Kiinnostaako yleisöä, kiinnostaako pelaajia?

LIIGA / Ennakko
Voutilainen on löytänyt paikkansa Erkinjuntin ja Kuuselan välistä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Olympiakiekon päästessä aina vain paremmin vauhtiin jatkuu kotimainen Liiga vielä lauantaina ennen taukoa. Tappara saa vastaansa ilman paineita jo muitakin kärkijoukkueita kiusanneen TPS:n. Kun Tapparan asema sarjan kakkosena alkaa olla vahvasti sementoitunut ja sitä kautta ottelun merkitys sijoitusten suhteen varsin pieni, lienee yleisömäärän kannalta onni, ettei Suomella ole olympialaisissa lauantaina peliä.

Myös olympiakiekon huippuottelun USA-Venäjä ehtii seurata juuri ja juuri alta pois ennen lauantaista liigaottelua. Vaikka joukkueet pyrkivätkin valmistautumaan viimeiseen otteluun ennen olympiataukoa parhaansa mukaan, on tilanne haastava. Median ja keikkoyleisön katseen kohdistuessa tällä hetkellä vahvasti muualle kuin kotoiseen Liigaan, voi pelaajien mentaliteettiinkin pesiytyä ajatus siitä, että ihan kaikkea ei tarvitse laittaa lauantaina lasiin.

Varsinkin kun kummallakaan joukkueella ei ole suoranaisesti kipeä tarve saada pisteitä. Lisäksi molemmilla joukkueilla on alla omalta kannaltaan merkityksekkäämpi kohtaaminen. Tapparalla paikallispeli Ilvestä vastaan ja TPS:llä peli HIFK:ta vastaan, jonka voi laskea myös eräänlaiseksi hegemoniakohtaamiseksi.

On melko selvää, että lauantain pelin ratkaisee hyvin pitkälti asenne ja tilanne suosii enemmän selvinä altavastaajina peliin lähteviä turkulaisia.

Tapparan hyökkäys hahmottumassa lopulliseen muotoonsa

Tapparan otteissa on ollut viimeaikoina pientä yskähtelyä, mutta viimeisimpänä alla on kuitenkin huikea kiri vieraissa sarjaa johtavaa Kärppiä vastaan. KalPasta joukkueeseen tullut Jukka Voutilainen on heti osoittanut tuovansa lisää kapasiteettia Tapparan hyökkäykseen ja Kärpät ottelun jälkeen Jukka Rautakorpi kehaisikin Voutilaisen ketjun (Antti Erkinjuntti-Voutilainen-Kristian Kuusela) olleen joukkueensa paras.

Voutilaisen tulon jälkeen Jarkko Malinen on pudonnut odotetustikin nelosketjun keskelle ja Tapparan ketjukoostumukset tuntuisivat olevan Pekka Jormakan palattua Jan-Mikael Järvisen ja Olli Palolan vierelle nyt tasapainossa.

Etukäteen TPS:n on vaikea kuvitella ottavan Tampereelta pistettäkään, mutta kuten hijattain on nähty, aliarvioida sitä ei kannata. Vierailijan riveistä Tapparan kannalta vaarallisimpina pelaajina esiin nostettakoon Matias Sointu, Tero Koskiranta, Marko Virtala ja kotiyleisölle tuttu Niclas Lucenius.

Seuraa Heitä

Nick Bailen #55 | Traktor

Puolustaja

Pienikokoinen, mutta kiekkotaitava puolustaja on alkanut lunastaa lupauksia kiekollisena puolustajana. Mies on pistänyt viimeaikoina puolustajalle hyvällä tahdilla verkkoja tötterölle.

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

Kun on seurannut Luceniuksen otteita TPS:ssä, tuntuu hieman erikoiselta, että mies aloitti kauden LeKi:ssä. Kiusaako Tapparaa illan pelissä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle