Tavoitteena revanssi

LIIGA / Ennakko
Hakametsässä on ilmassa revanssinhakuisuutta Tapparan saadessa vieraakseen Oulun Kärpät. Loukkaantumisten runtelemat joukkueet kohtaavat toista kertaa viikon sisällä. Luvassa on edeltäjänsä kaltainen tiukka pistetaistelu.

Kuntokäyrät

Tappara luistelee kaukaloon levänneenä. Joukkueen edellinen ottelu oli viime lauantaina, jolloin kaatui Hämeen hegemoniakamppailussa HPK. Loppulukemiksi kirjattiin 5-3. Kotivoitto oli kirvesrinnoille kolmas peräkkäinen.

Tamperelaiset ovat koonneet kymmenessä pelaamassaan ottelussa 11 pistettä. Sarjataulukossa joukkueen sijoitus on 12.

Kärpillä on rasitteenaan tiistainen kotiottelu, jossa kylään saapunut TPS kaatui vakuuttavasti lukemin 5-2. Edellisen vierasottelunsa oululaiset pelasivat viime lauantaina Jyväskylässä. Tuloksena oli niukka 1-2-tappio JYPille.

Kärpät on niputtanut 11 pelaamastaan ottelusta 22 pistettä. Joukkue on ultratasaisessa sarjataulukossa 5.sijalla. Matkaa piikkipaikkaa pitävään Pelicansiin on vain kolme pistettä.

Hakametsän torstainen spektaakkeli on joukkueiden tämän kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Viime viikon torstaina Oulussa pelattu ensimmäinen välienselvittely päättyi kotijoukkueen 2-1-voittoon.

Ratkaisun paikat

Tappara on löytänyt peliinsä jatkuvuutta. Kolme peräkkäistä kotivoittoa ovat tulleet kohentuneiden peliesitysten siivittäminä. Kaukalossa on nähty joukkuepelaamisen elementtejä, jotka loistivat poissaolollaan kauden katastrofaalisten alkukierrosten aikana.

Eräs muutoksen näkyvin piirre liittyy päästettyjen takaiskumaalien määrään. Tiivistynyt joukkuepuolustus on tuonut vakautta maalivahtiosastolle, jossa Jani Nieminen on astumassa selkeän ykkösmaalivahdin rooliin.

Puolustuskalusto on joutunut koville loukkaantumisten takia. Aleksi Elorinteen ja Viktor Ekbomin poissaolot ovat venyttäneet kapean materiaalin äärimmilleen.

Tuukka Mäntylä on pelannut upean alkukauden. Hänen pelistään heijastuu kokonaisvaltaisuus, jota on ilo seurata. Nuori Joonas Liimatainen on paikannut syntyneitä aukkoja hienosti. Helpotusta tiukkaan materiaalitilanteeseen saatiin alkuviikosta kokeneen Tommi Kovasen liityttyä joukkueeseen. Hän parantaa omalta osaltaan puolustuksen kiekollisuutta.

Hyökkäyskalustosta on löytynyt kiitettävää leveyttä. Profiilipelaajiin kuuluvien Antti Erkinjuntin ja Tuomas Vänttisen loukkaantumiset eivät ole näkyneet pelätyllä tavalla.

Viime viikolla Mestiksen LeKistä paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Jarkko Pyymäki toi heti energiaa kaukaloon. Hän on mainio lisäys Nestori Lähteen ja Tomi Pekkalan edustamaan työkulttuuriin, joka on joukkuepelaamista parhaimmillaan.

Jussi Makkonen on ottanut ykkössentterin viitan harteilleen. Erkinjuntin loukkaantumisen myötä Makkosen vierelle päässyt kanukki Joey Tenute parantaa peliään koko ajan. Sami Venäläinen rikkoi lauantain Kerho-ottelussa tämän kauden kuparisensa. Taakan putoaminen harteilta luvannee hyvää jatkossa.


Sami Venäläisellä on potentiaalia nähtyä parempaan.

Kauden aluskommenteissa epäiltiin Kärppien maalivahtipaketin pitävyyttä. Turhaan. Kesken viime kauden joukkueeseen liittynyt Ville Hostikka on tilkinnyt maalinsa puhuttelevalla tavalla. Tilastot paljastavat olennaisen. Päästettyjen maalien keskiarvo 1,61 ja torjuntaprosenntti 94,74 ovat huippumiehen statistiikkaa.

Puolustus on joutunut operoimaan loukkaantumiskierteessä. Kokeneiden luottomiesten sivuunjoutuminen on pakottanut valmennusjohdon antamaan vastuuta nuorille kärpille. Erityismaininnan ansaitsee 17-vuotias Ville Pokka, joka on pelannut ennakkoluulottomasti. Pelipaikka Ilkka Mikkolan parina on kovaa valuuttaa nuorukaisen tulevaisuutta ajatellen. Tiistain TPS-ottelussa Pokka urakoi kunnioitettavat 23 minuuttia.

Kärppä-hyökkäys on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Jokaiseen ketjuun löytyy monipuolisuutta ja nykykiekkoiluun vaadittavaa dynaamisuutta.

Kärppä-ikoni Jari Viuhkola on palannut kaukaloon piinallisen loukkaantumisensa jälkeen. Otteissa on vielä tauon tuomaa epävirettä, mutta menestyneen kiekkomiehen johtajuus on tallella.

Alkukauden ehyintä ketjukemiaa on edustanut Joonas Kemppaisen, Kimmo Koskenkorvan ja Julius Junttilan muodostama trio. Keskusmies Kemppainen on parantanut kesän aikana fysiikkaansa. Tämä on näkynyt parantuneena luisteluna.

Oman lukunsa muodostaa kaksikko, joka edustaa suomalaisen kiekkoilun tulevaisuutta. Joonas Donskoi ja Miikka Salomäki omaavat potentiaalia isoihin ympyröihin. Salomäki tuo kaukaloon 18-vuotiaalle harvinaista fyysisyyttä, jonka kanssa Tapparankin puolustus saa olla varpaillaan. Donskoilla on puolestaan ratkaisupotentiaalia työpakissaan.

Torstai-illan ottelusta on helppo povata tiukkaa taistelua tärkeistä sarjapisteistä. Maalivahtipeli ja erikoistilanteet näyttelevät isoa roolia ottelun kulminaatiohetkillä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta puuttuvat varmuudella pitkäaikaispotilaat Aleksi Elorinne ja Tuomas Vänttinen.

Viime lauantain HPK-ottelusta puuttuneiden Viktor Ekbomin, Antti Erkinjuntin ja Jukka Peltolan tilanne on valoisampi. Parhaassa tapauksessa he ovat jo kaikki mukana illan ottelussa.

Tapparan kokoonpanoon liittyivät alkuviikolla puolustaja Tommi Kovanen ja laitahyökkääjä Olli Palola. Herrasmiehet lienevät mukana illan kokoonpanossa.

Oululaisten loukkaantumislista on murheellista luettavaa.

Erityishuolena on ollut puolustuksen tilanne. Tiistaisesta TPS-ottelusta olivat sivussa Mikko Lehtonen, Oscar Eklund, Ville Mäntymaa ja Juho Jokinen. Heistä lähinnä pelikuntoa lienee kuumetta potenut Lehtonen.

Kärppä-hyökkääjistä olivat tiistaina pelaavan kokoonpanon ulkopuolella Pekka Saarenheimo, Juha-Pekka Haataja ja Tomi Körkkö.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle