Revanssihenkeä ilmassa Hakametsän illassa

LIIGA / Ennakko
Uhrautuvaa taistelua on luvassa myös torstain ottelussa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Kahtena edelliskeväänä Liigan finaaleissa ikimuistoisen loppuottelusarjan esittäneet Tappara ja Kärpät kohtaavat torstaina ensimmäistä kertaa sitten oululaisten mestaruusjuhlien.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan tuskin tarvitsee motivoida joukkuettaan pyrkimään parhaimpaansa illan ottelussa. Siitä pitävät huolen kaksi tamperelaisittain erittäin katkerasti päättynyttä finaalisarjaa juuri illan vastustaja Kärppiä vastaan.

Nyt joukkueet kohtaavat ensi kertaa sitten viime kevään kiihkeän mestaruustaiston. Molempien joukkueiden pelaajisto koki kesän aikana paljon muutoksia, joista yksi mielenkiintoisimmista oli ex-Kärppävahti Tomi Karhusen siirtyminen Tampereelle ja Tapparaan.

Juuri veräjänvartija Karhunen onkin merkittävässä roolissa Tapparan tavoitellessa arvokasta "revanssia" hallitsevasta mestarista.

Edelliset ottelut

Tappara on aloittanut kautensa ailahtelevasti ja epätasaisuus on näkynyt joukkueen otteissa myös viime otteluissa. Edellinen kotiottelu viime perjantaina HPK:ta vastaan oli hyvin kuvaava joukkueen koko alkukautta ajatellen, sillä kahden erän tuskailun jälkeen Tappara pelasi erinomaisen kolmannen erän ja nousi lopulta 3-1 -voittoon.

Viikon kaksi muuta ottelua, rökälevoitto Pelicansista ja voittomaalilaukauskilpailussa kärsitty tappio Sportille, ilmentävät myös osuvasti joukkueen hyvän ja huonon päivän välistä eroa.

Myös vierailija Kärpät hakee vielä "punaista lankaa" otteisiinsa. Alun kolmen perättäisen voiton jälkeen joukkue ei ole kyennyt voittamaan kahta ottelua peräkkäin ja etenkin syöttö- ja ylivoimapeli ovat jättäneet toivomisen varaa. Edellinen ottelu HIFK:ta vastaan Oulussa antoi kuitenkin viitteitä paremmasta, vaikka joukkue jatkoaikatappion kärsikin.

Molemmilla joukkueilla on allaan myös voitokas CHL-ottelu tiistailta, joten kuormituksen osalta ei suurta eroa joukkueiden välille saada.

Ratkaisukohdat

Latausta ottelusta ei varmasti puutu, mutta voiko se mennä jopa yli? Hätäily ja henkilökohtaiset virheet ovat turmion tie.

Se joukkue jonka paketti pysyy paremmin kasassa täydet 60 minuuttia, voittaa ottelun.

Erikoista

Erityishuomio kohdistuu Tapparan maalinsuulle, jossa Tomi Karhunen pyrkii torjumaan entisten pelikavereidensa yritykset. Miten mies käsittelee tilanteen?

Jo ennestään jännittävään otteluun lisämielenkiintoa tuo myös kahden tämän hetken suurimman kiekkoilijalupauksen kohtaaminen, kun Tapparan Patrik Laine ja Kärppien Jesse Puljujärvi nähdään ensi kertaa kuluvalla kaudella samassa askissa.

Arvio ottelusta: Eveliina Laine

Tappara tulee otteluun näyttöhaluja uhkuen ja pyrkii todennäköisesti iskemään maalin tai parikin heti ottelun alkuun. Mitä pidempään ottelu etenee maalittomana, sitä korkeammaksi Kärppien voittomahdollisuudet nousevat. Ei olisi suuri yllätys, mikäli ottelu ratkeaisi vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Seuraa Heitä

Tomi Karhunen #33 | Kärpät

Maalivahti

Karhusella on edessään ensimmäinen ottelu entistä seuraansa vastaan. Toistaiseksi varsin vakuuttavia otteita esittäneen veräjänvartijan henkinen kantti joutuu ensi kertaa uudessa seurassa kunnolla koetukselle.

Jesse Puljujärvi #18 | Pittsburgh

Laitahyökkääjä

Tapparan Patrik Laine on alkukauden vahvojen otteiden ansiosta nostettu vertailussa superjunnu Puljujärven edelle. Kääntäkö mies asetelman edukseen ja näpäyttää epäilijöitään?

» Lähetä palautetta toimitukselle