Onko joulukinkku pehmittänyt Tapparan tiivistä puolustusta?

LIIGA / Ennakko
Josh Green on kertonut, että Tapparan tavoitteena voi olla vain ja ainoastaan mestaruus.
Kuva © Jarno Hietanen
Lukko saapuu perjantaina sulattelemaan joulukinkkujaan Tapparan vieraaksi. Syksyn mittaan jäätävän kovaksi kotijoukkueeksi profiloituneelta Tapparalta ei ole raumalaisille hellpoa ryöstösaalista luvassa, mutta joulun jälkeinen liigakierros on ennenkin osoittautunut tavallista arvaamattomammaksi.

Kun todetaan, että Hakametsässä vastakkain asettuvat Tappara ja Lukko ovat hävinneet kumpainenkin viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain kaksi, saadaan joulun vieton jälkeiselle perjantai-illan ottelulle mielenkiintoiset ja odotuksia luovat lähtökohdat. Risto Dufvan luotsaama Lukko on hyvein otteiden myötä suorassa pudotuspelipaikassa kiinni ennen vuoden viimeistä ottelua. Tapparan kone on lokakuusta lähtien yskädellyt vain harvakseltaan ja etenkin Hakametsässä joukkueen viisikkopuolustukseen on käynyt hakkaamassa päätänsä joukkue, jos toinenkin - useimmiten laihoin tuloksin.

Viimeksi kun Lukko vieraili Tapparan vieraana lokakuun lopussa, otti Tappara juuri vastaavanlaisen puolustuspelaamiseen perustuneen voiton numeroin 2-0. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten myös puolustusvoittoista pelitapaa suosiva Dufva on ajatellut omiensa kellistävän Tapparan perjantaina. Suurimmat kysymykset lienevät, pystyykö Lukko murtamaan Tapparan puolustusta ja toisaalta pitämään EHT-turnauksessakin nykykuntonsa todistaneet Olli Palolan ja Pekka Jormakan pimennossa.

Suurimmaksi Lukkoa suosivaksi tekijäksi voi nostaa joulutauon, sillä keskittyminen perinteisestä kristillisestä ilosanomasta on usein ennenkin jäänyt siirtymättä olennaiseen kiekon pudotessa jäähän pyhien jälkeen. Jos ajatellaan viime kautta, vahvasti silloinkin runkosarjassa pelannut Tappara palasi tauolta 28.12. ja kävi ottamassa HIFK:n vieraana tuntuvan 5-1 -tappion. Yhtenä suurimmista teemoista otteluun lieneekin joukkueilla pääseminen tauon jälkeen mahdollisimman nopeasti sille tasolle, millä olivat ennen taukoakin.

Molemilla joukkueilla on edustusta myös käynnissä olevissa nuorten MM-kisoissa. Tapparasta kisoissa ovat Henrik Haapala ja Otto Rauhala, Lukosta Joni Nikko. Jos kyseisillä menetyksillä merkitystä on, on Nikon poissaolo jonkinasiteinen miinus Lukolle, sillä Nikko on tehtaillut jo tähän mennessä mukavat 15 pistettä. Tapparan MM-nuorista Rauhala ei ole päässyt kokeilemaan siipiään Tapparan edustuksessa, Haapala on mahtunut usein nelosketjuun, mutta ei ole siinä pystynyt esiintymään pienellä peliajalla erityisen häikäisevästi.

Seuraa Heitä

Raymond Sawada #22 |

Laitahyökkääjä

NHL:ssäkin 11 ottelua urallaan hieronut Kanadalainen saapui vahvistamaan Tapparan hyökkäystä ja on jo kolmessa pelaamassaan pelissä päässyt kerran maalin makuunkin.

Steven Zalewski #51 |

Keskushyökkääjä

Zalewski vaikuttaa toipuneen pitkästä alkukauden sivussa pitäneestä loukkaantumisestaan hyvin, sillä hän on jo nakutellut viidessä pelaamassaan ottelussa neljä tehopistettä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Olli Palola 4 1 5
2.Ville Nieminen 3 1 4
3.Jan-Mikael Järvinen 0 4 4
4.Teemu Aalto 2 2 4
5.Jukka Peltola 0 3 3
Lukko M S P
1.Steven Zalewski 1 3 4
2.Joni Nikko 1 3 4
3.Aaron Gagnon 3 1 4
4.Petteri Nummelin 0 2 2
5.Jerry Ahtola 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle