Sportin vierailut Tampereella jatkuvat – nyt vastassa hyvävireinen Tappara

LIIGA / Ennakko
Sport yrittää yllättää Tapparan perjantaina Hakametsässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Sport kohtaavat perjantaina neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Keskinäisten otteluiden pisteet ovat toistaiseksi tamperelaisten eduksi luvuin 6-3.

Edelliset ottelut

Ailahtelevista peliesityksistään huolimatta sarjanelonen Tapparalla on menossa tuloksellisesti tehokas jakso. Tammikuun yhdeksästä ottelusta joukkue hävisi vain kaksi ja niistäkin toisen vasta jatkoajalla Ässien vieraana.

Tällä hetkellä Tappara on neljän ottelun voittoputkessa voitettuaan kaikki neljä tuplapeliotteluaan – tosin kaksi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Huomionarvoista onkin se, että joukkueen pelisapluuna pysyi selvästi paremmin kasassa molempien "back-to-back" -otteluiden ensimmäisessä osaottelussa.

Sportin tammikuu sen sijaan ei ole ollut aivan yhtä menestyksekäs. Yhdeksästä viime ottelustaan vaasalaiset ovat voittaneet neljä ja hävinneet viisi.

Vuoristoratamaisista tuloksista huolimatta joukkue on kuitenkin onnistunut menemään pelillisesti eteenpäin. Henkilökohtaisten virheiden määrä on vähentynyt ja pelaajien luotto omaan tekemiseen kasvanut.

Kuluvalla viikolla voiton avaimetkin löytyivät, sillä viikon ensimmäisissä tuplapeliotteluissa Ilves jäi kahdesti perätysten vaasalaisten jalkoihin. Voittojen ansiosta Sport on pudotuspeleihin oikeuttavalla kymmenennellä sijalla, josta se varmasti kynsin hampain tulee pitämään kiinni.

Ratkaisukohdat

Ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevaa tullee olemaan se, pystyykö Sportin kauden edetessä petrannut puolustus pysäyttämään Tapparan vahvassa iskussa olevat tehopelaajat.

Kristian Kuusela on läpi kauden ollut ilmiliekeissä, mutta viime otteluissa myös Tapparan kakkosketju ja siinä pelaavat Patrik Laine, Jukka Peltola ja Arttu Ilomäki ovat onnistuneet luomaan lukuisia vaarallisia maalintekotilanteita.

Ketjun vaarallisuus perustuu paljolti sen hyvään roolitukseen. Korkealla itseluottamuksella pelaava Laine uskaltaa pitää kiekkoa ja luo rohkeudellaan tekopaikkoja itselleen ja ketjukavereilleen, taidokas Ilomäki näkee kentän hyvin ja kapteeni Peltola pelaa erinomaisesti molempiin suuntiin.

Tarkkana on kuitenkin Tappara-puolustuksenkin oltava.

Etenkin Sportin vasta vähän aikaa yhdessä pelannut kolmosketju, jossa pelaavat Joel Kiviranta, Henrik Koivisto ja urallaan Tapparassakin esiintynyt Teemu Tallberg, on viime otteluissa esittänyt vahvoja otteita.

Myös Jarkko Immosen, Ville Leskisen ja niin ikään ex-Tappara Tuomas Vänttisen muodostama ykköskentällinen on saanut pelijuonesta yhä paremmin kiinni.

Kolmikosta varsinkin Vänttinen on nostettava esiin, sillä aikaisempina kausina lähinnä puolustusominaisuuksistaan tunnetuksi tullut mies on kuluvalla kaudella tehnyt jo yhden kauden piste-ennätyksensä Liigassa.

Erikoista

Illan ottelu on Tappara-vahti Tomi Karhusen uran 300:s liigaottelu. Nähtäväksi jää viettääkö mies juhlaotteluaan torjumalla Tapparan tolppien välissä vai avaamalla luukkua vaihtopenkillä istuen.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 | Luleå

Keskushyökkääjä

Ilomäki on ollut pisteillä neljässä perättäisessä ottelussa ja Tappara on voittanut niistä kaikki. Läpimurtokauttaan Liigassa pelaava hyökkääjä on löytänyt yhteisen sävelen Patrik Laineen ja Jukka Peltolan kanssa ja tulosta tulee.

Jarkko Immonen #23 |

Keskushyökkääjä

KooKoon kasvatti on kolmen pisteen päässä Liiga-uran neljännestä yli 30 pisteen kaudesta. Kova napsimaan aloituksia ja pelaa erinomaisesti molempiin suuntiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle