Peli-ilon kautta

LIIGA / Ennakko
Palkitaanko Olli Palolan yritteliäisyys TPS:ää vastaan?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hakametsän tiistai-ilta tarjoaa heikosti kautensa aloittaneen Tapparan sekä ulkomaalaishankinnoissaan hienosti onnistuneen Turun Palloseuran kohtaamisen. Tapparalla on toiveissa kasvojenpesu suurinumeroisesta tappiosta HPK:ta vastaan, kun taas TPS yrittää jatkaa vierasvoittojen tiellä.

Tapparan tehottomuudesta on keskusteltu kauden alusta lähtien. Kuusi tehtyä maalia neljään peliin ei riitä millään. Viime lauantaihin asti oma pää piti siinä määrin hyvin, että pisteiden syrjään oli joka ilta mahdollisuus.

Tapparan viimeaikaisista esityksistä kuvastuu tietynlainen hengettömyys ja peli-ilon puute. Lauantaina HPK venytti kirvesrintojen nuottaa kuuteen otteeseen. Maalit syntyivät kakkoskiekoista sekä henkilökohtaisista virheistä. Viimeisessä osumassa Tapparan pakka sahattiin kahdella syötöllä puhki.

Turkulaisten lauantainen peli vieraissa Kärppiä vastaan oli erinomainen. Palloseura laukoi hanakasti ja piti pelin otteessaan. Joukkue puolusti kurinalaisesti, ei tehnyt virheitä, eikä päästänyt Kärppiä pahoihin maalitilanteisiin.

Lisäpisteen Turkuun toi alkukauden mallikkaasti pelanneen ulkomaalaisketjun Dan Sexton henkilökohtaisella taidollaan voittomaalikilpailussa.

TPS:n ratkaisijat löydetty, Tapparan vastaavat hakusessa

Tappara ei saa ajettua hyökkäyksiään tarpeeksi kohti maalia, ja näin ollen laukausten määrä jää aivan liian pieneksi. Viime peleissä Olli Palola on ollut pirteä, hän pääsee jatkuvasti maalipaikoille, mutta hukkaa liikaa tilanteita.

Tappara varmasti toivoo Palolan onnistuvan tiistaina, mutta tulitukea on löydyttävä muualtakin. Sellaiset nimet kuin Philip McRae, Antti Erkinjuntti, Kristian Kuusela ja Pasi Puistola ovat tehotilastossa pahasti pakkasen puolella.

Tapparalla on turkulaisvastustajastaan positiivisia muistoja tämän syksyn European Trophystä, jossa Tappara oli voitokas molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa.

TPS:n ulkomaalaiset ovat olleet tehokkaina. Jos Tappara saa pidettyä tämän tehonyrkin aisoissa, kysymys kuuluu: löytyykö turkulaisten ykkösketjun taustalta ratkaisijoita? Energisesti esiintynyt Matias Sointu palaa tuttuun halliin. Joko napsahtaa?

Maalivahdit paljon vartijoina

Maalivahtipeliin TPS ei kaadu. Fredrik Norrena on osoittanut, että ikä on vain numero. Turkulaisvahti on esittänyt varmaa ja eleetöntä torjuntatyöskentelyä illasta toiseen.

Juha Metsola on pelannut Tapparan maalilla mukiinmenevän alkukauden. Tietysti kuusi maalia selän taakse viime pelissä on sellainen lukema, mikä ei saa toistua. Jukka Rautakorpi saattaa hyvinkin laittaa Zoltán Hetényin tolppien väliin, ja antaa näin Metsolalle huilivuoron. Unkarilainen Hetényi pelasi TPS:ää vastaan voitokkaasti European Trophyssä.

Ennusmerkit puoltavat vähämaalista kamppailua, eikä olisi suuri yllätys, mikäli ottelussa jouduttaisiin ylitöihin.

Seuraa Heitä

Pasi Puistola #12 |

Oikea puolustaja

Pitkältä ulkomaankierrokselta Tapparaan palanneen pakin alkukausi on mennyt alle odotusten. Katseli lauantaina aitiopaikalta kolmea vastustajan tekemää maalia. On joukkueen johtavia puolustajia, merkittävää tasonnostoa odotetaan.

Fredrik Norrena #30 |

Maalivahti

Kiekkomaailman nähnyt maalivahti antaa turkulaisille sellaisen selkänojan, jolla pisteistä tapellaan joka ilta. Ohjaa aktiivisesti viisikon pelinavausta ja tuo työrauhan joukkueen alakertaan. Pelaa edelleen huipputasolla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Jarkko Malinen 1 4 5
2.Antti Erkinjuntti 1 3 4
3.Olli Palola 2 1 3
4.Markus Kankaanperä 0 2 2
5.Teemu Aalto 0 2 2
TPS M S P
1.Francis Paré 4 3 7
2.Dan Sexton 3 3 6
3.Shaone Morrisonn 0 4 4
4.Tero Koskiranta 2 2 4
5.Steven Seigo 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle