Tampereella paljon pelissä

LIIGA / Ennakko
Tampereen Hakametsässä taistellaan tiistaina isoista pisteistä, kun vastakkain asettuvat tämän hetken viimeinen pudotuspelijoukkue Lukko ja takana majaileva Tappara. Peli antaa paljon osviittaa siitä, keiden voi odottaa tämän kauden SM-liigan pudostuspeleissä pelaavan, sillä ottelun vähemmän pelannut Lukko voisi nykäistä välimatkan viivan alle jo kuuteen pisteeseen voitollaan ja olisi edelleen yhden ottelun takana tulevia vähemmän pelannut. Toisaalta jos Tappara voittaa, on kaikki auki.

Kuntokäyrät

Tapparan kone hyytyi kohti helmikuun maajoukkuetaukoa ja kirvesrinnat joutuivat tyytymään kirvelevän niukkoihin maalin tappioihin kahdessa viimeisessä liigaottelussaan. Samoin kävi Lukolle, joka koki yhtälailla karvaanmakuiset jatkoaikatappiot niin Kärpille, kuin Pelicansille.

Kumpikin joukkueista lähtee siis tiistain otteluun suunnilleen samoista asetelmista ja tietoisena siitä, että varaa ei ole hävitä. Se tuonee ylimääräisen annoksen varovaisuutta ja virheiden välttämistä kummankin peliin, eikä lupaa yleisölle kovinkaan tapahtumarikasta katseluelämystä.

Ratkaisun paikat

Voitonpakko teettää yleensä pelaamiseen oman annoksensa väkinäisyyttä ja sitä nähtäneen tälläkin kertaa, vaikka kummassakin leirissä saarnattaneen kyllästymiseen asti uskalluksesta pelata ja sen tärkeydestä. Tällaisissa otteluissa omaan arvoonsa nousee maalivahtipeli ja osaltaan onnikin, sillä johtoon pääsemällä on mahdollisuus vähentää mailanpuristamista. Lähellä tulee olemaan sekin, että kumpikaan ei vie ottelua varsinaisella peliajalla, jolloin ottelun merkityskään asemiin nähden ei olisi niin iso.


Jerry Ahtolan pysyminen jatkossakin Tapparassa oli seuran kannattajille ilouutinen.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Kaikkiaan Tapparan hyökkäys- ja ylivoimapelin hampaattomuus on nähtävissä suoraan sarjataulukostakin, sillä Tappara on tällä hetkellä ainoa joukkue, joka ei ole vielä tällä kaudella pystynyt tekemään sataa maalia. Onkin hieman erikoista, että se kyseisten tilastojen vallitessa on yhä mukana pudotuspelitaistossa.

Siinä missä Tapparan vähäinen maalimäärä selittyy osaltaan hyökkäyksien vähäisyydellä, Lukolla ainakin viimepeleissä on tekopaikkoja ollut tarvittava määrä, mutta tehottomuus on vaivannut. Edellämainitunlainen on ollut pelin kuva myös pari kertaa Tapparan ja Lukon edellisissä kohtaamisissa. Lukko on hallinnut tehottomasti ja Tappara on tehnyt parista hassusta paikastaan voittoon riittävät maalit.

Kokoonpanot

Tapparalta loukkaantuneina ovat Tuomas Vänttinen ja Juha Leimu. Joonas Liimataisen pitäisi olla parantunut loukkaantumisestaan.

Lukolla sivussa on edelleen Mikko Kuukka ja Jussi Pesonen. Johan Björk ja Teemu Nurmi saattavat puolestaan olla jo kokoonpanossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Perttu Lindgren 1 5 6
2.Lauri Tukonen 4 2 6
3.Janne Keränen 2 2 4
4.Teemu Aalto 1 3 4
5.Otto Honkaheimo 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle