Ryhdistäytyykö Tappara kotijäällään?

LIIGA / Ennakko
Löytääkö Lukko tiistaina keinot Tomi Karhusen ohittamiseen?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tapparan ja Lukon välisessä puolivälieräsarjassa kotietu on toistaiseksi ollut valttia.

Tappara ja Lukko pelaavat keskinäisen puolivälieräsarjansa kolmannen osaottelun tiistaina Tampereella. Tappara voitti perjantaina Hakametsässä ja Lukko lauantaina Äijänsuolla, joten voitot ovat tällä hetkellä tasan 1-1.

Huomionarvoista viikonlopun otteluissa oli se, että kotiedun merkitys osoittautui jopa ennakoitua suuremmaksi. Molemmissa otteluissa kotijoukkue ei ollut pelkästään voitokas, vaan paikoitellen jopa ylivoimainen.

Perjantaina Tampereella Tappara pääsi energisen sisääntulonsa ansiosta kuskin paikalle heti avauserässä. Muutamasta nukahduksesta huolimatta ottelu eteni vahvasti isäntien tahdissa aina päätösvihellykseen saakka, eikä Lukko onnistunut yllättämään tamperelaisjoukkueen maalia vartioinutta Tomi Karhusta kertaakaan.

Yhdessä yössä kaikki kääntyi kuitenkin päälaelleen.

Lauantaina Raumalla Tappara oli täysi vastaantulija heti avausminuuteista lähtien. Laajalla rintamalla iskeneet raumalaiset dominoivat kenttätapahtumia paikoitellen suvereenisti ja jo ensimmäisen erän jälkeen peli oli käytännössä selvä.

Ottelun lopussa myös tamperelaisjoukkueen henkinen kantti alkoi murentua ja pahimpina hölmöilijöinä kunnostautuivat Veli-Matti Savinainen ja Nick Plastino.

Voittaako avausmaalin tehnyt joukkue jälleen?

Illan kotijoukkue Tapparalla on edessään kasvojen pesun paikka suorastaan nöyryyttävän 5-0 –tappion jäljiltä. Mikäli Tappara mielii takaisin voittojen tielle, on joukkueen tultava heti ottelun alkuun uudistuneella ilmeellä ja yhtä energisesti kuin viime perjantaina Hakametsässä.

Ottelun alun ja varsinkin avausmaalin merkitystä ei tässä pudotuspeliparissa voi korostaa liikaa, sillä kahdessa aiemmassa kohtaamisessa avausmaali osoittautui myös voittomaaliksi.

Toinen ottelun lopputuloksen kannalta erityisen merkittävä tekijä löytyy molempien joukkueiden maalin suulta. Kuten sanonta kuuluu, kun joukkueet ovat muilta osin tasaiset, paremman maalivahdin joukkue voittaa.

Sekä Ryan Zapolski että Tomi Karhunen pitivät kotijäällään nollat, mutta vieraskentällä otteisiin jäi parantamisen varaa. Näin tasaisessa otteluparissa yhtäkään "helppoa" ei ole varaa antaa.

Maalivahdeista päästäänkin kolmanteen sekä tiistain että koko sarjan kannalta ratkaisevaan tekijään eli maalinteon tehokkuuteen. Kummastakin joukkueesta löytyy maalinteon taitavia tähtipelaajia, mutta toistaiseksi vain kotijäällä on osunut.

Sarjan avanneessa, Tapparan edellisessä kotiottelussa yksi Jussi Tapolan suojattien voiton avaimista oli juurikin tehokkuus maalintekotilanteissa. Mikäli tulivoimainen tamperelaisjoukkue löytää lauantaina kadoksissa olleen maalintekotaitonsa uudelleen, tullaan Hakametsässä näkemään uudestisyntynyt Tappara.

Seuraa Heitä

Tomi Karhunen #33 | Kärpät

Maalivahti

Karhunen avasi sarjan loistavasti nollapelillä, mutta heti seuraavassa ottelussa kumilätkä upposi selän taakse peräti viidesti. Siivittääkö kotiyleisö Karhusen jälleen huippusuoritukseen?

Ryan Zapolski #30 |

Maalivahti

Zapolski oli sarjan avauksessa hyvä, muttei aivan parhaimmillaan. Sen sijaan Raumalla mies oli kuin muuri ja lopputuloksena oli vakuuttava nollapeli. Löytääkö "Zapo" voitokkaan vireen myös vierasjäällä?

» Lähetä palautetta toimitukselle