Tapaninpäivän torkkujat Tampereella

LIIGA / Ennakko
Tappara ja Pelicans ovat väläytelleet joulukuussa nousukuntoa, mutta kummatkin ovat edelleen aivan playoff-viivalla käytävän huipputasaisen taiston ytimessä. Tapaninpäivän otteluissa kumpikaan ei ollut terävimmillään. Nyt joukkueet taistelevat samoista pisteistä Hakametsässä.

Kuntokäyrät

Tappara oli lähtenyt joulutauolle neljän ottelun pisteputkessa, mutta tapaninpäivänä jäi paikallistaistossa vain luu käteen. Porkkanapöksyt tekivät kaksi maalia nopeasti, mutta menettivät otteensa täysin ja Ilves vastasi ottelun lopuista maaleista, lopputulos oli 2–5.

Pelicanskaan ei ollut tapanina parhaimmillaan, mutta pistepussiin jäi kaksi pistettä JYP-kotiottelusta. Lintuparvi oli kolmannessa erässä täysin jyrän alla, mutta maalivahti Marc Lamothen huippuesityksen turvin joukkue taisteli jatkoajalle. Rankkarikisassa hermot pitivät kotiyleisön edessä.

Ratkaisun paikat

Molemmat joukkueet kärsivät lauantaina yhdestä samankaltaisesta ongelmasta: peliä ei pystytty ratkomaan silloin kun piti.

Tapparalla oli tilaisuus päästä kolmen maalin johtoon alussa, mutta kun sitä ei tapahtunut, Ilves taisteli rinnalle ja meni lopulta menojaan. Pelicans teki JYPiä vastaan avausmaalin toisessa erässä. Heti perään tuli viiden minuutin ylivoima ja senkin jatkeeksi lukuisia tekopaikkoja, mutta tulosta ei tullut. Kolmas erä oli pelikaaneille silkkaa painajaista, ja yhdellä takaiskumaalilla selviäminen oli ihme.

Tappara-luotsi Mikko Saarinen oli lauantaina äkämystynyt. Kaksi maalia tuottanut ylivoimapeli oli hänelle illan ainoa ilonaihe, kun taas erityisenä huolenaiheena oli kurittomuus. Saarisen mukaan pelaajat lipsuivat pelisuunnitelmasta pahasti.

Pelicansin Mika Toivola puolestaan oli tyytyväinen joukkueen peliin kahdessa erässä. Kaksi pistettä kovakuntoista JYPiä vastaan oli loistosaavutus. Pelaajien on kuitenkin sisäistettävä ennen seuraavaa ottelua, että vastaavalla esityksellä ei jatkossa saada pisteitä noin vain.

Kokoonpanot

Tapparalta puuttuu pitkäaikaispotilas, hyökkääjä Antti Kangasniemi. Lauantain tappio-ottelussa maalia vartioi Mika Lehto, joten nyt saattaa olla Harri Säterin vuoro.

Pelikaaneista Jari Kauppila sai kolhun kylkeensä lauantain pelissä. Maanantain Etelä-Suomen Sanomien mukaan Kauppilan vamma on pieni, mutta miehen pelikunto tiistaille on epävarma. Myös selkävaivoista toipuva Tommi Paakkolanvaara saattaa pysyä katsomon puolella. Teemu Rinkinen sen sijaan tekee vatsataudin jälkeen paluun kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle