Tappara voi voittaa vain hyökkäämällä

LIIGA / Ennakko
Pekka Jormakka on tuttu taistelukaveri Kärppien maalivahdille.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara lähtee metsästämään finaalisarjan ensimmäistä kotivoittoa. Ratkaisun siirtäminen seitsemänteen otteluun edellyttää Tapparalta aktiivista hyökkäyspeliä. Kärpät vyöryttää Joonas Kemppaisen ja Esa Pirneksen johdolla hyökkäyksiään, jos Tappara keskittyy pelkkään puolustamiseen.

Edellisen pelin ratkaisu

Kuudennessa finaalissa ratkaiseva ero nähtiin maalivahtipelissä. Tappara laukoi kolmannessa erässä kärppämaalia kohti kolme kertaa, joista Tomi Karhunen päästi kaksi taakseen ja Iiro Tarkki torjui yhden. Varsinkin Stephen Dixonin sutima voittomaali livahti liian helposti. 

Juha Metsolakin päästi Kärppien kolmannen maalin helposti, mutta venyi varsinkin Kärppien ylivoimilla huipputorjuntoihin.

Kärpät sai kolmannessa erässä hurjan kirin aikaiseksi, mutta tasoitukseen asti Tappara ei oululaisia päästänyt.

Tärkeimmät pointit kuudenteen otteluun

Vaikka sarja on Kärpille katkolla, pitää Tapparan uskaltaa hyökätä. Keskialueen puolustaminen ja vastustajan virheiden kyttääminen ei edistä peliä eikä luo tilanteita. Tapparan pitää jatkaa samaa suoraviivaista asennetta, jolla voitto irtosi viidennestä ottelusta.

Kärpät on finaaleissa iskenyt vasta kaksi maalia ylivoimalla. Tapparan pitää kuitenkin ehdottomasti välttää turhia jäähyjä. Kärpät on pystynyt ylivoimalla luomaan niin vahvaa painostusta, että ylivoimamaali syntyy aivan varmasti.

Tappara oli välierissä samoin lukemin tappiolla ottelusarjassa ja onnistui siirtämään ratkaisun seitsemänteen otteluun. Jos Tappara tuudittautuu sen varaan, että nousu onnistui Lukkoakin vastaan, menee Kärpät ohi niin että rytinä käy.

Erikoista

Tappara on toistaiseksi hävinnyt molemmat kotiottelunsa finaalisarjassa. Nyt kotijoukkueella on voitto alla ja vain voitto kelpaa. Saako Tappara faniensa kannustuksesta kuudennen kenttäpelaajan?

Seuraa Heitä

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Kanadalaissentteri on ollut näkyvä pelaaja hyvässä ja pahassa. Tehokas ylivoimalla ja voittoisa aloituksissa. Vastapainoksi useita typeriä jäähyjä. Ykkösketjun sentteriltä odotetaan keskittymistä hyvään.

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Tšekkihyökkääjä ratkaisi toisen finaalin kahdella maalillaan ja on kiekon kanssa alati vaarallinen. Humlilta on totuttu näkemään kiekollisen pelin lisäksi myös filmaamista ja sääntöjen rajamailla olevia taklauksia. Kumpaa nähdään perjantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle