TPS tarvitsee pisteitä

LIIGA / Ennakko
Sunnuntain televisio-ottelussa kohtaavat hyvin viime aikoina pelannut Tappara ja pudotuspelipaikasta taisteleva TPS. Selvääkin selvempää on se, että turkulaisjoukkue tarvitsee pisteitä huomattavasti kotijoukkuetta enemmän. Tappara ei ole kuitenkaan antanut pisteitä pois helposti viime aikoina.

Tappara on voittanut viimeiset neljä ottelua ja hävinnyt viimeisestä kuudestatoista ottelusta ainoastaan kolme. Erityisen pitävä on ollut kirvesrintojen puolustus sillä edellisessä neljässä ottelussa ei vastustaja ole onnistunut kertaakaan tekemään yli yhtä maalia.

TPS:n voittoputki loppui liian aikaisin

Jo varsin kauas pudotuspeliviivan alapuolelle juuttunut TPS aloitti helmikuussa upean kirin. Kuuden ottelun voittoputki katkesi kuitenkin jatkoaikatappioon Kärppiä vastaan. Tuolloinkin TPS sai kuitenkin olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen, sillä joukkue oli ottelussa tappiolla 5-2, kun vain viisi minuuttia oli jäljellä varsinaisesta peliajasta.

JYP:iä vastaan näytti jo pitkään, että turkulaisjoukkue palaa voittojen tielle, mutta JYP tuli kolmannessa erässä rinnalle ja meni vielä ohikin. TPS:n onneksi myös pahin kilpakumppani Lukko joutui tyytymään tappioon torstain kierroksella. Lauantaina Lukko kuitenkin voitti vaikeuksista huolimatta sarjajumbo Ilveksen ja kiipesi jälleen TPS:n ohi. Turkulaisilla on nyt ottelu vähemmän pelattuna ja sunnuntaina TPS:llä onkin mahdollisuus palata jälleen viivan paremmalle puolelle.

Toimiiko avauspeli?

Edellisellä Tampereen vierailulla TPS:n suurimmat ongelmat olivat pelin avauksessa. Vierasjoukkue avasi paljon rännien kautta ja tuolloin Tappara oli keksinyt lääkkeen niiden tukkimiseksi. Varsinkin toisessa erässä oli TPS todella pahan paineen alla, kun Tappara hyödynsi pitkän vaihtoetäisyyden.

Tuosta ottelusta ei voi kuitenkaan liiallisia johtopäätöksiä tehdä, sillä turkulaisjoukkue oli tuolloin todella varamiehinen. Toisaalta myös tammikuun kohtaamisessa joutui TPS tyytymään tappioon, kun Tappara jätti toissa vuoden mestarin nollille.

Suurin muutos TPS:n joukkueessa edellisiin kohtaamisiin nähden lienee maalivahtipelissä. Alkukauden loistanut Jason Elliott on saanut väistyä nuoren Teemu Lassilan tieltä. Nuori liigatulokas on tehnyt vakuuttavaa jälkeä SM-liigassa, vaikka viime aikoina ei aivan huikeita otteita olekaan nähty. Tapparan voittamiseksi pitää TPS:n maalivahtipelinkin onnistua, sillä kirvesrintoja vastaan maalaaminen tullee olemaan erittäin vaikeaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle