KalPa saapuu Tampereelle päättämään Tapparan runkosarjan

LIIGA / Ennakko
Tappara ja KalPa kohtaavat todennäköisesti viimeistä kertaa kuluvalla kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara saa liigajoukkueista pisimmän huilitauon ennen pudotuspelejä, sillä kaikki muut liigajoukkueet päättävät runkosarjansa vasta torstaina.

Edelliset ottelut

Illan kotijoukkue Tapparan viime viikko oli kaksijakoinen. Keskiviikkona Oulussa joukkueen pelaaminen oli aneemista ja tehotonta, minkä seurauksena Kärpät vei ottelun luvuin 4-0.

Viikonlopulta irtosi kuitenkin kaksi voittoa, kun Tappara haki täydet kolme pistettä Hämeenlinnasta ja kaatoi Hakametsässä SaiPan voittolaukauskilpailun jälkeen.

KalPan viikko sen sijaan oli tasaisten taistojen sävyttämä, mutta tuloksellisesti anti jäi laihaksi.

Alkuviikon kaksi vierasottelua Bluesia ja Ilvestä vastaan päättyivät tappioon jatkoajalla, mutta lauantaina kuopiolaisille ei irronnut pistettäkään KooKoon ryöstettyä täyden pistepotin Niiralan montusta jalkapallolukemin 0-1.

Ratkaisun paikat

Sekä Tappara että KalPa ovat jo tovi sitten varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä. Tapparan osalta runkosarjasijoitus on sementoitu kolmanneksi, mutta KalPa taistelee vielä paremmista sijoituksista ja kotiedusta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Lienee siis sanomattakin selvää kummalla joukkueista on illan ottelussa enemmän saavutettavaa.

Paineettoman asetelmansa ansiosta Hakametsän jäällä tullaan todennäköisesti näkemään vapautuneesti pelaava kotijoukkue, joka voi jo henkisesti ja pelillisesti valmistautua tuleviin pudotuspelikoitoksiin.

Liikaa Jussi Tapolan suojattien keskittyminen ei saa kuitenkaan harhailla, sillä siinä tapauksessa tiukasti viimeisistä pisteistä taisteleva KalPa tulee varmasti yllättämään Tapparan housut kintuissa.

Pitää kuitenkin muistaa, että KalPalla ja päävalmentaja Pekka Virralla on huomattavasti Tapparaa kovempi kiire saada peli kuntoon ja itseluottamus nousuun ennen pudotuspelejä, sillä KalPan savotta alkaa jo viikonloppuna.

Vielä kun asetelmaan lisätään kolmen perättäisen tappion aiheuttama voittamisen paine, on kuopiolaisten pelaamisesta vaarana tulla puskemista ja yliyrittämistä.

Näin ollen ja joukkueiden lähtökohdat huomioiden voidaan kotijoukkue Tapparaa pitää hienoisena suosikkina otteluun.

 

 

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Savinainen on pudotuspelien lähestyessä yltynyt oivaan vireeseen. Suojaa hyvin kiekkoa, vääntää vahvasti ja kykenee tarvittaessa myös maalintekoon. Tulee olemaan isossa roolissa pudotuspeleissä.

Sebastian Lauritzen #4 | Timrå

Laitahyökkääjä

Ruotsalaisella Lauritzenilla on hyviä kokemuksia viime viikolta Hakametsästä, kun mies onnistui kahdesti maalinteossa Ilvestä vastaan. Pöllyttääkö mies maaliverkkoja myös toista tamperelaisjoukkuetta vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle