Kenelle kellot soivat?

LIIGA / Ennakko
SM-liiga on alkanut erittäin tasaisesti. Kuitenkin välisarjan käynnistyessä alkoi jo jyvät erottua akanoista. Kuka putoaa kyydistä jo tässä vaiheessa? Kuka on heikoin lenkki?

Ensimmäisen kierroksen jälkeen heikoin lenkki on Pelicans. Lahtelaisjoukkueen päävalmentaja ”mikä se nyt oli” Hirvonen on ollut jo potkujen partaalla. Pari tasapelipistettä piti vielä Hirvosen pään pinnalla, mutta jos pisteitä ei ala kertyä reippaammalla tahdilla, on Pelicansilla pian uusi päävalmentaja.

Hyvin ei ole mennyt kirvesrinnoillakaan. Tappara on voittanut huonolla pelillä, hävinnyt huonolla pelillä ja hävinnyt näennäisesti halliten. Harvassa ovat kuitenkin olleet ne hetket, että voitto olisi tullut hyvällä pelillä. Tamperelaisjoukkueella ei ole vielä yhtään ehjää esitystä koko kautena. Siinä riittää mietittävää myös hallitsevan mestarin päävalmentajalla.

Mika Saarinen on kuitenkin saanut pelaajahankintojen kautta lisäapuja. Toisaalta Tapparan pelaajapankki tyhjeni lähes täydellisesti kesän aikana. Hirvosella on puolestaan ollut käytössä viimekautista parempi materiaali. Valmentajagurun omilla sanoilla ”asiat ovat paremmin kuin vuosi sitten”. Sarjataulukkoa katsomalla ei voi olla täysin samaa mieltä.

Entäs itse peli?

Tappara on luonut viime otteluissa ihan hyvin tilanteita. Ei ehkä mitään huippuvaarallisia maalipaikkoja, mutta joka tapauksessa kasoittain hyviä vetopaikkoja ja laukauksiakin on riittänyt. Bäckström, Myllys ja Pitkämäki olivat vuoronperään Tapparan vastustajien sankareita. HPK:ta vastaan pelatussa tasapelissä oli Lehdon vuoro olla sankari.

Tiistain pelissä voi odottaa, että sankari löytyy jälleen Tapparan vastustajan maalilta – ainakin ennemmin kuin Tapparan maalilta. Odotettavissa onkin taisteleva ja sumputtava Pelicans. Joka äijä antaa kaikkensa joukkueen puolesta, tai ainakin niin Hirvonen toivoo, sillä ainoastaan joukkueen erinomainen taistelu voi jatkaa Hirvosen valmentajapestiä.

Saarinen sen sijaan ei ole vielä liipaisimella. Hänellä on aikaa ainakin uusien hyökkääjien sisäänajoon saakka. Tapparalla onkin vielä toivoa, jos pari maalipyssyä löytyy – joukkueen sisältä tai ulkopuolelta.

Tapparan ja Pelicansin kohtaamisessa näkyneekin varmasti paineet. Molemmat joukkueet ovat pahassa raossa. Pelicans tarvitsee pisteitä, jottei joutuisi viettämään koko pitkää kautta liigajumbona Ilveksen viime kauden tavoin. Tapparan pitää puolestaan palata voittojen tielle, jos aikomuksena on pääsy kuuden parhaan joukkoon. Tai edes kahdeksan parhaan joukkoon, mikä oli paikka taivaassa vielä viime kaudella ennen SM-liigan älynväläyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle