Onnistuuko Tappara vihdoin KalPan kaadossa?

LIIGA / Ennakko
Jatkaako Tapparan kakkosketju yhtä väkevästi kuin eilen?
Kuva © Jarno Hietanen
Viime kaudella kirvesrinnat olivat suorastaan oiva pistelinko kuopiolaisille, sillä KalPa voitti kaikki joukkueiden väliset ottelut.

Tästä palautuu mieleen lähes vuoden takainen ottelu, jossa KalPa pieksi Tapparan Jukka Hentusen johdolla maalein 5-1. Silloin Tapparalla oli ongelmia oikeastaan jokaisella osa-alueella. Olihan se sanomattakin selvää, että kahdessa ensimmäisessä ottelussa päästetyt 13 maalia olivat aivan liikaa tälle tasolle.

Nyt tilanne on kuitenkin varmasti toisin. Joukkueet ampaisevat samoista lähtökohdista liikkeelle, sillä molemmilla on takana ottelut eiliseltä. Tapparalla on alla makoisa 1-7 voitto paikallisvihollisestaan Ilveksestä. Peli sujui moitteitta, vaikkakin ylivoimassa oli vielä parantamisen varaa. Maalinteko ei kuitenkaan ollut ongelma. Joukkueen kakkosketju Ville Nieminen-Aleksander Barkov-Henrik Haapala oli suorastaan liekeissä takomalla yhteensä tehot 6+4. Maalilla paluumuuttaja Pekka Tuokkola oli hyvin vakuuttava. 

KalPa lähtee vierasotteluun taas aivan päinvastaisesta tilanteesta, kun se taipui avauskamppailussa JYPille maalein 0-3. KalPan peli oli täysin kateissa: etäisyydet olivat pielessä, maalivahtipeli oli epävarmaa eikä hyökkäyskään toiminut. KalPa ei päässyt JYPin sota-alueelle kovinkaan montaa kertaa. Nämä ongelmat puoltavat henkistä niskalenkkiä kirvesrinnoille, kotiedun ollessa vielä Tampereella. Mikäli KalPa ei saa peliänsä aisoihin ja Tappara jatkaa yhtä terävästi kuin aikaisemmin, on kuopiolaisille tulossa rankka iltapuhde.

Pitää kuitenkin muistaa, että Ilvestä tuskin voidaan pitää tällä hetkellä pelillisesti samanlaisena mittarina kuin KalPaa. Kykeneekö Tappara pistämään kapuloita vieraiden rattaisiin? Onnistuuko KalPa avaamaan ketsuppipullon ja kokoamaan itsensä uudelleen näin lyhyellä varoitusajalla? 

Ratkaisun paikat

Maalivahtipeliä voidaan pitää illan avaimena. Molemmat Mikko Koskinen ja Pekka Tuokkola ovat maalin tilkitsemisessä liigan eliittiä. Koskisen virettä voidaan kuitenkin pitää pienenä kysymysmerkkinä, sillä hän ei vakuuttanut niin suuresti viime pelin otteillansa toisin kuin kollegansa. Kumpi joukkue pystyy murtamaan vastustajan puolustuksen ja täten horjuttamaan veräjänvartijaa?  

Löytääkö KalPan valmennus eväitä sekavan tilanteen ratkaisemiseksi? Avausmaalin merkitystä ei voida vähätellä. Kumpikin joukkueista voi olla vaikea pysäytettävä, mikäli onnistuu avausmaalin teossa. Tappara tarvitsee ratkaisijoita laajemmalta rintamalta, sillä avausottelun tehomerkinnät lepäsivät pääosin kahden ensimmäisen ketjun harteilla.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen kokoonpanossa tuskin tapahtuu sen suurempia muutoksia. Todennäköisesti avausottelusta puuttunut paluumuuttaja Niclas Lucenius nostetaan kokoonpanoon. Myös maalinsuulla Juha Metsola saattaa saada kauden ensimmäiset peliminuuttinsa, vaikkakin Pekka Tuokkola pelasi vakuuttavasti avauspelissä.

KalPan kokoonpanosta on varmuudella sivussa edelleen hyökkääjät Sakari Salminen ja Jasse Ikonen. Mikko Koskisen virettä voidaan pitää kysymysmerkkinä, joten Juha Toivonen voi saada komennon tolppien väliin.

Seuraa Heitä

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Avauspelissä Barkovin ja Haapalan ohella väkevä tehtailemalla tehot 2+2. Yltääkö samalle tasolle, kun vastaan asettuu tasokkaampi joukkue?

Jukka Hentunen #25 |

Oikea laitahyökkääjä

Oli JYP-tappiossa ainoa konkariosaston pelaaja, joka pisti itsensä täysillä likoon. Saa varmasti paljon vastuuta tulevassa koitoksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle