Lukon oljenkorsi

LIIGA / Ennakko
Tampereen Tappara saa SM-liigan päätöskierroksella vastaansa viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevan Rauman Lukon. Tuo pudotuspelipaikka ei ole kuitenkaan täysin Lukon omissa käsissä, ja niin Ismo Lehkosta saattaakin odottaa kivitys voitosta huolimatta.

Lukon pudotuspelihaaveet hankaloituivat huomattavasti, kun joukkue hävisi Espoon Bluesille lauantain kierroksella. Raumalaisten onneksi myös IFK rämpi ja hävisi Pelicanseille, mutta TPS karkasi Lukolta jo tavoittamattomiin.

Keinotteleeko Tappara?

Tapparallakin on pelissä vielä panosta. Eri asia sitten on, että onko miellyttävän tuloksen saamiseksi joukkueen voitettava vai hävittävä? Voitolla kirvesrinnat ohittaisivat sarjataulukossa JYP:n, jolloin pudotuspelivastustajaksi tulisi juuri Lukolta pisteet napannut Blues. Tappiolla tai tasapelillä Rautakorven suojatit jäävät sarjassa kuudenneksi ja kohtaavat Oulun Kärpät.

On kuitenkin epätodennäköistä, että kotijoukkue lähtisi valitsemaan pudotuspelivastustajaansa. Kärppien kohdalla ongelmana ovat pitkät välimatkat, mutta Bluesin rutinoituneet tähtipelaajat voivat olla sarjasijoitusta hankalampi vastustaja pudotuspeleissä. Helppoa ei tule olemaan kumpaakaan vastaan. Rautakorpi luottanee omaan tekemiseen ja keskittyy Tapparan pelin hiomiseen pudotuspelejä varten. Sama ajatusmaailma heijastunee joukkueeseen.

Kotijoukkueet ovat hallinneet

Lukon ja Tapparan tämän kauden keskinäiset kohtaamiset ovat sujuneet isäntien hallinnassa. Lukko on jättänyt kotonaan Tapparan kahdesti nollille, mutta tamperelaisjoukkue korjasi puolestaan edellisessä Hakametsän pelissä 2-1-voiton. Tapparan nykyvireen huomioiden ennakkoon ajatellen kotijoukkue on jälleen suosikki. Lukko tehnee kuitenkin kaikkensa voittaakseen ottelun.

Tiukka ja vähämaalinen ottelu lieneekin sunnuntaina edessä, kun otetaan huomioon molempien joukkueiden pelityylit, ottelun merkitys Lukolle ja Tapparan tiivistynyt maalivahtipeli. Runsasmaalisuuden puolesta puhunee ainoastaan se, että Aleksander Barkov tarvitsee seitsemän pistettä rikkoakseen jälleen 40 pisteen maagisen rajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle