Tuttu taistelupari käynnistää Hakametsän pudotuspelikevään

LIIGA / Ennakko
Pimentääkö Ryan Zapolski Tapparan tähdet?
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara ja Lukko kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Kumpikin joukkue voitti kertaalleen sekä varsinaisella peliajalla että sen jälkeen, joten keskinäisten kohtaamisten pisteet menivät tasan 6-6.

Runkosarjan perusteella on siis lupa odottaa jälleen kerran todella tasaista sarjaa. Jopa niin tasaista, että kahden edelliskevään tapaan sarjan voittaja voi hyvinkin ratketa vasta seitsemännessä kohtaamisessa.

Pitääkö Tappara kiinni kotiedustaan?

Tappara oli runkosarjassa sarjan kolmanneksi paras myös kotijoukkuetilastossa. Lukko oli samassa tilastossa lähes yhtä hyvä neljännellä sijallaan, mutta vierasjoukkueena raumalaiset olivat heikompia.

Siinä missä Tappara keräsi vieraista 50 pistettä, oli Lukon vastaava saldo 36 pinnaa.

Runkosarjatilastot on perinteisesti pudotuspelien alla tavattu heittää romukoppaan, mutta kotiedun merkitystä ei pidä silti unohtaa. Kolmena edelliskeväänä kun Tappara on napannut finaalipaikan Lukon nenän edestä, on tamperelaisilla ollut joka kerta paremman runkosarjasijoituksensa ansiosta kotietu.

Hiljaiseksikin haukutun, mutta viime vuosina profiiliaan nostaneen tamperelaisyleisön tuki ja kannustus on Tapparalle tänäkin vuonna iso voimavara.

Miten kovaksi vääntö yltyy?

Avauskamppailu on monella tapaa merkityksellinen koko sarjan kannalta. Sen lisäksi, että sarjan avauksessa otetaan selvää vastustajan pelillisestä valmiudesta ja taktiikasta, jäälle muodostuu yleensä tulisia taistelupareja.

Se, miten kovaksi vääntö yltyy, on kiinni tuomareista. Sarjan avausottelussa nähdyt vihellykset määrittelevät pitkälti koko sarjan tuomarilinjan, mikä korostaa avauskamppailun merkitystä entisestään.

Oli tuomarilinja sitten tiukka, löysä tai jotain siltä väliltä, ottelussa tuskin tullaan näkemään varovaista ja tunnustelevaa kyttäilyä. Tappara ja Lukko tuntevat toistensa metkut niin hyvin, että perjantain kamppailusta on lupa odottaa vauhdikasta ja räväkkää aloitusta jo lähes klassikoksi muodostuneelle sarjalle.

Seuraa Heitä

Patrik Laine #29 | Columbus

Laitahyökkääjä

Tapparan nuori tähti pelaa elämänsä ensimmäisiä aikuisten pudotuspelejä. Alle 20-vuotiaiden mm-kisoissa Laine ei isojen otteluiden paineita hätkähtänyt, mutta miten käy Liigan pudotuspeleissä?

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Lähes kaiken nähnyt ja kokenut Vahalahti loukkaantui viime keväänä juuri ennen Tapparaa vastaan pelattua välieräsarjaa, mutta nyt mies pääsee jälleen yrittämään Tapparan yllättämistä. Ryöstääkö Lukko Vahalahden johdolla kotiedun?

» Lähetä palautetta toimitukselle