TPS testaa Tapparan vuoristoradan

LIIGA / Ennakko
Boolit on juotu, presidentit kätelty ja hamekankaat hämmästelty. Paluu arkeen odottaa, ja jos satut olemaan turkulainen liigatason jääkiekkoilija tarkoittaa se reissua Tampereelle ja Hakametsään Tapparan vieraaksi. TPS:n tarkoitus ei todennäköisesti kuitenkaan ole tuoda vielä joulurauhaa tullessaan.

Tiistai-illan koitos on joukkueiden välillä kolmas tällä kaudella. Molemmat ovat onnistuneet ottamaan kotivoiton ja molemmissa otteluissa marginaalit olivat pienet. Joukkueiden nykykunto ennustelee myös tällä kertaa tasaista yhteenottoa. Vähämaalinen ottelu ja jatkoaika eivät liene arvaus huonoimmasta päästä?

Balsamia haavoihin TPS?

Aurajokivarren asukkien edellinen ottelu Oulussa päättyi nolosti. Kärpät rökitti turkulaisia suurinumeroisesti kaiken kansan nähden valtakunnallisessa TV-lähetyksessä. Erityisesti sapiskaa sai puolustajien työmoraali, eikä maalivahtiosastokaan yltänyt ikimuistoisiin suorituksiin. Ennen tätä otteluakin otteet ovat olleet nihkeitä, vaikka pisteitä liigan häntäpään porukoilta onkin irronnut.

Paljon on siis parannettavaa. Ennen joulutaukoa on tarjolla vielä yhdeksän sarjapistettä, joilla olisi käyttöä hajuraon muodostamisessa mm. viivan alapuolella tungeksiviin tamperelaisiin. TPS:n ammattiylpeys tuskin taipuu kahta kertaa peräkkäin jyrän alle jättäytymiseen, joten asennepuolen pitäisi olla automaattisesti reilassa jo Tampereelle tultaessa.

TPS tuntuu pyöriskelevän samanlaisissa hyökkääjien maalinteko-ongelmissa kuin kotijoukkue Tappara. Ratkaisut ovat jääneet liian usein konkareiden kuten Kai Nurmisen varaan. Ei sillä etteikö Nurmisen ranteeseen luottaa voisi, mutta esim. nyt sairastupaa miehittävältä NHL-laituri Tyler Bouckilta on taatusti odotettu enemmän. Turkulaisten kipsin karisemista odotellaan kiihkeästi, jospa se jo tiistaina…

Tapparan vuoristoradalla heikompia huimaa jo

Tappara jatkoi viimeaikaisia ailahtelevia otteitaan lauantaina Jyväskylässä. Tällä kertaa matka oli ylöspäin ja tuliaisina mukaan lähti jatkoaikavoitto. Kapteeni Janne Ojanen näytti mistä vanhat pelimiehet on tehty ja viimeisteli kaksi osumaa. Tähtösiä tulee ja menee, salamavalot räpsyvät ja otsikot kirkuvat, mutta Iso-Janne senkun porskuttaa.

Tapparan otteet ovat jatkuneet läpi viimeisten otteluiden tasapaksuina. Kokoonpanoa on muokkailtu sinne tänne ilman suurempaa vaikutusta. Pisteitä on ropsahdellut mutta peli-ilme ei ole vakuuttanut. Kokeella oleva Robert Tomik ei ole yrityksestään huolimatta tuonut joukkueeseen kauan kaivattua hyökkäystehoa. Sopimuksen saaminen taitaakin olla ylivoimainen tehtävä.

Rivikannattajalle tuskallisinta seurattavaa Tapparan nykymenossa on potentiaalin valtava hukkaan valuminen, johtui se sitten valmennuksesta, pelaajistosta tai tähtien asennoista. Joukkueessa on lukuisia miehiä jotka ovat pystyneet ja joiden odotettiin pystyvän runsaaseen maalintekoon tälläkin kaudella. Tapparasta puuttuu Se Jokin joka kääntää ne kudit kymmenen senttiä oikeaan suuntaan ja nostaa ne purut sekunnin nopeammin pois oman maalin edestä. Kannattajat odottavat Sen Jonkun löytyvän viimeistään joulutauolla. Auttavatko vieraat Turusta etsinnässä?

» Lähetä palautetta toimitukselle