SaiPa avaa kautensa Tapparan vieraana

LIIGA / Ennakko
Tiistain paikallispelissä Ilveksen vierailijajoukkueena esiintynyt Tappara saa ensimmäiseen kotiotteluunsa vieraita idästä, kun SaiPa saapuu kauden ensimmäiseen liigaotteluunsa Hakametsään.

Tappara taivutti paikallisvastustajansa tiistaina siltaan yllättävänkin helposti. Peli on vuodenaikaan nähden uomissaan, ja Sasu Hovi maalilla osoitti että on kasvanut viimeistään nyt liigavahdin mittoihin.

Hovi jatkanee maalilla myös illan ottelussa, vaikka lopullinen maalivahtipäätös tehdään vasta torstaina päivällä. Tapparan joukkueenjohtaja Seppo Lehvilä ei osannut vielä keskiviikkona sanoa kuka korvaa yhden ottelun pelikiellossa olevan Toni Mäkiahon joukkueen kokoonpanossa;

- Meillä oli eilen (tiistaina) 13 hyökkääjää ja 7 puolustajaa, ja niin on SaiPaakin vastaan. Mäkiahon tilalle nostetaan hyökkääjä junioreista, meillä on siinä parikin vaihtoehtoa sille paikalle.

Vaihtoehdoilla joukkueenjohtaja tarkoitti todennäköisesti Petri Koskista ja Teemu Nurmea, jotka olivat joukkueen vahvuudessa harjoituspelikaudella.

SaiPalla kaikki miehet pelikunnossa

Lappeenrantalaisryhmä saa jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon, vaikka pikkukolhuilta ennen avausottelua ei ole vältytty.

SaiPaa on jälleen kerran veikattu SM-liigan häntäpään joukkueeksi, mutta keltamustien aliarviointi saattaa maksaa arvokkaat sarjapisteet mille joukkuelle tahansa. Seppo Lehvilän mukaan Tapparassa kuitenkin tiedetään illan vastustajan vaarallisuus;

- Yksi peli ollaan pelattu SaiPaa vastaan, Lahdessa Jazz-turnauksessa (finaali, 3-1 Tapparalle). Nuori liikkuva ryhmä, ei voida missään nimessä lähteä takki levällään otteluun. Pelit ovat aina olleet tasaisia, ja etenkin kotonaan SaiPa on aina paha. Ei tässä sarjassa ole yhtään helppoa peliä tänä vuonna.

Vierasjoukkueen kakkosvalmentaja Hannu Järvenpää lähtee rauhallisen luottavaisena otteluun;

- Tappara tulee todennäköisesti kovaa alusta saakka. Mutta kun joka jätkä antaa 100% alusta asti, niin omiin mahdollisuuksiin ottelussa uskotaan. Eilinen näytti että sarja on tasainen ja kaikki mahdollista.

Odotettavissa iltaan asti...

...Tasaista taistelua sarjapisteistä Hakametsässä - toivottavasti. Kotijoukkue lähtee kamppailuun toki selvänä ennakkosuosikkina, mutta SaiPakin haluaa varmasti mahdollisimman hyvän alun pitkälle pelikaudelle.

Mielenkiintoa otteluun tuo Vladimir Machuldan paluu Hakametsään, viime keväänähän mies oli erityisen suuressa roolissa Jokereiden vietyä Suomen mestaruuden finaalisarjassa Tapparaa vastaan. Huomenna nähdään myös nuorten ja lupaavien maalivahtien kohtaaminen riippumatta siitä, ketkä kaksi neljästä räpyläkädestä askiin luistelevat. Kiekko putoaa Hakametsän pehmeään jäähän torstai-iltana 18:30.

Joukkueiden todennäköiset kokoonpanot

Tappara

1. kenttä

Kimmo Koskenkorva - Janne Ojanen - Marko Ojanen

Janne Grönvall - Mikko Luoma

2. kenttä

Johannes Alanen - Aleksander Barkov - Jussi Tarvainen

Pasi Puistola - Tuukka Mäntylä

3. kenttä

Sami Venäläinen - Esa Pirnes - Ville Hämäläinen

Jyrki Välivaara - Miska Kangasniemi

4. kenttä

Jaakko Uhlbäck - Arto Kuki - Marko Mäkinen

Pekka Saravo - Petri Koskinen

Maalissa

Sasu Hovi

(Mika Lehto)

SaiPa

1. Kenttä

Vladimir MachuldaPekka TirkkonenLubomir Vaic

Petri KokkoAki Tuominen

2. Kenttä

Joni Yli-TorkkoAki UusikartanoAigars Cipruss
>
Frantisek BombicJuha Pursiainen

3. Kenttä

Teemu RiihijärviMika KauppinenMika Skyttä

Matti HanaAntti Hulkkonen

4. Kenttä

Kalle KermanVille KohoTeemu Somppi

Harri Tikkanen

Maalissa

Juha Kuokkanen

(Tomas Duba)

» Lähetä palautetta toimitukselle