Tapparalla paikka kuitata eilinen kotiyleisön edessä

LIIGA / Ennakko
Ilvekseltä rumin lukemin torstain avauskierroksella lukua ottanut isäntäjoukkue saa heti mahdollisuuden siirtää paikalliskamppailun tapahtumat unholaan, kun Hakametsän kaukaloon astelee perjantai-iltana kevään hopeamitaliryhmä Turun Palloseura.

Myös turkulaisilla on allaan tappio, kun Blues kävi ryöstämässä "paikallisottelussa" kaksi pistettä Turusta.

Tapparalla hämmentävä alku

Mika Saarisen joukot yllättivät eilisessä kamppailussa sangen negatiivisesti. Selkeänä ennakkosuosikkina rikkonaisesti kauteen valmistautunutta Ilvestä vastaan lähtenyt joukkue sai heti avauserästä lähtien jäätävää kyytiä, eikä kyennyt missään vaiheessa taistelemaan kamppailun voitosta. Jos kentälliset ja puolustajaparit ehtivät hitsautua harjoitusotteluissa lupaavasti yhteen, vaikutti eilen siltä kuin sinipaitaiset miehet olisivat olleet yhdessä kaukalossa ensimmäistä kertaa ottelua edeltäneessä lämmittelyssä.

Jotain lienee mennyt valmistautumisessa pahasti pieleen, sillä muuten Kirvesrintojen heikkoa avausottelua on vaikea selittää. Ilves sai liikaa ylivoimahyökkäyksiä, ja muutenkin puolustustyöskentely oli haparoivaa ja kaukana siitä, mitä aiemmin syksyllä nähtiin. Vaikka harjoitusottelut ja liigakamppailut ovat kaksi eri asiaa, ei Tapparan huonous selity sillä. Yksinkertaisesti joukkue ei ollut eilen valmis.

Tänään sen on oltava, sillä vastaan asettuu yksi sarjan mestarisuosikeista eli TPS. Koostumuksia päävalmentaja Saarinen tuskin lähtee muuttamaan, niin pitkään joukkue on pelannut samoilla ketjuilla ja puolustajapareilla. Nyt pelaajien on viimeistään herättävä siihen, että liigajuna puksuttaa jo. Kyydistä ei auta jäädä.

TPS:llä myös parannettavaa

Turkulaistenkaan kuviot eivät olleet Blues-kamppailussa täysin uomissaan. Joukkue pääsi vain hetkittäin omalle tasolleen, eikä kyennyt laittamaan espoolaisia edes ahtaalle kotiyleisön edessä. Nollakerhoon TPS ei kuitenkaan sarjataulukossa jäänyt, sillä Blues korjasi voiton vasta jatkoajan ja rangaistuslaukauskilpailun jälkeen, kun Ville Vahalahti epäonnistui rankkarissa maalin tehneen Landon Wilsonin jälkeen.

TPS on uudistunut viime kaudesta varsin maltillisesti. Merkittäviä uutuuksia kokoonpanossa ovat vain Jari Kauppila, jenkkisentteri Rob Valicevic ja puolustaja Marko Kiprusoff. Muuten joukkue porskuttaa hyvin pitkälti viime kevään finaalirungolla. Kun myös valmennusvastuu on edelleen Jukka Koivun harteilla, lähtevät turkulaiset tosissaan ottamaan sitä askelta, joka vielä keväällä jäi harppaamatta.

Tampereen visiitilleen Koivun suojatit saapuvat ilman ykkössentteriksi hankittua Kauppilaa, joka potee vielä muutaman viikon olkapäävammaa. Poissa ovat myös maalivahti Tuomo Karjalainen, huippupakki Jiri Vykoukal sekä hyökkääjä Mikko Kankaanperä.

» Lähetä palautetta toimitukselle