Taistelua viivan tuntumassa

LIIGA / Ennakko
Tappara ja Lukko ottavat illalla yhteen Hakametsässä tiukoissa asetelmissa. Sarjassa kahdeksantena oleva Lukko säilyttää paikkansa voitolla tai tasapelillä, muussa tapauksessa raumalaisten tie vie pudotuspeliviivan alle. Takana vaanii aivan lähituntumassa illan isäntäjoukkue Tappara.

Kirvesrinnat ovat eläneet viime aikoina sekavahkoissa merkeissä. Pistepussi on karttunut harvakseltaan, ja kärkikahinoihin ennustettu joukkue majailee tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella.

Ylivoima ontuu

Yksi suuri yksittäinen syy takkuiselle alkutaipaleelle löytyy joukkueen kehnosta ylivoimapelistä. Jenkkikonkari Tom Bissettin tulo piristi erikoistilannepelaamista näennäisesti, mutta edelleen miesylivoiman pelaaminen on joukkueelle kuin tervanjuontia. Kiekkoa ei saada kunnolla hyökkäysalueelle, ja jos saadaan, ovat laukaukset kortilla. Maajoukkuetauon jälkeen kuviot ovat asettuneet uomiinsa ajoittain (esim. edellisessä kotiottelussa Pelicansia vastaan), joten parempaan on lupa uskoa.

Esa Pirnes on noussut kolmossentterin tontilta tämän hetken terävimmäksi tappara-keskushyökkääjäksi. Viime ottelussakin Pirnes nousi esiin, ja passasi Mikko Luoman tärkeän 0-2-osuman Espoossa, joka perinteisesti on ollut Tapparalle täysin mahdoton paikkakunta voittaa.

Hyvävireinen Mika Lehto pelannee maalilla. Viime aikoina Lukko on ollut Tapparalle suotuisa vastustaja Hakametsässä, ja kun terveystilanne joukkueessa on erinomainen, voi kotijoukkue lähteä illan kamppailuun luottavaisin mielin.

Epätasaiset raumalaiset

Lukon peli on kulkenut ajoittain hyvin, ajoittain heikommin. Hakametsään joukkue saapuu viikon pelitauolta, joten keltapaitojen pelivire ottelun alkuhetkillä lienee arvoitus. Jos Lukko klaaraa ensi minuutit ilman takaiskuja, se voi sanoa onnistuneensa ottelun alkuhetkillä.

Viime otteluissa hurjassa pistetahdissa lentänyt hyökkäystrio Torkki-Ulmer-Saarela on illan arvoitus. Jos kolmikko onnistuu myös Tampereella, on Lukko varmasti lähellä vieraspisteitä. Jos Tappara onnistuu pitämään ketjun nollilla, saattavat koko joukkueen maaliruiskut jähmettyä.

Erittäin tärkeä ottelu

Kuten jo kerrottua, joukkueet sijoittuvat tällä hetkellä sarjataulukossa peräkkäisille sijoille. Tappara on ollut läpi kauden suhteellisen vahva kotikaukalossa, Lukko taas on kangerrellut vieraspeleissään. Viimeisen playoff-paikan haltija vaihtuu?

» Lähetä palautetta toimitukselle