Pystyykö Tappara pitämään Kärpiltä ryöstämänsä kotiedun?

LIIGA / Ennakko
Patrik Laine pyrkii pysäyttämään maailmanmestarikaverinsa Sebastian Ahon rynnistyksen.
Kuva © Jarno Hietanen
Välieräkaravaani siirtyy Tampereen Hakametsään Tapparan johtaessa sarjaa voitoin 1-0.

Kiihkeän välieräsarjan ensimmäinen osaottelu Oulussa päättyi eilen Tapparan voitonjuhliin luvuin 1-3.

Voiton takuumiehinä kunnostautuivat varsinkin maalintekijät Kristian Kuusela, Jani Lajunen ja Markus Kankaanperä sekä huikeita torjuntoja esittänyt maalivahti Tomi Karhunen. Kotijoukkue Kärppien ainokaisesta vastasi kapteeni Lasse Kukkonen.

Ottelu oli alusta loppuun saakka tasainen vääntö, jossa molemmilla joukkueilla oli omat momentuminsa. Siinä missä ensimmäinen erä eteni hienokseltaan kotijoukkueen komennossa, oli vierailija Tappara toisessa erässä hivenen niskan päällä.

Tappara aloitti myös ottelun päätöserän hyvin, mutta erän jälkimmäisellä puoliskolla hallinta siirtyi jälleen kotijoukkueelle ja Kärpät onnistui kerta toisensa jälkeen luomaan vaarallisia tekopaikkoja Karhusen vartioimalle maalille. Kovan paineistuksen seurauksena kotijoukkueen maali vaikutti jo olevan selviö, mutta toisin kävi.

Karhunen piti Tapparaa pystyssä ja kun tilaisuus tuli, Lajunen iski ottelun voittomaalin Sami Rajaniemen taakse. Hieman yllättäen tehot 1+1 kerännyt ja muutenkin väkevän pelin pelannut Kankaanperä löi viimeisen niitin kotijoukkueen arkkuun iskemällä kiekon omalta alueelta tyhjään Kärppä-maaliin.

Vaihtuvatko roolit?

Kärpät tuli eilisessä kotiottelussaan odotetun aktiivisesti ottelun alkuun ja saikin heti ensimmäisillä minuuteilla siirrettyä pelin painopisteen Tapparan puolustusalueelle.

Myös Tapparalta on totuttu Hakametsässä näkemään huomattavasti vauhdikkaampaa pelaamista kuin vieraskaukalossa, joten odotettavissa on, että varsinkin ottelun alussa nähdään huomattavasti aktiivisempi Tappara kuin eilen Oulussa.

Tapparan aktiivisempi ote kotikaukalossa näkyy myös joukkueen karvaus- ja taklauspelissä. Siinä missä Kärppien hyökkääjät ajoivat eilisessä ottelussa aika ajoin todella aggressiivisesti kiinni Tappara-puolustajiin, tulee tilanne todennäköisesti kääntymään päälaelleen lauantaina Hakametsässä.

Mikäli Kärpät selviää Tapparan alkurynnistyksestä ilman takaiskuja, sen mahdollisuudet ryöstää kotietu takaisin Ouluun kasvavat merkittävästi.

Tasaisempi peluutus Tapparan etuna

Eilisessä ottelussa nähtiin myös yksi harmittava tilanne kun Kärppien puolustaja Markus Nutivaara loukkaantui Veli-Matti Savinaisen taklauksen seurauksena. Savinaisen töytäisy tuli Nutivaaralle täysin puun takaa ja puolustaja menetti tilanteessa tasapainonsa ikävän näköisesti.

Nutivaaraa ei tilanteen jälkeen enää jäällä nähty ja ottelun jälkeen päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi, että puolustaja kuljetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Nutivaaran loukkaantumisen jälkeen Kärpät pelasi käytännössä viidellä puolustajalla, sillä seitsemänneksi puolustajaksi merkityn Atte Pentikäisen jääaika jäi varsin pieneksi. Liigan tilastojen mukaan suurinta kuormaa kantoivat Arto Laatikainen noin 26 ja puolen minuutin ja kapteeni Kukkonen lähes 25 minuutin jääajallaan.

Yli 20 minuutin edestä vastuuta Kärpistä saivat myös puolustaja Adam Masuhr ja hurjassa vireessä oleva Sebastian Aho.

Tappara-miehistössä vastuuta jaettiin sen sijaan huomattavasti tasaisemmin ja joukkueen peliaikakunkku oli Leijonistakin tuttu Tuukka Mäntylä 21:lla peliminuutillaan.

Mikäli Nutivaaran poissaolo jatkuu, Kukkosen, Laatikaisen ja kumppaneiden vastuu ei ole ainakaan pienenemään päin. Päivän polttava kysymys kuuluukin, kuinka kovaa kuormaa Kärppien tähtipelaajat jaksavat kantaa?

Seuraa Heitä

Juhani Jasu #61 | TPS

Keskushyökkääjä

Pelasi eilen väkevän ottelun Oulussa. Pääsi maalipaikoille, napsi tuttuun tyyliin aloituksia ja kasvatti vastuutaan ottelun edetessä. Nähdäänkö lauantaina Jasun kevään ensimmäinen pudotuspeliosuma?

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Väkkärämäinen Junttila oli perjantain ottelussa elementissään. Pienikokoinen, mutta vikkeläjalkainen hyökkääjä oli lähellä karata Tappara-puolustuksen vartioinnista pariinkin kertaan. Saako mies lauantaina aikaan myös tehoja?

» Lähetä palautetta toimitukselle