Pelicans hakemaan superyllätystä ja sarjajohtoa

LIIGA / Ennakko
Tapparan on suojeltava kotietuaan maanantaina.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans haki todella tärkeän kotivoiton Tapparasta ja paisutti maanantaisen kolmannen puolivälieräottelun panoksia. Miten jatkuu päävalmentajien henkinen painimittelö?

Viikonlopun ensimmäiset puolivälierät tarjosivat molemmille joukkueille voiton. Tappara hukkasi perjantaina 2-0-johtonsa, mutta nousi Jarkko Malisen 3-2-maalilla voittoon Hakametsässä. Lauantaina Pelicans hukkasi ylivoimia toisensa perään, mutta vei ottelun jatkoajalla Janne Ritamäen osumalla 2-1.

Lauantain ottelu sai myös päävalmentajien välille odotettua kitkaa. Jyväskylässä jo 80-luvun lopulla tutustuneet Tapparan Jukka Rautakorpi ja Pelicansin Hannu Aravirta vaihtoivat sanoja matkalla pukukoppiin. Konkareiden välinen henkinen ja taktinen mittelö sähköistää ottelusarjaa.

Pelicans hakee mahdollisen sensaatiomaisen puolivälieräsarjan johdon lisäksi myös ensimmäistä voittoaan Tapparasta varsinaisella peliajalla tällä kaudella. Joukkueiden seitsemästä kohtaamisesta kaksi on venynyt jatkoajalle. Tappara on vienyt kaikki viisi varsinaisella peliajalla päättynyttä ottelua, mutta Pelicans puolestaan on osoittanut rautahermoja kahdella jatkoaikavoitolla.

Tapparan karstojen on karistava

Puolivälieräsarja on kahden ottelun jälkeen 1-1-tilanteessa, mutta Tapparan pelin on syytä parantua maanantaina. Perjantaina Tappara oli kamppailuvoimainen ja vaikka kirvesrintojen luistelu ei vielä ollut parhaimmillaan, Pelicans jäi jalkoihin Hakametsän astetta Lahden vastaavaa isommassa kaukalossa.

Lauantaina Tappara säilytti puolustuspelinsä hyvänä, mutta kiekollinen peli ei lähtenyt rullaamaan täydellä teholla – vieläkään. Tapparan hyökkäyspelin karstat ovat suurin uhka kotijoukkueen menestykselle.

Tapparan aina vaarallinen kakkosvitja avasi maalihanansa lauantaina, mutta oli helisemässä omassa päässä. Muut ketjut olivat tehokkaita ensimmäisessä puolivälierässä, mutta katosivat kuvasta toisessa. Hyökkäyspään avainpelaajien kuten Josh Green, Olli Palola ja Jan-Mikael Järvinen täytyy saada moottorinsa tikkiin joka pelissä näin keväällä.

Tappara on ollut myös melko kuriton sarjan aikana. Plakkarissa on jo nyt kolme käytösrangaistusta ja yksitoista kaksiminuuttista. Etenkin viime kohtaamisen kuusi kakkosta, joista neljä tuli toisessa erässä, meinasivat tuhota vierasreissun heti alkuunsa. Tapparan alivoimapeli on kuitenkin erinomaisella tasolla.

Pelicans hakee jymy-yllätystä itseluottamusta keränneenä

Pelicans on löytänyt puolivälieräsarjassa uusia ratkaisijoita. Lahtelaisten kakkoskenttä Janne Ritamäki – Tommi Paakkolanvaara – Ilkka Pikkarainen on ollut liekeissä kahdessa puolivälieräpelissä ja on vastannut kolmesta Pelicansin neljästä osumasta ottelusarjassa. Paakkolanvaaran tunnollinen pelaaminen, Ritamäen asenne ja Pikkaraisen fyysisyys ovat olleet myrkkyä Tapparalle.

- Ritamäki-Paakkolanvaara-Pikkarainen pelaa huikeaa kevättä. Heillä on ollut pitkä jakso yhdessä, ja se näkyy. Pikkarainen on nostanut tasoaan ihan käsittämättömästi, suitsutti Aravirta omiaan lauantaina. Ritamäki ratkaisi pelin 2-1-jatkoaikamaalilla.

Pelicansin peli-ilme oli lauantaina erinomaisella tasolla. Joukkue hyödynsi myös toisessa pelissä Tapparan virheet erinomaisesti, mutta joukkue kaipaisi enemmän tehoja ylivoimapelaamisestaan jatkossa. Hakametsässä myös liikkeen merkitys korostuu. Voitto olisi Pelicansilta huikea yllätys ja siirtäisi näin sarjan täysin päälaelleen odotettuun nähden.

- Voitto oli iso juttu kokonaisuuden kannalta. Pelataan helvetin sitoutuneesti ja joukkueelle niin pitkään kuin pelejä on. Tätä esitetään riippumatta siitä, miten ottelut päättyvät, lupasi Aravirta lauantaina.

Sawadan paluu ei onnistunut

Tapparan pelaajatilanne elää päivä päivältä. Jukka Voutilainen ei ole vielä palannut kaukaloon, mutta lauantaina kehiin rynninyt Raymond Sawada ei paluussaan vakuuttanut. Sawadan fyysisyys on kuitenkin kullanarvoinen asia Tapparalle.

Maaleilla jatkavat Juha Metsola ja Jere Myllyniemi.

Seuraa Heitä

Jarkko Malinen #21 |

Keskushyökkääjä

Ratkaisi perjantain ottelun, mutta ei yltänyt kolmoskenttänsä kanssa sankaritekoihin lauantaina. Isossa roolissa kiekollisen pelin suhteen, muuten vastuu kasautuu liikaa kahdelle ensimmäiselle kentälle. Noussut pienestä roolista parrasvaloihin.

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Hallitsee juuri nyt koko ottelusarjaa. Fyysinen, ilkeä ja suoraviivainen. Osaa myös pelata!

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle