Tappara hakee viikolleen kruunua TPS:n kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Tappara vaikutti vielä viikko sitten olleen jo pudotuspelikahinoista pihalla, mutta voitokkaasti sujunut viikko on nostanut sen jälleen aivan playoff-viivan tuntumaan. Vieraaksi matkustava TPS on juuri se joukkue, joka tällä hetkellä on viimeisenä mahtumassa mukaan kevään jatkopeleihin. Kun piste-eroa on kaksi pistettä ja pelejä pelaamatta vain viisi, ratkaistaan lauantain ottelussa paljon sen suhteen, kenellä pelit jatkuvat vielä runkosarjan jälkeen.

Kuntokäyrät

6-0-vierastappio Lukolle kieli jo Tapparan takin tyhjentyneen taistelussa pudotuspelipaikasta. Siitä lähtien joukkue on jo pelannut omia pudotuspelejään, kun vastassa on ollut pahimpia vastustajia samoilta sijoilta. Tiistaina Tapparalla onnistui suunnilleen kaikki HPK:ta vastaan ja tuloksena oli 7-2 -voitto. Perjantaina pakkovoitto piti ottaa SaiPalta vieraissa ja Tappara ylsi siihenkin niukasti Lappeenrannassa. Viikko huipentuukin Turun Palloseuraa vastaan, joka Tapparan on sekin voitettava, jos pudotuspelipaikka yhä kiinnostaa.

TPS:n käyrä on alkanut kääntyä laskujohteiseksi ja se tiedostaa, että Tampereella ei voi enää hävitä. Pekka Virran suojateilla on takataskussaan toisaalta kärkijoukkueidenkin päänahkoja, mutta viimeisessä kahdessa ottelussa Jokerit ja Kärpät olivat liian pahoja voitettaviksi.


Miikka Männikkö innostui SaiPa-pelissä.

Ratkaisun paikat

Lauantaina kamppailussa panosten kovuus väistämättä näkyy. TPA on saanut valmistautua otteluun päivän pidempään. Koska mitään uusia taktisia hienouksia on turha tässä vaiheessa kautta koittaa ajaa sisään, lähtevät molemmat omilla vahvuuksillaan laittamaan kaiken likoon.

Suurimmaksi kysymysmerkiksi nouseekin, onko Tapparan akuissa tarpeeksi virtaa kovan SaiPa-taistelun jälkeen. Tapparan paukut eivät ole tällä kaudella useimmiten riittäneet kahteen peräkkäisinä päivinä olevaan otteluun. Risto Dufva lieneekin juoninut jonkinlaisen energiansäästötaktiikan ja Tappara tuskin yrittää puskea jatkuvasti hyökkäyspäätyyn, vaan odottelee sopivia iskun paikkoja.

TPS puolestaan yrittää saada peliin hyvän alun. Vieraiden johtoon pääseminen söisi Tapparan henkistä kanttia ja silloin peli kääntyisi loppua kohden virkeämmille turkulaisille.

Kokoonpanot

Tapparalla on sairastuvalla pitkäaikaispotilaat Tommi Kovanen, Tuomas Vänttinen ja Aleksander Barkov.

- Barkovilla on rauhaskuume. Vaatii lepoa ja kuumetta alentavia lääkkeitä. Kuume voi kestää kolmesta viiteen viikkoa. Hän on kovaa vauhtia toipumassa, mutta runkosarjaa hän ei tällä kaudella enää pelaa, kertoi Tapparan lääkäri Michel Tanus.

TPS:llä sairastupaa ovat miehittäneet Joni Tuominen, Miika Huczkowski, Janne Hauhtonen ja Timo Salo, joista viimeisin on todennäköisin palaaja kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 2 2 4
2.Tomas Plihal 3 0 3
3.Markus Palmroth 1 1 2
4.Tuomas Suominen 0 2 2
5.Juraj Mikus 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle