Tahtovääntö luvassa Tampereella

LIIGA / Ennakko
Tappara lähtee otteluun hieman yllättäenkin kahden voiton jälkeen, ja Lukollakin on alla erittäin makea jatkoaikavoitto Jokereista. Odotettavissa lienee tasainen taistelu.

Kotijoukkue pelasi huonot harjoituspelit, mutta on esittänyt kauden alettua yllättävänkin valmista peliä erityisesti hyökkäyspäässä, voittaen ennakkosuosikkeina otteluihin lähteneet Ilveksen ja IFK:n. Jälkimmäinen ottelu pelattiin kaiken kansan näyteikkunassa MTV3-kanavalla. Molemmissa otteluissa Tapparalla on ajoittain ollut suuria vaikeuksia puolustuspäässä, mutta maalivahti Mika Lehdon loisto-otteet ja toisaalta vastapainona onnistumiset hyökkäyksessä ovat tuoneet kaivatut pisteet.

Tappara on osoittanut näissä peleissä myös henkistä kanttiaan, jota varmasti on monille runkomiehille viime vuosien playoff-otteluista kertynyt rutkasti. Ensimmäisessä ottelussa joukkue toipui Ilveksen shokkialusta. Myös toisessa matsissa IFK tarjosi rajun alkurynnistyksen, josta Tappara selvisi ja meni johtoon. Joukkueen toimivin yhdistelmä meni kuitenkin kesken kaiken hajalle Janne Ojasen jouduttua suihkuun. Tästä huolimatta joukkue onnistui kovalla taistelulla säilyttämään johtonsa loppuun asti.

Lukon lähtökohdat kauteen ovat olleet kovin toisenlaiset kuin Tapparan. Valmentajana on jatkanut Ismo Lehkonen, jonka projekti on jo pitkällä, jos virkaveli Saarisella se on vasta alussa. Lehkosen jatko ihmetytti jonkin verran ainakin Rauman ulkopuolella, sillä olihan mies luvannut tulla torille kivitettäväksi jos joukkue jää pudotuspelien ulkopuolelle. Näin kävi, mutta kivet torilla lensivät vain verbaalisessa muodossa ja "Ika" sai jatkaa.

Lukko on pelannut kaksi ottelua, joissa se on molemmissa esittänyt hyviä otteita, vaikkei ole aivan puhdasta voittoa vielä tililleen napannutkaan. Ensimmäisessä matsissa paikalliskilpailija Ässät vei pisteet kovan taistelun jälkeen. Edellinen Lukon ottelu taas oli todellinen jännitysnäytelmä, jossa Lukko nousi ensin kahden maalin takaa tasoihin ja sitten maalin takaa ohi. Tämä osoittaa henkistä kanttia, ja sitä nähtiin ottelussa vielä lisääkin, sillä huolimatta Jokerien aivan viime metrien tasoituksesta, kotijoukkue keräsi itsensä ja vei pisteet Joe Murphyn jatkoaikamaalilla.

Hakametsässä saattaa siis olla luvassa värikkäämpi ottelu kuin näiden kahden joukkueen välillä on Tampereella yleensä totuttu näkemään. Asenne- ja tahtopuoli tulee varmasti olemaan suuressa osassa myös tässä ottelussa. Myös maalivahtipeli on isossa roolissa, ainakin jos kotijoukkueen peli jatkuu samanlaisena kuin tähän asti on nähty - hyökkäyspäässä ollaan vaarallisia, mutta toisaalta myös omaan päähän syntyy paljon paikkoja.

Tapparan syksyn ilmiö on eittämättä Petri Varis ja hänen yhteistyönsä Janne Ojasen kanssa. Ojanen palaa suihkukomennuksestaan huolimatta otteluun johtamaan joukkueen tähän asti tehokkainta ketjua. Joukkueen tehot ovat olleet ehkä liikaakin kaikkein kokeneimman osaston harteilla - joko nyt löytyisi ratkaisijoita nuoremmastakin kaartista?

Lukolla taas on tällä kaudella näytön paikka. Makea kotivoitto Jokereista antaa varmasti valmennukselle työrauhaa, mutta mikäpä olisi mukavampaa kuin ottaa siihen päälle vielä hallitsevan mestarinkin päänahka. Jokereiden kaadossa kunnostautui erityisesti Markku Tähtisen ketju, jossa laidoilla pelasivat Mikko Luovi ja ottelun sankariksi noussut Joe Murphy. Etukäteen ajatellen tämä ei välttämättä edes ole Lukon vaarallisin yhdistelmä, joten iskukykyä pitäisi löytyä. Myös "pappaosaston" vertailussa Lukolla on pistää äijiä viivalle aina Eepi Hämäläisestä lähtien.

Molemmat joukkueet ovat siis iskussa ja ratkaisijoita löytyy. Minkäänlainen pistejako ei tässä tilanteessa olisi varsinainen yllätys. Etukäteen on siis mahdotonta ennustaa muuta kuin tasaista ja toivottavasti myös hyvätasoista ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle