältä, koska pitkäaikaispotilaat on sieltä siivottu pois. Viimeisenä Petr Sachl lähti parantelemaan selkäänsä kotimaahansa.

Viimeisestä viidestä ottelusta porilaiset ovat saaneet kaksi voittoa, yhden tasapelin ja kahdessa matsissa on tullut takkiin. Piste per peli tahtia siis.

Tämä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Aiemmissa kohtaamisessa voitot ovat tasan molempien joukkueiden napatessa vierasvoitot.

Kun kuntokäyriä seuraa, voi perustellusti sanoa, että Porin Ässät on ennakkosuosikki tähän otteluun. Tekemällä kaksi maalia se on vahvasti kiinni kahdessa sarjapisteessä

» Lähetä palautetta toimitukselle