Tapparalle vieraita Lahdesta

LIIGA / Ennakko
Tapparan kotiotteluiden putki saa jatkoa, kun Pelicans saapuu lauantaina vierailulle Hakametsään. Tamperelaisjoukkueella riittää ottelussa vielä panosta, kun puolestaan Pelicans taistelee lähinnä kunniasta.

Kirvesrintojen edellisessä ottelussa tiistaina katkaisi SaiPa tamperelaisten voittoputken tylyllä tavalla. Lappeenrantalaisjoukkue käytti kotijoukkueen lepsuuden hyödykseen, iski paikoista maalit ja puolusti kurinalaisesti. Tapparan otteista puuttui koko ottelun ajan terävyys. Pelaajat vaikuttivat olevan pelissä mukana löysällä asenteella ja saivatkin ansaittuja vihellyksiä yleisöltä jo toisesta erästä alkaen.

Lahtelaisjoukkue siirtohuhujen kohteena

Pudotuspelimahdollisuutensa menettänyt Pelicans on ollut jo reilun viikon kovien siirtohuhujen kohteena. Yksi huhuista jo toteutui, kun Jari Kauppila matkasi HIFK:n riveihin paikkaamaan Tuomo Ruudun loukkaantumista. Myös muilla joukkueen pelaajilla on ollut kysyntää – ainakin Martin Cech ja Jan Latvala on liitetty muihin joukkueisiin.

En tiedä onko huhuilla ollut merkitystä joukkueen peliin, mutta joka tapauksessa Pelicansin tammikuu on ollut synkkä. Joukkue on hävinnyt viimeiset seitsemän ottelua putkeen, tosin edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan lahtelaiset saivat sentään säälipisteen, sillä tappio tuli vasta jatkoajalla. Pelicansin ainoa voitto tammikuussa on kuluvan vuoden ensimmäisestä ottelusta, jolloin vastassa oli JYP.

Lahdessa varmastikin unohdettaisiinkin tämä kausi jo erittäin mielellään ja keskityttäisiin tulevaan kauteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joukkue ei olisi yllätysvalmis, sillä pudotuspelipaikasta kamppailevia Lukkoa ja TPS:ää joukkue on onnistunut kiusaamaan aina kolmanteen erään saakka.

Tapparalla parannettavaa

Kotijoukkue Tapparalla on rutkasti parannettavaa edelliseen otteluun. Joukkueella on edelleen seuraavat neljä ottelua kotona (yksi Ilveksen isännöimä paikallispeli), joista olisi tärkeä kerätä pisteitä. Ottelut ovat kuitenkin pelattava yksi kerrallaan, mikä huomattiin hyvin tiistain ottelussa SaiPaa vastaan, jolloin löysä asenne näkyi viimeistelyssä, puolustustyöskentelyssä ja yleisessä huolimattomuudessa.

Puolustuspeli on saatava tiiviiksi ja hyökkäyspeliin järkeä. Avauspelin on parannuttava, sillä lyömällä kiekkoa päätyyn ja jäämällä kyttäämään puoleen kenttään ei maalipaikkoja saada luotua riittävästi, jos huomioon otetaan vielä todellisten maalintekijöiden vähyys joukkueessa. Suurin työ onkin asennepuolella, sillä neljän ottelun voittoputkessa Tappara esitti jo sellaisia otteita, joilla voidaan taistella jopa kotiedusta pudotuspeleihin. Tiistain kaltaisella löysäilyllä on sen sijaan vaikea päästä edes pudotuspeleihin mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle