Linnut nousukiidossa

LIIGA / Ennakko
Pudotuspelimahdollisuudet menettänyt Pelicans on päässyt uuteen iskuun. Maajoukkuetauon jälkeen lahtelaisjoukkue on saalistanut kaksi voittoa kolmesta pelistä. Tapparalla on puolestaan ollut vaisumpaa. Hyvässä iskussa tauolle lähteneet kirvesrinnat ovat saalistaneet ainoastaan yhden pisteen tauon jälkeen. Tapparalla onkin kova työ edessä, jos joukkue aikoo katkaista pelikaanien lennolta siivet.

Ennen taukoa pelatussa joukkueiden välisessä kohtaamisessa Pelicans oli puhdas vastaantulija. Tuolloin joukkue oli kuitenkin jatkuvien siirtohuhujen kohteena eikä lahtelaisilla ollut keskittymisrauhaa. Nyt tilanne on kuitenkin täysin erilainen. Pelicansissa pelataan tällä hetkellä ilman paineita ensin kauden pelipaikasta. Näyttöhaluja riittää varmasti joka kaverilla.

Tapparan peli yskii jälleen

Kotijoukkue Tapparan pelin olisi uskonut naksahtavan lopullisesti uomiinsa tauon jälkeen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että tauolla on otettu pelillisesti askel taaksepäin. Toisaalta joukkue on varmasti harjoitellut tauon aikana kovaa, mikä näkynee otteissa. Hyvä esimerkki tästä on Jiri Marusak, joka pelasi vielä vakuuttavasti ensimmäisessä ottelussaan, mutta on tauon jälkeen ollut enemmän tai vähemmän hukassa. Erityisesti liikkeen kanssa on ollut ongelmia. Harjoittelurytmiin tottuminen vie varmasti aikansa.

Positiivisimpiin puoliin Tapparan osalta kuuluu Janne Ojasen kentällisen otteet. Lasse Jämsen on tuonut juonikkuutta ketjuun ja täydentää hyvin Alasen ja Ojasen yhteistyötä. Jämsen on vielä Tappara-paidassa ilman tehopisteitä, mutta IFK:ta vastaan Jämseniltä hylättiin osuma ja HPK:ta vastaan tehopisteiden kertyminen oli myös erittäin lähellä.

Paineettomuudesta apua

Vierasjoukkue Pelicans on napannut kaksi kovaa voittoa perättäin. Vastassa on ollut vielä kovista panoksista pelaavat joukkueet, jotka eivät varmasti ole sortuneet lepsuiluun. Siihen ei sorru myöskään Pelicans. Nyt kun tilanne joukkueen ympärillä on saatu rauhoitettua pystyvät pelaajat pelaamaan paineitta ja se näkyy myös jäällä.

Lauantain ottelussa Lukkoa vastaan joukkue pelasi kurinalaista puolustuspeliä ja 45 torjunnasta huolimatta maalilla torjunut Sasu Hovi ei joutunut venymään useaan huippupelastukseen. Samalla kurinalaisella pelillä ja kovalla taistelulla joukkue korjasi torstain kierroksella voiton Kärpistä. Tapparalla ei olekaan varaa ylimielisyyteen, sillä tuolloin taisteleva lahtelaisjoukkue vie varmasti vieraspisteet. Toisaalta Tapparallakin on takana kolme voitotonta ottelua, joten nälkää luulisi riittävän.

» Lähetä palautetta toimitukselle