Jääkö kauden ensimmäinen vierasvoitto Sportilta tälläkin kertaa vain haaveeksi?

LIIGA / Ennakko
Tappara ja Sport taistelevat keskiviikkona tärkeistä sarjapisteistä Hakametsässä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Sport ei ole kuluvalla kaudella onnistunut voittamaan vielä ainuttakaan vierasottelua. Tälläkin kertaa täyden pistepotin tiellä on lukuisia esteitä, kun Hakametsässä vastaan asettuu takaisin voittojen tielle mielivä Tappara.

Edelliset ottelut

Tappara hakkasi tiistaina Raumalla päätään seinään eli Ryan Zapolskin johtamaan Lukko-puolustukseen ja jäi kärkiottelussa tylysti nollille. Tapparan turmioksi 2-0 -lukemiin päättyneessä ottelussa koitui erityisesti toisen erän musta kaksiminuuttinen, jonka aikana Lukko iski illan molemmat maalinsa.

Sen lisäksi, että sarjan piikkipaikka karkasi tamperelaisilta nyt kuuden pisteen päähän, katkesi Raumalla myös joukkueen viiteen otteluun venynyt voittoputki.

Illan vierasjoukkue Sportilla sen sijaan on takanaan riemukas kotivoitto Kärpistä. Hallitsevan mestarin päänahan luvuin 4-1 napanneet vaasalaiset puolustivat sunnuntain päiväottelussa ansiokkaasti johtoasemaansa, joka Kärppien rynnistyksestä huolimatta kesti aina päätösvihellykseen saakka.

Tomek Valtosen johtaman ryhmän vitsauksena on kuitenkin edelleen otteiden ailahtelevaisuus, sillä joukkue on vain kerran kuluvalla kaudella onnistunut voittamaan kaksi ottelua peräkkäin.

Ratkaisukohdat

Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen syyskuun lopussa Vaasassa ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa. Keskiviikon ottelussa ratkaisu tuskin venyy yhtä pitkälle, sillä varsinkin illan kotijoukkueena esiintyvä Tappara on sitten syyskuun lopun saanut otteisiinsa paljon kaivattua tasaisuutta.

Varsinkin kotonaan Tappara on ollut vahva, sillä neljässä edellisessä kotiottelussa "Live is life" on raikunut peräti 17 kertaa. Tapparan menestyksen avain lokakuun voitokkaissa otteluissa on ollut ennen kaikkea luotto omaan pelitapaan, minkä ansiosta usko omaan tekemiseen ei horju edes joukkueen ollessa tappiolla.

Myös Tapparan tähtipelaajien herääminen ja varsinkin joukkueen nykyinen ykkösketju, jossa Jani Lajunen luo kovalla työnteollaan tilaa ja aikaa taitaville Kristian Kuuselalle ja Henrik Haapalalle, on ollut isossa roolissa voitokkaissa otteluissa.

Vaasalaiset sen sijaan etsivät peliinsä vielä sitä kuuluisaa "punaista lankaa", joka siivittäisi joukkueen voittoon illasta toiseen. Toistaiseksi hyvän ja huonon päivän välinen ero on ollut auttamatta liian suuri, mikä näkyy muun muassa umpisurkeassa vieraspelisaldossa ja heikoissa erikoistilannetilastoissa.

Voittaakseen Sport tarvitsee myös sunnuntaina nähtyä, erinomaista maalivahtipeliä, sillä ainakaan helpommalla vaasalaiset eivät tule pääsemään kuin ottelussa Kärppiä vastaan.

Yllätyksen mahdollisuus on kuitenkin olemassa, mikäli Sportin jo tutuksi tullut aggressiivinen sisääntulo otteluun konkretisoituu maalien merkeissä.

Erikoista

Siitä huolimatta, että Tapparalla on joukkueessaan Markus Kankaanperän kaltaisia jäähyherkkiä pelaajia, joukkue on toistaiseksi ottanut vähiten rangaistuksia kuluvalla kaudella Liigassa.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Ilomäen pistetahti hieman hyytyi superjunnu Patrik Laineen loukkaannuttua ja edellisestä maalistakin on jo reilut parisen viikkoa aikaa. Olisiko keskiviikkona taas Ilomäen vuoro venyttää maaliverkkoja?

Jake Newton #22 | Storhamar

Puolustaja

Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaavan yhdysvaltalaispuolustajan ensimmäinen liigamaali syntyi viime sunnuntaina ottelussa Kärppiä vastaan. Nähdäänkö keskiviikkona lisää nyt kun maalihanat on saatu auki?

» Lähetä palautetta toimitukselle